27 Май, 2015 11:56 4 475 13

Audi разработва градско джудже

  • audi-
  • urban-
  • ducati-
  • париж 2016

Прототип на супермини ще бъде една от сензациите на щанда на Audi на автомобилното изложение в Париж догодина, твърди американското сп. Automobile. Серийната версия на дребосъка ще атакува пазара през 2018-а и ще мери сили с FIAT 500, Smart ForTwo и Mini Cooper.

Според източници от Audi след дворцовия преврат, с който Фердинанд Пиех бе детрониран, проектът Urban за радикален спортен модел в стила на KTM X-Bow с 1.2-литров двуцилиндров двигател от Ducati 1199 Panigale с мощност 200 к.с. бил прекратен в полза на по-конвенционално градско мини, позиционирано под A1.

Audi Urban (2011)

Автомобилчето ще използва готови конструктивни решения от Volkswagen, SEAT и Skoda. За основа най-вероятно ще бъде използвана вездесъщата платформа MQB, но не е изключено най-малкото Audi да бъде базирано и на NSF (Volkswagen Up! и компания).

Засега екстравагантната идея за форсиран мотоциклетен двигател също отпада, макар че на по-късен етап може да се появи екстремна версия с такъв агрегат. Моторната гама ще се състои от трицилиндрови бензинови и дизелови мотори с мощност около 100 к.с. Ще има и изцяло електрическа версия.

Подробни технически характеристики за всички модели на Audi - ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Най-вероятно ще пуснат по-луксозна версия на UP!
    Фолксваген не блестят с оригиналност и коренни промени, така че нищо разлино не може да се очаква от тях. Само не знам как ще им го лансира маркетинг отдела, при положение, че този мъник съществува от години, а те се готят да го ребрандират, обновят и пуснат на по-висока цена след 3 години.
    Със сигурност няма да е като това на втората снимка, което би било подходящо за двигател на дукати и ниско тегло на колата.

    Коментиран от #2

  • 2 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Може да е алуминиева и да е по-лека, аеродинамиката ще пипнат и ще стане
  • 3 Дошo

    1 7 Отговор
    То в големите им коли е егати теснотията в сравнение с конкурентите, представям си тук каква ще е трагедия.

    Коментиран от #4

  • 4 ярослав станчев

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дошo":

    В кое ти е тясно бе?В А4,А6 или А8.Май дефектната въздушна възглавница Таката на необятния ти Сивик се е отворила и те е праснала по тиквата,а?Съвсем започна да "поумняваш" от този ориз,Дошо.
  • 5 Гост

    2 0 Отговор
    Фолксваген и Шкода имат такъв модел,сега Ауди ще го пуснат в гамата си,но на тройна цена! Нищо ново под небето! Матрьошките на немските производители нямат край.....

    Коментиран от #9

  • 6 Роман (Маверика) Ценов

    0 2 Отговор
    Сина ми има BMW e39 но иска да си вземе нещо по-хубаво. Харесал си е Киа Пиканто. Това ауди също не изглежда лошо. Ще му я покажа ако го хареса него да вземе

    Коментиран от #13

  • 7 СМЪРТ-ЗА- ТУРЦИТЕ

    0 7 Отговор
    Боклук, като всичко от ваг !!!
  • 8 сакън ага

    1 2 Отговор
    да направят и едно селско джудже за БантустанЯ
  • 9

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

  • 10 Юрген Ричфорд "ВОЛФ" АД

    0 0 Отговор
    До г-н. ярослав станчев извинявам се но си уникален .... (в лошия смисъл) но това , най вероятно се дължи на това ,че или никога не си притежавал Ауди или си болен мозък . Съпругата ми кара Ауди а8 Д3 фейс лифт и мога да ти кажа ,че в сравнение с моят Ес клас W221 е като кибритена кутийка , а и двете са 2009-та година с минимална разлика в месеците , Ауди-то е много по късо разстоянието за краката на пътниците отзад при нормално аправена за шофиране от мен за мен седалка , Ауди-то е много по-тясно отпред, единият ни управител пожела А6 2005-та година комби версията , а другия управител му взехме БеЕмВе 530и 2006-та ,ами мога да ти кажа че БеЕмВе-то е много по-широко, за пасажерите отзад има повече място и таблото е по-красиво ... та повярвай Ауди не са много удобни и просторни ... досега не съм писал тук понеже ми се струваше безсмислено но днес се натресох на поредната простотия човешка , затова ти казвам да знаеш и ако мислиш , че ти говоря глупости опитах да се свържиш с мен ,ще те поканя до офиса да видиш и двете за да се убедиш.
  • 11 йан

    0 0 Отговор
    Ауди А8 е точно колкото хонда акорд вътре.....ненужни габарити при минимален интериор....виж 7-ца и S клас са шефовете на сегмента...дори една Хонда Legend е много по-комфортна и надеждна от супер Вагаджийката
  • 12 Пешо

    0 0 Отговор
    Ауди А1 е единственият читав модел на Ваг.
  • 13 Роман Ценов

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Роман (Маверика) Ценов":

    ЕЙ к..е кой си ти ве ако те срещна няма да купуваш кола ,а зъбни протези вземи назаем тези на дядоти 10 годишен хлапак