29 Юни, 2015 13:05 8 464 29

Най-мощният хечбек отново е Benz

  • mercedes-benz-
  • a-klasse-
  • a45 amg

Mercedes-Benz си върна титлата "Най-мощен компактен хечбек в света", която изгуби от Audi. Върховата версия на обновената A-Klasse развива 381 к.с. и 475 Нм, което е с 14 коня и 10 Нм повече от 2.5-литровия петак на инголщадския конкурент RS3 Sportback.



Четирицилиндровият двулитров турбодвигател на A45 AMG е съчетан с усъвършенствана роботизирана трансмисия с два съединителя с намалено предавателно число на трета и най-високата седма предавка. Това според Mercedes-Benz "осигурява оптимално ускорение в широк диапазон от скорости".



Горещият щутгартски хечбек, снабден с опционалния пакет Dynamic Plus, ускорява от място до 100 км/ч за 4.2 секунди, с 4 десети по-бързо от досегашния A45 AMG и с 0.1 сек. по-бързо от Audi RS3 Sportback. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. По каталог разходът на гориво в смесен режим е 6.9 л/100 км.



Модернизираната A-Klasse получава нова предна и задна броня, различни фарове и видоизменена радиаторна решетка. Светоодиодните фарове на версията A45 AMG влизат в стандартното оборудване.



Гамата от двигатели включва 1.6-литров бензинов агрегат със 102 к.с. и 1.5-литров дизел със 109 коня. Мощността на 2.1-литровия нафтов мотор се увеличава от 170 на 177 к.с., а двулитровият бензинов двигател на версията A250 Sport вече развива 218 вместо 211 к.с.



Освежената A-Klasse ще се екипира с усъвършенствана информационно-развлекателна система с поддръжка на приложенията Google Android Auto и Apple CarPlay. Mercedes-Benz започва да приема поръчки от 3 юли. Цените ще бъдат обявени скоро.

Подробни технически характеристики за грнерациите на  Мерцедес А-клас , вижте ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ал кайда

    1 0 Отговор
    а за цената да предполагаме, над 100 000 палки ?
  • 2 ххх

    0 0 Отговор
    Хубава е новата а класа, няма спор, ОБАЧЕ цената й е крайно неприятна...
  • 3 12345

    0 1 Отговор
    Жигулското зелено цепи!!!! ОТВРАТ!!!

    Коментиран от #4

  • 4 246810

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "12345":

    Оффф, аман от "разбирачи", то все едно имаш пари да си купиш този шедьовър! Аз и в жигулско зелено бих и се наслаждавал, а не да хейтвам неща, които поради фактът че съм безкрайно беден (точно като теб) и няма да мога да си ги купя!
  • 5 Кобрата

    2 1 Отговор
    Това сега е автомобил, евала!
  • 6 Кобрата

    2 1 Отговор
    Двигателите и мощността, които предлагат също са много добри.
  • 7 MAXBLUE

    0 1 Отговор
    Колата е страхотна а за цената не се притеснявам предишната А класа след още пет години ще на поносима цена нов внос карана, от баба италианка която е ходела с нея до мола на реални 80000км. :)
  • 8 Румен Янев

    1 2 Отговор
    Ама това А-класата мерцедес ли е че не знаех???Досега мислех че е творение на някой швабски кръжок ... Иначе това 381 коня е умопомръчаващо - то сила то чудо!!!!Смешници!!!!Всичко ви се крепи на славата на архаичната 124-ка и на G-Class!!!Останалото са само скъпи резервни части за човек подвел се по славата на гореопоменатите!!!Ха сега плюйте ме колкото си искате но истината си е такава!!!!

    Коментиран от #12, #22

  • 9 13579

    0 0 Отговор
    До сега не съм очаквал битка на премиум марки в този клас, но резултатите са крайно приятни!
  • 10 До Румен Янев

    0 1 Отговор
    Румене,не знам какво караш,но шанса да е голф е голям а повярвай докато тръгнеш с тоя голф мерца вече ще е 100м пред тебе..

    Коментиран от #11

  • 11 Румен Янев

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "До Румен Янев":

    Приятелче да ти споделя само....карам мицубиши и не бих го разменил за прехваления от теб автомобил за нищо на света!!!А защо е така се сети сам!!!И да ти поясня в авто бизнеса съм повече от 20 години и най голямо разочаравение имам от немски италиански и френски каруци!Относно голфа-смешен си!!!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Кол Димитров

    2 0 Отговор
    До коментар #11 от " Румен Янев":


    Румене какви глупости пишеш от 20 години в какъв бизнес си? Та ти си на 21 години. Забрави ли как ти гледахме профила във фейсбук когато качваше клипчетата от божурище. Стига фантазии с този анонимен профил тука . знаем се познаваме се

    Коментиран от #14, #15, #16

  • 14 555

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Кол Димитров":

    Е вре се човека от 1 годишна възраст из под колите
  • 15 Румен Янев

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Кол Димитров":

    67-ми набор съм приятелче и за разлика от теб съм бил и в казарма....цели 2 години и 3 месеца като механик водач на САУ 122 ....Капиш?????Засрами се пъпчо!!!!

    Коментиран от #21

  • 16 Румен Янев

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Кол Димитров":

    И да ти кажа платформи като фейс винаги са били далече от мен!!!Нямам профил там защото съм реален човек и не се правя на нещо което искам да бъда....Лайкване...лийчване не ме интересуват!!!!В тъпата ни държава бях от първите които се опитаха да покажат на хората що е то драг .... но ти не си бил заплануван тогава....а и всъщност е било грешка явяването ти на белия свят май...ама това само Господ знае!!!
  • 17 Гост

    1 0 Отговор
    Nai MOSHTNIQT !!! Ne NAI BURZIQT , ima razlika , to ako vzemem edin tir i toi e mnogo mo6ten ama ako go pusnem na pista sre6tu ne6to s 60 konq pak 6te padne . Tova e pove4e reklamen trik otkolkoto realno tazi kola da e ne6to , bez da citiram imena no ima Frenski i Qponski Hot Hechove s po malko kone koito uskorqvat za su6toto vreme a na pista tova nqma 6ans
  • 18 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    До коментар #15 от " Румен Янев":


  • 19 pilot

    0 0 Отговор
    Това е благодарение на рено, двигателя е от меган rs
  • 20 майстор

    0 1 Отговор
    Руменчо по-добре замълчи моето момче. Карай си мицубОшито и си тананикай. Недей да ми развиваш теории относно живота ти. Тук се иска коментар относно колата, а не относно твоята казарма и опит с колите. Никой не те е питал! Айде лягай си, че стана късно.
  • 21 Антон

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Румен Янев":

    Жалко е ,че премахнаха казармата! Навъдиха се едни п...ли не ти е работа! А от Мерцедес са започнали да оттъпват назад.Навремето правиха вечни и красиви коли а сега....
  • 22 Вси светии

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Румен Янев":

    За какво да те плюем? Ти така се оплю сам,че , ще трябва да се изкъпеш сега. Славата на Мерцедес се крепяла само на една 124ка
    Ха ха ха ха браво бе умник! Направо изби рибата я ходи се скрий някъде!
  • 23 До Румен Янев

    1 1 Отговор
    Румене, престани да злобееш по адрес на Мерцедес. Карай си кочината джапанска и въздишай по невероятно красивите Мерцедеси, които ти НИКОГА няма да имаш!
  • 24 Autohouse Randm

    0 1 Отговор
    mercedes pak s dobar nov model evala tova e markata za avtomobili
  • 25 Турбото

    0 0 Отговор
    Монката Тасев се изпари някъда, но Румбата Янев го замества... иначе Мерцедеса е огън.
  • 26 MAXBLUE

    0 1 Отговор
    Аз също имам мицубиши като личен автомобил но това не означава че съм късоглед та да не мога,да оценя автомобил като мерцедес за мен лично A и C класата са ми любими модели от тази марка. Благодаря на този който ми е цъкнал минусче,за мен това е сигурен знак че този който ми го е цъкнал няма чувство за хумор поздрави на всички в чата.
  • 27 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Затъмнени задни стъкла и спойлер който повече би подхождал на вартбург???Селска чест от Рахманинов си пуснете на китайското MP-3 с френските тонколони на philips във вратите и бъдете щастливи че карате мерцедес....само дето отдалече прилича на КИА ама нали си имате голяма емблема....та споко

    Коментиран от #29

  • 28 VAG

    0 0 Отговор
    отзад прилича на Ситроен
    Мотора е на Рено
    Срам и позор за марка с такава слава и история
  • 29 hienata

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Румен Янев":

    Мицубиши от доста време (от както им е сива емблемата) ползва двигатели и други възли от Мерцедес.
    Този Мерцедес може да е хубава кола, като технически характеристики и вътрешно обзавеждане, но на мен лично външно ми стои леко остаряло. И Рено,и Голф, и най-вече Форд РС ми харвсват повече по форма. Джантите на зеления Мерцедес почти копират джантите на Голф GTI. Честно казано ,ако имах парите нямаше да взема точно този Мерцедес.