Last news in Fakti

30 Юни, 2015 12:20 29 989 38

Новата Niva се появи неочаквано

  • chevrolet-
  • niva-
  • lada-
  • автоваз-
  • gm

В средата на март тази година стана ясно, че заради финансовата криза в Русия местната дилърска мрежа на марките в състава на General Motors ще бъде преструктурирана. Тогава бе обявено също, че съвместното предприятие GM-АвтоВАЗ ще продължи да произвежда Chevrolet Niva, но се отказва от следващото поколение на всъдехода, а започналото строителство на нов завод се отменя.

На фона на тази информация папараци съвсем неочаквано засякоха новото поколение на Chevrolet Niva. Колата се появи по пътищата на Европа, но все още е покрита с тежък камуфлаж, така че не е ясно как точно ще изглежда и дали ще прилича на концепта (снимката най-горе), показан на салона в Москва, но е ясен знак, че по новото поколение на Niva се работи и нещата явно са на финалната права.

Въпреки тежката маскировка мнозина експерти в бранша са на мнение, че колата ще е доста сходна с прототипа от салона в Москва през 2014-а. От новите снимки се вижда, че резервната гума отново ще е позиционирана отвън на петата врата. Почти ясен е и основният агрегат за модела. Той по всяка вероятност ще е дело на концерна PSA Peugeot Citroen.

Моторът ще е с работен обем 1.8-литра, а мощността му ще е 135 конски сили. Максималният въртящ момент на този агрегат е 170 Нм. Очакваната поява на новото поколение Chevrolet Niva обаче е обвързано с наложителни заеми. От къде ще дойдат те и кога серийната версия ще се появи на бял свят все още не се знае, но най-вероятно нов Chevrolet Niva ще има.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Газета правда

    2 2 Отговор
    Няма такъв филм, лъжа и измама, специално прегледах всички руски автосайтове и един ред не можах да намеря по темата. Не мога да се сетя как стават тия работи, ние знаем а руснаците не, освен господин Славчев да ги е изпреварил, което малко ме съмнява.
  • 2 Нещо да кажеш Батманйе

    3 0 Отговор
    http://autodni.ru/media/283664/#ad-image-0
  • 3 varna

    3 0 Отговор
    къде си ги прегледал всички като си пропуснал най големия сайт.
    ето я информацията от руски сайт.
    http://auto.vesti.ru/news/show/news_id/651952/ccl_id/20/

    Коментиран от #4

  • 4 Газета правда

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "varna":

    Най големия ? Я мани ми се от главта с тия пропагандистки сайтове, най големия и правдив е лром ру, а там няма нищо подобно..http://www.drom.ru/

    Коментиран от #22

  • 5 незнайко

    3 3 Отговор
    Излиза новия убиец на всички скъпи всъдеходи. Старата НИВА беше такава а новата е розкошна. БРАВО.
  • 6 до незнайео

    1 0 Отговор
    Незнайко , браво ще кажеш след като излезе , а ще излезе тя на марта в сряда.

    Коментиран от #7

  • 7 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "до незнайео":

    Споко след година ще я има. Пиша в рима. Сравни цената и догодина.

    Коментиран от #9

  • 8 onq s konq

    0 8 Отговор
    Не се занимавайте с МПС-та под 200 коня-те са евтини и некачествени,с тях сте "незабележими".А с една кола или една жена като няма да се фукаш за какво ти е?!

    Коментиран от #10, #14, #17, #28

  • 9 недоумяващ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "незнайко":

    До година няма шанс Незнайко, абсолютно, нали ги знаеш какви са "бързаци" руснаците в това отношение може би след 5 - 6 но тогава вече тази "нова" Нива ще бъде вече стара, остаряла от всяка една страна, само цената и ще бъде нова.
    1 - Още не е построен завода където ще се произвежда този автомобил.
    2 - Няма финансови средатва, уж там някой бил обещал.. но ти явно не си чувал за руската поговорка - "Обещаното до 3 години се чака", ето ти и цитата от статията на линка който е дал №-2 - "Ранее сообщалось, что средства на продолжение разработки Niva второго поколения может выделить администрация Самарской области, где строится завод завод, а также госкомпании и Минпромторг." Сети ли се сега ?
    3 - като излезе през 2020 - 2021 да сме живи и здрави... обади се.
    4 - Просто си нямаш на представа колко подобни руски проекти за нови автомобили са се появили във вид на разни подобни стати с камуфлирани снимки но всички тези проекти се пукнаха като първомайски бапони на манифестация. Нещо да сичувал за Ё-мобил, а за спорт кара Акела, а за Маруся, ако не вярваш питай гуглето, че не ми се занимава ся с пускането на линкове.
  • 10 ЕВАЛА

    0 7 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Евалата , пич! Абсолютно е така...Даже е и опасно да караш кола под 200 коня ! Неможе да изпревари и после челните удари са факт-как ще се прибереш?! Направили "нови" джипове Нисан и Рено по 130 коня най-мощният мотор... И онова подобие на кола най...ама най-мощният мотор 120 коня Ситроен Кактус?!! Даже и награди има за готина кола...@@##$#@%#$№. Колата , която карам е 190 коня 400 NM и горе-долу стигат, но пак е слабо с климатик и 4-5 човека!

    Коментиран от #12

  • 11 Румен Янев

    3 0 Отговор
    Много големи разбирачи от държава която прави големия китайски вол...А бе я се освестете!!!Какво и е на нивата???Досега по планините уазки...ниви...паджеро...терано...G-Class и горе-долу с това се приключва!!!Става въпрос за всъдеходче а не разните Х-5...6 и подобни дето задират по легналите полицаи!!!
  • 12 Румен Янев

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "ЕВАЛА":

    А бе юнак става въпрос са кола пригодена за екстремни условия а не да се фръцкаш с 200 по магистралата!!!Не знаеш ли че автомобилите са разделени на отделни класове и имат някакво предназначение???Като искаш бърза пародия на "джипка" има разни адита кю...бмв хиксове и много други дето не можеш да ги качиш при нужда на тротоара!!!
  • 13 onq s konq

    0 4 Отговор
    На тия дето ми пишат "минусчета" на гьотере ше им кажа,че тая малолитражка ако я юрне човек из чукарите,просто ...на първия по-сериозен баир ще угасне.Да не говорим че боята й ще остане по драките,което пък ще докара сигурен инфаркт на нямащия възможност да си купи по-скъпо возило собственик!А ролята на читавите и яки джипове в България е да откарат човека по заснежения път до хижата за да кара ски,да пине през порядъчно наводнена улица без проблем и т.н.ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ НЕ Е МОНГОЛИЯ ИЛИ АФГАНИСТАН И Е В ЕВРОПА!
  • 14 Румен Янев

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Точно се чудех що е то комплексар и след като прочетох брилянтното ти изказване се сетих!!!Трябва колата да ти е мощна а жената пищна...като прибавим и няколко кухи ланеца картинката добива завършен вид
  • 15 дядя федя

    1 4 Отговор
    Ква лада бе, това си е Шевролет, с двигател на Пежо, няма нищо общо с лада освен, че са го дялали руснаци в завод на лада.
    Кой знае как ще го делнат пиянките, фугите ще са ГОЛЕМИ, като глътките им. :)
  • 16 Ники

    3 0 Отговор
    Защо не се прекръстиш на оня с двестате коня?
  • 17 Ники

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Защо не се прекръстиш на оня с двестате коня?

    Коментиран от #31

  • 18 onq s konq

    0 3 Отговор
    Грешиш за ланцитен не нося никакви бижута,за пръстени пък да не говорим.За мощността на колата си прав,но тя също така трябва да бъде и МАКСИМАЛНО ЛЕКА за да ускорява порядъчно и да има къс спирачен път.И точно тук възниква проблемът със жените...Вярно е че обичам пищните,но постоянно ме гложди мисълта че гърдите им тежат и затова предпочитам да возя "плоски":)

    Коментиран от #21

  • 19 Ефрейтор Швейк

    0 0 Отговор
    -Бравос на Лада която и да е тя важното е че съблазнява със красота и ниска цена за да го вкара във употреба немедлено на гърците които са само на маслини и зехтин.

    Коментиран от #20

  • 20 Ким Бу

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ефрейтор Швейк":

    Те поне маслини и зехтин имат - ти какво имаш ???
    От калъп за цървул маратонка не може да стане . . !

    Коментиран от #33

  • 21 Румен Янев

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Коментара ти определено ми хареса!Извини ме ако с моя съм се опитал да те засегна!
  • 22 С интересен въпрос

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Газета правда":

    Дром.ру не е ли филиал на българската ромска партия ДРОМ?! Какви материали четете само, Батманье?

    Значи и роми че я произвеждат в Русия - досега беа монголци, киргизи, узбеки, отсега нататък и роми. Бравос!
  • 23 мост

    0 4 Отговор
    Ей, тиа какво ли няма да измислят, само и само да не си построят свестни пътища!
  • 24 Нио Майо

    1 1 Отговор
    Chevrolet е символ на ниско качество!

    Коментиран от #25

  • 25 205 GTI

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Нио Майо":

    А грейтуол на какво е символ?

    Коментиран от #26

  • 26 200 коня

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "205 GTI":

    Като погледнеш марката на Грейт Уол все едно влиза линията в тригълника .. На това е символ!
  • 27 Plovdiv

    0 1 Отговор
    Повече ми харесва с камуфлажа...
  • 28 onq s muleto

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Ти сякаш имаш кола 200 коня, та даваш такива съвети.

    Коментиран от #30

  • 29 Лудия Макс

    0 3 Отговор
    Поредната грозотия! Ако от истинската компания Шевролет разберат какви се вършат в Русия ще ги изпозастрелят!
  • 30 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "onq s muleto":

    Има, 10 годишно БМВ, печка. И си мисли, че е хванал Господ за шлифера. Всъщност е хванал за юздите мулето, катъра и...на къра.
  • 31 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ники":

    Защото няма акъл да раздели на две магарета слама, та какво остава за цял табор мулета.
  • 32 БАЙ ГАН4О

    1 0 Отговор
    Нивата е много добра ,ще се продава като топъл хляб
  • 33 Ефрейтор Швейк

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ким Бу":

    часовникът ми таг-хауер трува повече от теб опиняк сърп и чук
  • 34 миседниш накура

    0 0 Отговор
    до които само могат да плюят-АМИ НАПРАВЕТЕ НЕЩО И ГО ПОКАЖЕТЕ ДА ГО ВИДИМ,САМО С ПЛЮЕНЕ НЕ СТАВА

    Коментиран от #35

  • 35 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "миседниш накура":

    Абсолютно прав!Ето руснаците откриват топлата вода,кво ни бърка пък ние да открием хладката?!
  • 36 6wak

    0 0 Отговор
    до Ефрейтор Швейк,
    Ами тогава му се качи на тоя часовник и се вози офроуд, ама стискай дупе.

    Коментиран от #38

  • 37 taka e brat

    0 0 Отговор
    Това не е ЛАДА. Мотор от пежо емблема на шевролет. А по талон като идеш у кат че ти пишат че е ЛАДА. ХА-ХА-ХА-ХА... А много странно щото руснаците прават двигатели имат хич не лош завод там в Толиати ---завод ЗМЗ . Нема друга такава зглобка само таме у СЬЮЗЬ . 60% от акциите там във АВТОВАЗ се държат от французыете.
  • 38 Ефрейтор Швейк

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "6wak":

    вие сте специалисти по-братска любов бегай бързо в гърция докато още има маслини и зехтин нали така брато защото идват братушките със танковете?