1 Юли, 2015 19:00 3 454 0

Най-мощното Lamborghini става кабрио

  • lambo-
  • lamborghini-
  • sv-
  • aventador-
  • roadster

От компанията потвърдиха Aventador SV Roadster

След като от Lamborghini с лекота успяха да разпродадат най-мощния си модел, правен досега - Aventador SV, те ще пуснат и негов кабрио вариант. Президентът на марката Щефан Винкелман е потвърдил тази новина на завършилия преди дни фестивал Гуудууд. Ползващ V12 двигател с 750 конски сили, този суперкар ускорява от 0 до 100 само за 2.8 секунди и има максимална скорост от над 345 км/ч. 

В сравнение със стандартната си версия той разполага с 50 конски сили в повече, но и е с 50 килограма по-лек. Естествено, като кабрио тази кола ще има нужда от усилване на шасито, но дано това не се отрази много на теглото и способностите й. Преди месец моделът успя да счупи бариерата от 7 минути на "Нюрбургринг" и влезна при доста по-тежки конкуренти. Точно 500 броя ще бъдат произведени от Aventador SV Roadster.

Подробни технически характеристики за съществуващото Lamborgini Aventador - ТУК

 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА