Last news in Fakti

6 Юли, 2015 19:00 3 620 13

Първият Honda Civic Type R напусна производствената линия

  • honda-
  • civic-
  • type-
  • r-
  • production
Дойде моментът, който много от феновете на японската марка Honda очакват. Първата бройка от новия Civic Type R напусна поточната линия в завода в Суиндън, Великобритания. Това е и първият турбо бензинов двигател за модела - 2.0 литров VTEC с директно впръскване с мощност от 310 конски сили и въртящ момент от 400Nm, който се достига само на 2500 оборота. Двигателят контактува с шестстепенна ръчна скоростна кутия с близки предавателни числа и това дава възможност на колата да ускори от 0 до 100 за 5,7 секунди, а максималната скорост достига 270 км/ч.
Колата е оборудвана с ново адаптивно окачване и в четирите точки и диференциал с ограничено приплъзване. Спирачките отпред са с вентилирани и перфорирани дискове с размер 350мм с четири бутални апарати и е обута в 19 цолови джанти с гуми Continental. Теглото и е много добро само 1378кг с пълен резервоар с гориво. Разходът според Honda достига 7.3 на 100км, но да приемем, че това се случва при много сдържано шофиране. Прототип на модела успя да завърти обиколката на Нюрбургринг за 7 минути и 50 секунди, като така остави зад себе си впечатляващи автомобили. 

Подробни технически характеристики за Honda Civic Type-R IX  , вижте  ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислав Попов

    2 1 Отговор
    Еее открихте Америка!!!От 0-100км./ч. за 5,7сек. и това с 310 коня?!??!!Рено Меган го може за 5,4сек. с 275коня и това преди няколко години!!!Успех с догонването japanese

    Коментиран от #3

  • 2 до Десислав Попов

    2 1 Отговор
    ей унуфри...когато рено се доближи даже до хонда ела да ми се обадиш да черпя по едно...хонда продават на 5 континента и е четвъртия най-силен автомобилен бранд в света след тойота, мерцедес, и бмв... а рено продава само в европа!!! Успех с догонването франсета....

    Коментиран от #9

  • 3 Муген

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Десислав Попов":

    Десиславче,не си карал дори стари модели от марката,а се изказваш за нови.Човек, на тъп ли се правиш, или си такъв.На най-долните редове са ти го написали,ама ти пак не си разбрал.Ей,затова няма да се оправи тази държава.Като е пълно с глупаци,кво'да правят политиците освен да ги ч.кат.Ходи си карай реното,тази тема не е за жени.Сещаш ли се, какво ти написах?

    Коментиран от #10

  • 4 Ехххх деца

    1 2 Отговор
    Хонда направиха една безспорно страхотна кола с тази си версия на Сивик, но за жалост времето което е цитирано в публикацията не е на серийния модел !
    Времето безспорно е смайващо добро за автомбил с предно предаване и никой не може да го оспори, но на практика Мегана все още държи рекорда за СЕРИЕН автомобил с предно предаване. ;)
    Сигурен съм, че от Хонда ще публикуват и времето на серийната версия (все още не е засичано), която ще бъде пусната за масова продажба, но до тогава рекорда е 7:54.36 мин. и НЕ принадлежи на Хонда ;)
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Хонда са добри, но последните им сивици са тежки и оттам динамиката им не е толкова добра. Преди 20г те изпреварваха конкуренцията, вярно, но за последните 10г изостанаха много. Тогава двигателите на европейските коли развъртъха с 1000 оборота по-слабо, а Хонда бяха изключително издръжливи на натоварване и пъргави.
    Рено е всепризнато като много динамична кола, говоря за Меган РС версиите, и това е неоспоримо. Дали се харесва или не, това е друг въпрос.
    Мой личен избор би бил Рено, а не Хонда, най-малко заради ниската цена и не по-лошите динаични характеристики.
  • 6 ярослав станчев

    0 0 Отговор
    Във връзка със статията да споделя един виц.
    Г-н Хонда, умрял и отишъл на небето.
    При портите, Св.Петър му казал, "Понеже си бил такъв добър човек,а твоите мотори промениха света, наградата ти е, че можеш да поговориш с когото искаш в Рая."
    Г-н Хонда помислил малко и казал, "Искам да се видя с Господ. Искам да го питам нещо".
    Св. Петър помислил малко, след което завел г-н Хонда в Тронната Зала и го представил на Господ.
    Тогава г-н Хонда попитал Господ, "Ти ли си изобретателя на жените?"
    Годпод казал: "О, да. Определено съм аз "
    "Ами," казал г-н Хонда, "Като един професионалист на друг ще ти кажа,че имаш някой много сериозни пропуски във дизайна."
    1. Има много голяма несъстоятелност в предните изпъкналости.
    2. Дрънка постоянно с висока скорост.
    3. На повечето задниците им са меки и се клатят прекалено много.
    4. Входящите колектори са поставени прекалено близко до изходящите.
    5. Като сложим и ежемесечният им принудителен престой и бездействие става нечовешко, а за средствата дето отиват за поддръжка просто да не говорим.
    "Хм, ти определено направи няколко много добри попадения" отговорил Господ, "Нека да погледнем."
    Господ отишъл до нечовешкия си супер компютър, написал нещо и зачакал за резултата. След малко казал, "Абе, май ще излезе, че си напълно прав и моето изобретение е дефектно, но според тия цифри, повече мъже се возят на моето изобретение, отколкото на твоето."
    Макар и в хумористична форма не може да не се признае гения на г-н Хонда.
    А за колата ка
  • 7 ярослав станчев

    0 0 Отговор
    А за колата какво да се каже.Една много бърза Хонда.За жалост,едва ли някой от тук списващите братя ще може да си я позволи някога.
  • 8 МSux

    0 0 Отговор
    Имах Лагуна 2 и не бях много доволен, макар и доста запазена, дори в сервиз я гледахме. Бих избрал Хондата без да се замислям.
    1 - По-красива и агресивна е от Мегана.
    2 - По-бърза е
    3 - Интериора също е по-добър
  • 9 Десислав Попов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "до Десислав Попов":

    Кой ти говори за продажби ,бе умник.Говоря ти за време за ускорение.Май в училище още не сте стигнали до четенето.Затова не ти се отдава
  • 10 Десислав Попов

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Муген":

    Ей,малкия я си избърши млякото от устата/ако е мляко де/ и тогава се отваряй да пи

    Коментиран от #11, #12

  • 11 някой

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Десислав Попов":

    Деско не знам кой ще си бърше млякото,но ти си нямаш хабер от коли за да сравняваш Хонда с трошляка Рено.Това че някой автомобил ускорявал с 3 десети по бързо съвсем не го прави по добър.Дано поне това разбереш.
  • 12 Муген

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Десислав Попов":

    Десиславче,благодаря ти,че ме направи толкова млад.На 41г.съм.Бирата е от мен.Ето,по това се вижда,че не разбираш от коли,или поне не си карал такива.Май се радваш на коли с махагон.
  • 13 Бат Георги

    0 0 Отговор
    Това е птица...това е самолет..... това е бутало на Ондъ на прекъсвач :D