Last news in Fakti

15 Юли, 2015 11:57 5 676 3

Турбо за Audi R8

  • audi-
  • r8-
  • quattro gmbh-
  • улрих хакенберг-
  • хайнц холервергер

Новото поколение на суперколата Audi R8, който се предлага само с атмосферен двигател, ще получи версия с турбомотор. Информацията, за която се носят слухове от месеци, потвърждава лично техническият директор на марката Улрих Хакенберг пред австралийското сп. Motoring.

Шефът на quattro GmbH Хайнц Холервергер уточнява, че турбинираната R-осмица ще заеме мястото на модификацията с 4.2-литров V8, от която Audi се отказа със смяната на генерациите на модела.

От немската компания не споделят с какъв агрегат ще се екипира новата версия. Единият вариант е V-образният шестак с два турбокомпресора, който ще замени осемцилиндровия двигател на напомпаното комби RS4. Друг слух гласи, че под задния капак на R8 ще се монтира 2.5-литровия редови петак с турбо- и електрически нагнетател с мощност 600 к.с., демонстриран с прототипа TT Clubsport Turbo.

В момента Audi предлага R8 с 5.2-литров атмосферен V10 с 540 и 610 к.с. Двигателят работи в комплект със седемстепенна роботизирана трансмисия. Върховата версия на немския суперавтомобил ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди и вдига 330 км/ч.

Подробни технически характеристики за модификациите на Audi R8 , вижте ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз

    0 0 Отговор
    Ауди трябва да сложат 4.0Т мотора ор RS6 в R8.
  • 2 Wow

    0 0 Отговор
    Да това е много смешно ако заменят този прекрасен атмосферен двигател с 5-цилиндров и то 2.5. Направо ще е трагедия според мен, но както казва колегата по-долу ако е 4.0 или 4.2 Т вече е друго нещо!
  • 3 M52

    0 0 Отговор
    Точно този 5 цилиндров двигател с турбо и ел. мотор след един чип тунинг ще изкара 630 до 650 к.с., ако е заводски 600. Лично аз много харесвам звука на 5 цилиндровите аудита.