Last news in Fakti

27 Юли, 2015 11:25 6 885 6

Ето го наточеното Ferrari F12berlinetta

  • ferrari-
  • f12berlinetta-
  • speciale
Компанията Ferrari е съвсем близо до завършване на един нов проект, касаещ купето F12berlinetta. Става дума за екстремна версия на този суперкар, която ще носи названието Speciale. Информацията е на британското издание Autocar и според нея иновацията ще е значително по-лека и по-мощна. Масата на автомобила ще е намалена с цели 200 килограма и ще е 1 430 кг.
 
Двувратото купе ще се екипира със същия 6.3-литров дванайсетцилиндров мотор, мощността на който обаче ще е повишена от 740 на 770 конски сили. По този начин съотношението мощност към маса ще се увеличи от 453 на 538 конски сили на тон тегло, като това ще помогне на Скудерията да изпревари по този показател пряката си конкуренция в лицето на Lamborghini Aventador LP750-4 SV.
Последното е с показател 492 коня на тон тегло. Намаляването на теглото при Ferrari F12berlinetta Speciale е постигнато за сметка на нови каросерийни панели, по-тънки стъкла и свръхлеки джанти. Купето ще е лишено от голяма част от шумоизолацията си, както и от навигационната си система. Очакванията са, че F12berlinetta Speciale ще ускорява до 100 км/ч. за по-малко от три секунди.
 
За сравнение ще кажем, че стандартното F12berlinetta ускорява до 100 за 3.1 секунди. Максималната скорост от 340 км/ч. обаче ще е по-малка при версията Speciale, защото заради новия аеродинамичен пакет силата на притискане на колата към асфалта ще е значително по-голяма. Премиерата на Ferrari F12 Speciale е насрочена за пролетта на следващата година в Женева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караиванов

    2 0 Отговор
    Не можели коли да правят италианците, а?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 диан

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    една кола задръстване не прави:)))))
  • 3 само селяните карат рено

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    това са 2 марки всичко друго им е боклук с главно б
  • 4 onq s konq

    0 1 Отговор
    Щом са изтънили стъклата и са посегнали на шумоизолацията за олекотяване,значи вместо с климатик и радио го продават с ветрило и песнопойка шофьора да си пее сам.
  • 5 S Doichinov

    0 0 Отговор
    Сега някой да се плесне и да каже-Тесла е супер.Това е автомобил а не онзи електрокар.Нека плюенето започне сега
  • 6 опсумус

    0 1 Отговор
    Колко петилетки ще им трябват на жабарите да стигнат GTR с 2.7сек/100км/ч?
    На дизайн са велики, ама технически са зле!