Last news in Fakti

7 Август, 2015 10:03 4 619 7

Hyundai вади конкурент на Golf R

  • hyundai-
  • i30-
  • n performance-
  • франкфурт 2015

Двигател с 300 к.с. и двойно предаване ще помагат на първия горещ хечбек на Hyundai в битката му за място сред най-бързите европейски и японски модели от Голфовия клас. Световната премиера на i30 N Performance ще се състои в средата на септември на салона във Франкфурт, съобщава GoAuto.

По непотвърдена засега информация корейците са били принудени да променят съществено конструкцията, за да интегрират системата за задвижване на четирите колела. За целта инженерите на Hyundai са използвали ново модулно шаси, с което i30 N Performance става първият автомобил на марката с подобна архитектура.



Двулитровият четирицилиндров турбодвигател, с който ще се оборудва спортният хечбек, бе демонстриран на салона в Сеул през април в концепта със задно предаване Racing Midship. Според Hyundai прототипът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.7 секунди.

Неотдавна се появиха шпионски снимки на i30 N Performance, направени по време на тестове на "Нюрбургринг", където компанията има собствен изпитателен център. Досега слухове гласяха, че моделът ще разполага с около 250 коня.

В гамата на Hyundai i30 и сега има наточена модификация. Тя обаче се оборудва с доста по-скромен 1.6-литров турбомотор с мощност 186 к.с., който позволява ускорение от място до 100 за около 8 секунди, а версията N Performance ще се пробва срещу тежкоатлетите в сегмента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hyundai вади конкурент на Golf R

    0 1 Отговор
    Hyundai НЕ МОЖЕ да вади конкурент на Golf R

    ***************

    Хюндай нямат добри продажби на коли...
  • 2 Не че нещо

    0 2 Отговор
    Не че нещо против хюндай, но няма никакви реални шансове срещу Гоуф и другите доказали се в този клас!
  • 3 Капитана

    1 1 Отговор
    По принцип Хюндай не е лош автомобил,карам 3 години служебен модел 2011 г. бензинов 1.6 мотор и съм много доволен от него за този период автомобилът е на 276000 км. и е учудващо доста здрав без никакви бъгове по електроника,софтуер и друго,здрава ходова част.Взе да погорява по малко масълце но това е приемливо за този пробег.Но искам да отчета факта че не може да се равнява по продажби със Голфа и то особено на вторичния пазар.Просто марката Хюндай не е търсена от потребителя в този клас коли и другия минус е че при последваща продажба на вторичния пазар никой не му обръща внимание,бързо се обезценява.Хюндай трудно ще извади конкурент на Голф,защото просто Голфа няма конкуренти в своя клас.

    Коментиран от #6

  • 4 ♨(⋆‿⋆)♨

    0 0 Отговор
    Хюндай могат да извадят компромисен вариант на Голф
  • 5 гост

    1 0 Отговор
    Добри коли са, изпипани и с приятен дизайн. Но проблемът им е, че ценово почти се изравниха с немските. Много трудно ще им е да се преборят с тях само с допълнително оборудване или разлика под 1000 евро в цената.
    Както казват по-долу: добри са за нова семейна кола, без проблемна, но да се мерят с голф няма как да се получи, ако щи и 400кс да вкарат.
  • 6 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Капитана":

    110.000 за 3 години без нито 1 проблем досега. Супер са
  • 7 Evo

    0 0 Отговор
    Ако ползва техниката на Lancer Evo, което е много вероятно, не виждам защо да не отнесе гоуфу.