14 Август, 2015 11:59 8 755 0

И Toyota, Mazda и Subaru се оплакаха от щети в Тянцзин

  • toyota-
  • mazda-
  • subaru-
  • тянцзин-
  • взрив

Китайската дъщерна компания на застрахователя Zurich Insurance Group обяви, че е започнала да приема искания от компании за щетите, причинени от двата взрива

И Toyota, Mazda и Subaru се оплакаха от щети в Тянцзин - 1
Снимка: АП/БТА

И Toyota, Mazda и Subaru се оплакаха от щети, причинени от взрива в промишлената зона на пристанището Тянцзин, съобщава Ройтерс.

От Renault заявиха, че са изгорели над 1500 автомобила.

От Toyota се оплакаха, че взривната вълна е избила стъклата на завода им в китайския град, в който са се сглобявали модели на компанията. Леко ранени са около десетима служители на компанията, но живота им е извън опасност. Заводът на компанията няма да работи една седмица. От представителството на Toyota в Китай заявиха, че щетите не са така сериозни.

Fuji Heavy Industries Ltd., който е производител на Subaru, заяви, че над 100 автомобила на склад са пострадали от взривната вълна. Складът на взрива се е намирал на 2 км. От епицентъра на взрива.

От Mazda Motor заявиха, че временно няма да работи изложбената им зала заради причинени върху автомобилите щети.

През Тянцзин се осъществява около 40 % от автомобилния внос в Китай.

Китайската дъщерна компания на застрахователя Zurich Insurance Group обяви, че е започнала да приема искания от компании за щетите, причинени от двата взрива. В момента не се съобщават на каква стойност са исковете и кой ги е подал.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА