Last news in Fakti

26 Август, 2015 12:13 9 241 12

Новият Opel Astra дойде у нас преди световната си премиера

  • opel-
  • astra-
  • предпремиера
Три седмици преди световната премиера на новия Opel Astra, автомобилът акостира в България. Публичният дебют е насрочен за средата на септември и ще се състои във Франкфурт, но колата беше показана у нас още сега.
 
Новото поколение Astra е основано на чисто нова лека автомобилна архитектура, ще се задвижва само от двигатели последно поколение и ще предлага характеристики, с които преди разполагаха автомобилите на марката от по-високите сегменти на марката.
Под капака на Astra ще се монтират двигатели, мощностният диапазон на които се простира от 70 кВт/95 к.с. до 147 кВт/200 к.с. Дизеловите и бензиновите двигатели с работен обем до 1.6 литра имат три общи характеристики: комбинират най-висока степен на ефективност с отлична динамика и плавна работа.
 
Дизеловият 1.6 CDTI в няколко версии на максимална мощност, започващи от 70 кВт/95 к.с. покриват избора на дизелови предложения, докато 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo (77 кВт/105 к.с.) е базовото бензиново предложение. Акцент в портфолиото от двигатели на Astra е напълно новият 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo, четирицилиндров агрегат от същото поколение на по-малкия, но въпреки това мощен еднолитров, трицилиндров двигател.
Изцяло алуминиевият двигател ще направи дебюта си с мощност от 107 кВт/145 к.с. Той впечатлява с динамична реакция и високи динамични показатели и в същото време с по-нисък разход на гориво. Двигателят достига много рано до максималния си въртящ момент от 250 Нм.
 
Максималната мощ е налична между 1,800 и 4,000 оборота – отличните условия за удоволствие при шофиране в комбинация с ефективност. Благодарение на своята конструкция новият 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo също спомага за намаляване на теглото на автомобила. Само алуминиевият блок на двигателя е с десет килограма по-лек от стоманения на настоящия 1.4-литров турбо мотор.

Научете повече за актуалните модели на Опел , от  ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 opelfan

    3 0 Отговор
    Красавица!
  • 2 Димитър

    0 4 Отговор
    Предницата е ок, но задницата е взета от тойота

    Коментиран от #3

  • 3 ggg

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Димитър":

    Точно това си помислих и аз! Иначе изглежда много добре, дано и новият двигател да е добър.
  • 4

    3 0 Отговор
    Ако е достатъчно надеждна и с добра цена скучният Голф ще го закърши.....
  • 5 ххм

    2 0 Отговор
    Голфа определено ще бъде засенчен........................
  • 6 ПГ

    1 3 Отговор
    на външен вид все едно гледам новата тойота ауреус...
  • 7 Антон

    0 1 Отговор
    На мен пък този автомобил не ми харесва.Някак си сякаш е недовършен и леко пенсионерски,стари форми.Предницата е доста кичозна с тези фарове и решетка,бих казал дори и м....ска.Дизайна е ефтенджок,вижда се от километри,както и да погледнеш автомобила.Но пък,за всичко си има хора,казало кучето и си облизало г...а.

    Коментиран от #8

  • 8

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Антон":

    Май си ВАГ-аджия, усещам страдание между редовете......

    Коментиран от #9

  • 9 Антон

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от " ":

    Как ме позна,че точно преди 21г.бях вагаджия но този процес отмина доста бързо качих се покарах, доста малко и тогава си казах никога повече.Така че,на 1-място съм фен на Хонда 2-място на Тойота.В моите гаражи никога не са влизали немски автомобили и няма и шанс да влезнат.

    Коментиран от #12

  • 10 Георги

    1 0 Отговор
    Скучния голф взима да бледнее пред астрата стегни се бе голф не се излагай преди правехте хубави коли но сега една кръгла нула.Имам голф 5 от най несполучливият модел на 5то поколение 2004 1.9 тди и скоро време ще се отървавам от него и мисля да се прехвърля на астра разбира се че по нова ........
  • 11 киро

    1 0 Отговор
    аз също съм с голф 5 1.6 ФСИ и за бога повече не искам и да чувам за такъв боклук. гори ми като ламя няма динамика на всичкото отгоре винаги нещо му се чупи. предишната ми беше колт и като сравня с тоя ми варел има от земя до небе разлика, но бе морално остаряла и по ръждясала та се наложи смяна с тоя ми варел. този опел изглежда много добре, ако и успее да се похвали с надеждност и цена веднага скачам.
  • 12

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Антон":

    Добре си се насочил, чудя се и аз за един Сивик някъде от 98-99г. хетчбек с 5 врати, щото не съм от най-паралиите няма да лъжа. Имаш ли наблюдения върху този модел, надежден ли е, скъпа ли е поддръжката с кои двигател е най-добре?