Last news in Fakti

1 Септември, 2015 17:14 6 923 7

BMW готви нови CSL модели

  • bmw-
  • csl-
  • m2-
  • m4-
  • m6

CSL моделите на BMW се готвят да се завърнат с гръм и трясък. Тези специални версии представляват олекотени M-ки с по-остри настройки. Първият CSL е историческото Е9, създадено през далечната 72-ра година. Той утвърждава идеологията на марката като производител на кола за карачи. 

Следва значителна пауза до появата на BMW M3 CSL E46, която много критици обявяват за най-добрия M модел, правен някога. На първо четене това, което я отличава от стандартна версия, е теглото. То е намалено с цели 110 килограма. Мощността е увеличена със 17 конски сили и са монтирани по-добри окачване и спирачки. Звукът на този автомобил трудно може да бъде описан - той идва директно от шестте единични дроселови клапи. В страната ни за радост на феновете можем да се насладим на един такъв уникат.

CSL ще бъде предлаган само за купе моделите, а прототип ще бъде показан през 2016-та. CSL ще използва идеи от концепта Hommage като вградените в аеродинамичните детайли задни светлини за по-иновативно визуално присъствие на най-хардкор M-версиите в сравнение със стандартните M-коли.

CSL автомобилите не само ще са най-екстремните варианти, а и ще бъдат използвани и за изпитване на нови технологии, които да подобрят представянето им. Това включва и варианти на Power eDrive, която се разработва, за да увеличи и помогне на ефективноста, като същевременно доставя изключителна устойчивост.

CSL автомобилите ще бъдат иновативни в използването на ултралеки материали. Горната част на BMW M4 GTS е направена изцяяло от CFRP. В BMW са използвали същия подход за някои части от шасито на M4 за състезателни цели, но това не би било немислимо за прилагане в рамките на нормалните автомобили. CSL продължава традициите на Е9 и нейните иновации от моторните спортове, приложени в нормалните модели. Днес обаче технологииге са много по-напреднали и са насочени не само към представяне, а и издръжливост.

Наскоро BMW представи прототипа 3.0 CLS Hommage, който е пряка препратка към класическото E9. Това от своя страна някак си подкрепя по-горните редове. Другият автомобил, който бе представен успоредно с него, е M4 GTS, но той засега остава просто изложбен експонат. Това означава, че бъдещите M2, M4 и M6 скоро ще получат екстремни CSL версии, които със сигурност ще са в лимитирано количество. BMW M3 CSL E46 е произведено в тираж от точно 1 400 автомобила.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бмвето

    1 1 Отговор
    BMW M3 CSL E46 има един комшия на село - вчера даже изпилихме 3 - чифта гуми - пуши рамжи таз вуражумелачка - ма слаба работа ! с голфа го дарпам

    Коментиран от #2

  • 2 Георги Бимера

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "бмвето":

    В България има само ЕДНА бройка BMW M3 CSL E46, а твойте тъпи шеги ги остави настрана! Тук се говори за истински спорт, но селяк като теб какво да напише...
  • 3 Тониии

    0 0 Отговор
    Пич, с голфа може само на баба си каруцата да дръпнеш
  • 4 Калин

    0 0 Отговор
    Пичуе с моита ванус е36 м3 турбо късам панамера.

    Коментиран от #5

  • 5 миседниш накура

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Калин":

    по горене на масло ли я късаш :)
  • 6 Bobi

    0 0 Отговор
    Колата изглежда много добре. харесва ми въпреки, че не съм почитател на марката.
  • 7 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Визуално-ОК . Технически също ОК . Слабости проявяващи се след не дълга експлоатация от които ти идва да се гръмнеш - доста ....но те впоследствие....Ха честито !!!