Last news in Fakti

2 Септември, 2015 11:39 6 852 8

Mercedes-Benz готви джобна G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • geländewagen-
  • glb

Инженерите и дизайнерите на Mercedes-Benz разработват нов компактен всъдеход в стила на култовия Geländewagen. Моделът ще получи името GLB и ще се отличава с ръбати форми и относително малки габарити.

Слухове за малка G-Klasse плъзнаха още през 2012 г. Тогава се говореше, че всъдеходът ще се казва GLG. Миналата година бъдещият автомобил отново изплува в новините, но под името GLB. Техническите му особености обаче бяха пълна мистерия.

Последните сведения за модела вероятно ще разочароват ортодоксалните почитатели на G-Klasse. Mercedes-Benz GLB няма да има почти нищо общо с Geländewagen освен някои стилистични сходства. Двойно предаване изобщо не се предвижда, но за сметка на това клиренсът ще бъде внушителен, а за преодоляването на по-сложни препятствия ще помагат късите надвеси.

Освен в петместна конфигурация Mercedes-Benz GLB ще се предлага и във версия със седем места. Нейното междуосие ще бъде по-дълго със 120 мм. За задвижване са предвидени мотори с обем от 1.6 до 2.0 литра. Пазарният дебют е планиран за 2019 г.

Подробности за актуалните модели на Mercedes-Benz - ВИЖ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копеле

    2 0 Отговор
    Е 1.6л айде стига простотии, с този цолаж гуми ?
  • 2 звездата

    1 0 Отговор
    Отзад е пълна трагедия, все едно си е играл някой тунинг майстор. Все едно някой му се слагал чужди стопове, допълнително. Предните фарове са много малки за тази голяма мутра. Изглежда много тумбест и къс.
    Развалили са легендата.
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Заговорили за него прес 2012, 2015 пускат снимка, 2019 евентуално на пазара. Е те подиграват ли се? 7 години коткане, корейците за толкова време ще пуснат 1 прототип + още 2 негови поколения след това. Много е неприятно като правят така, вижте какво може да пуснем, ама след 5 години. Или го пускаш, или не, не се чака 5г за мъник с предно, не е ръчна изработка все пак, та и за тях не чакат толкова.
  • 4 Десислав Попов

    1 0 Отговор
  • 5 Георги Бимера

    0 0 Отговор
    Само на мен ли ми се струва, че на задния капак пише 4matic, а СУВ-то е с 2WD?
  • 6

    0 0 Отговор
  • 7 бай Иван

    0 0 Отговор
    От Мерцедес започнаха яко да се излагат!Уважавам марката и съм неин фен до гроб но това ,вече на нищо не прилича.

    Коментиран от #8

  • 8 Роман Ценов

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "бай Иван":

    И аз съм на това мнение още щом почнаха да правят седани и СУВ-ове с предно базирани на А-класа.Но луксозните им автомобили са на ниво.