2 Септември, 2015 13:05 3 429 7

Китайски милиардер гласи конкурент на Tesla

  • letv-
  • le supercar-
  • tesla

Собственикът на най-голямата китайска интернет компания LeTV (Leshi Internet Information & Technology) Цзя Ю Тин финансира проект за луксозен електрически седан, който ще конкурира Tesla Model S. Прототип на автомобила ще бъде показан на изложението в Пекин догодина.

За разлика от много други проекти на независими производители, завършили с пълен провал, в LeTV явно имат не само сериозни планове, а и предостатъчно средства. Цзя Ю Тин е отделил $1.2 млрд. от личните си средства и е наел екип от 600 специалисти, много от които са бивши кадри на General Motors, BMW и Tesla Motors. Компанията му има партньорски договор с Aston Martin, а за ръководител на проекта е назначен Тони Най от Lotus.



Бъдещият конкурент на Tesla носи името Le Supercar. Названието звучи като френско, но няма нищо общо с Франция. На китайски "Le" означава "щастлив". Ако се съди по публикуваните илюстрации, електромобилът ще има футуристичен дизайн и ще бъде претъпкан с модерна електроника.

Le Supercar ще се оборудва с мултимедийна система, с помощта на която ще могат да се избират различни режими на движение, включително и автономен. Цзя Ю Тин държи на родната продукция и бъдещият електромобил ще се сглобява само с китайски части. Серийното производство трябва да започне през 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    И ще го направи. Само китайците могат да се конкурират за ТЕСЛА, защото произвеждат най много акумулатори от ново поколение. За електроника няма смисъл да се говори.
  • 2 Hello

    0 0 Отговор
    Малко нподобява формите на новата опел монца.

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Hello":

    Която ще бъде с ДВГ.
  • 4 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Каквото не е направено от Господ е произведено в Китай !!!
  • 5 555

    0 0 Отговор
    " Тин финансира проект за луксозен електрически седан"......яяяя..
    в Китай как изглеждали седаните. Сигурно спортните купета изглеждат като трамваи.

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "555":

    Ама ако беше "немски" щеше да е "върхът" нали
  • 7 Никола

    0 0 Отговор
    Всички се гласят и накрая Тесла ги наглася :D