Last news in Fakti

2 Септември, 2015 15:30 7 152 26

S-Klasse свали покрива преди Франкфурт

  • s-class-
  • mercedes-
  • cabriolet

Mercedes-Benz представи предпремиерно откритата версия на S-Klasse в навечерието на автосалона във Франкфурт. След цели 35 години най-големият и луксозен модел на марката ще може отново да се похвали с кабрио модификация. Според компанията нивата на усикване на шасито са намалени значително и гонят тези на купе версията. 

Теглото също е много близко до това на закрития модел. Това се дължи на използването на много алуминий и магнезий в задната част на автомобила. Масата на кабриолета е само 1.814 килограма за върховата версия Mercedes-AMG S63 S 4MATIC, която ще бъде задвижвана от 5.5-литров V8 с два турбокомпресора. Мощността достига 585 конски сили, а въртящият момент - потресаващите 900 Нм. Ускорението от място до 100 км/ч отнема 3.9 секунди.

Флагманският кабриолет на Mercedes-Benz естествено ще бъде натъпкан със всевъзможни удоволствия, като Airscarf отоплителната система. Друга новост е, че гюрукът се прибира в отделно помещение и не засяга багажното пространство. Отварянето и затварянето на тавана отнема около 20 секунди и може да се извършва до скорост от 60 км/ч.

По-детайлна информация ще бъде разкрита след официалната премиера, която ще се състои след около две седмици във Франкфурт. 

 

Научете повече за генерациите на S-Klasse от  ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GL5

    2 0 Отговор
    ШЕДЬОВЪР!!!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 ПОЛУДЯЛ

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "GL5":

    ГРОЗНО...

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 даймлера

    0 0 Отговор
    Много е грозна... :)
  • 5 незнайко

    0 2 Отговор
    Аз ли недовиждам или наистина няма място за краката на седналите отзад. Това е смешно за този класен автомобил. Само деца със столчета ли ще се возят отзад? За грамадния двигател обаче са намерили място.

    Коментиран от #10

  • 6 гост

    1 2 Отговор
    Напоследък Немците пускат много измислени коли. Тази е предвидена само за двама, без място за краката. А това е С класа, най-широкото от гамата.
    Наред с мижавите А и ЦЛА, ГЛА, все някакви измислени колички, които не са само скъпи, но и малки. На снимка изглеждат добре, но като седнеш или се премериш до тях стават супер смешни. Немците да не се смаляват, че така се гаврят с клиентелата или са се насочили основно към китайците.
    Отвратителна политика: плюе се против Китай, а сега те диктуват на европейските производители какво да се прави и европейците, трябва да караме това, което китайците са предпочели?!? Това го допускат концерните само заради пари, не за друго.

    Коментиран от #7

  • 7 tupkitaec

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Всъщност за китайския пазар мястото за краката е от особено важно значение при лимузините.
  • 8 ПОЛУДЯЛ

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Нормален":

    Защо всичко трябва да опира до парите? Щом е скъпо и някой не го хареса веднага е беден или селянин и пр. Наистина не ми харесва, мое мнение!
  • 9 Турбото

    2 0 Отговор
    Супер салон и мощност като на самолет.
  • 10 CL 500

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    Не забравяй, че това си е спортно купе, поне на снимката. Имам CL 500 от 2008-ма и така погледнато отзад не се вижда място, защото има опцията за улесняване на слизането, при отваряне на вратата, седялката да се изтегля автоматично назад и волана да се вдига. Така, когато няма никой в колата и предните седялки си остават изтеглени силно назад. Като я свалиш да влезе човек отзад, тя автоматично се плъзга напред, както и като запалиш двигателя. Много подробно стана да пояснявам, но както и да, отзад наистина мястото е по-ограничено, но не и чак толкова :-) А който иска повече място, просто не си взема купе :-)
  • 11 Излагация

    0 1 Отговор
    Я, това новата 6-та серия ли е ?😉
  • 12 124ка

    0 1 Отговор
    Абе, стани да седна...

    Коментиран от #13

  • 13 CL 500

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "124ка":

    Абе няма стани да седна. Има - 'Идвай си с твойта кола, щото ми тежиш и поведението/вървежа на колата го усещам, че се влошава!' :-) А ако е за децата - сори, ама ще ходим с другата кола, тая е за татко :-)

    Коментиран от #14, #16, #17

  • 14 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "CL 500":

    А така!
  • 15

    0 0 Отговор
    Супер грозни седалки, иначе е хубава колата, но стария модел е уникален.
  • 16 124ка

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "CL 500":

    Да, ние сме милионери да имаме по 2-3 коли по 200 хил. лева... Ако няма стани да седна за какво са ти задните седалки?
  • 17 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "CL 500":

    Ако си хипопотам, може и да се усеща разлика във вървежа. Но 585 к.с. да се влияят от допълнителни 200 кг, май говори, че нищо не разбираш от коли!

    Коментиран от #20

  • 18 копеле

    0 0 Отговор
    Велики са от Мерцедес, ТИТАНИ......!
  • 19 W202

    0 0 Отговор
    Еееееех искам джакпотаааа
  • 20 CL 500

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Както казах, моята е от 2008-а, т.е. е 388 коня. И ако ти не усещаш разлика във вървежа на колата при едни допълнителни близо 90-100 кг., значи по-скоро ти не можеш да усетиш пълно колата. Или караш (си карал) такава кола недостатъчно или само еваш-еваш в града. Не напразно при всяка спортна кола, та дори и с над 600 коня, битката за намаляне на теглото е приоритет! Вярвай ми, една кола и с 200 коня, ама да е 1500 кг., ще дава голям кеф, а ти ми казваш, че 100кила няма да ги усетя :-)

    Коментиран от #21

  • 21 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "CL 500":

    388 к.с. не са 585!!! А и ако караш по пътя като джигит, по-добре не ми се хвали!
    В държавите, където се правят такива уникални автомобили, всички карат еваш-еваш в града, не се хвалят как нарушават законите и не се правят на безсмъртни, защото отдавна са надживели тези комплекси!
    Не знам за държава, където цари пълна анархия като у нас, да произвеждат такива расови автомобили - пък ти обяснявай как 388 к.с. не вървят като на рали!!!

    Коментиран от #22

  • 22 CL 500

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Абе човек, що така с някаква агресия :-) Къде видя да съм се хвалел, че карам като джигит. И това за държавите - ами държавата, откъдето произлиза тая кола има едни аутобани, където можеш да караш меко казано по-бързичко. Защо четеш всичко както дяволя евангилието, т.е. виждаш това, което искаш да прочетеш. Никъде не съм писал как карав в града, но и там ускорението от място на тия 2 тона са различни с и без допълнителни 100 кг. И не се заблуждавай като чуеш 388 или повече коня. Както се казва - заменям 100 от тях за 200 кг. по-малко общо тегло :-) , но със запазване на возията и комфорта :-) Пак ти казвам, чети правилно какво ти пиша и дано не се лъжа, но ми се струва, че малко повече теоретик го даваш. Ако не си карал по-мощна кола, пожелавам ти го в най-скоро време и да я притежаваш! :-)
  • 23 Без Име

    0 1 Отговор
    Чисто копие на BMW M6 F12 Cabriolet

    Коментиран от #25

  • 24 Меро Меро

    0 0 Отговор
    старата по-широка и става за секс
  • 25 656

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Без Име ":

    Хвани моето копие. Ама нищо общо с BMW, не се излагайте де.
  • 26 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Това е марката