Last news in Fakti

11 Септември, 2015 07:15 7 429 31

Скоро ще видим новата BMW 7-серия отблизо

  • bmw 7-series-
  • sofia motor show
Новото пето поколение на BMW 7-series с вътрешно означение G11 също ще дебютира у нас веднага след Франкфурт. За направата на шасито на модела са използвани много въглеродни влакна, алуминий и магнезий, като това е довело до намаление на базовото тегло с впечатляващите 130 килограма. В комбинация с олекотяването е подобрена и твърдостта на шасито, както и центъра на тежестта му. Това рефлектира положително и върху управлението и икономичността.
В дългия списък с екстрите са активното окачване Executive Drive Pro, лазерни фарове, iDrive с BMW gesture control, Touch Command, нов Head-Up дисплей, предупреждение за напречен трафик, асистент при завиване и водене в лентата, активна защита срещу странични удари, Surround View с 3D изглед и система за паркиране с дистанционно управление.
При старта на продажбите новата 7-series ще бъде предлагана с четири двигателя всичките с принудително пълнене - две бензинови 4.4 V8 с 450 конски сили и 3.0 литров шестцилиндров редови с 326 коня, една дизелова 3.0 литров редови с 265 коня и за пръв път Plug-in хибрид с 2 литров двигател и системна мощност 326 конски сили. Очаква се и V12 двигател отново с принудително пълнене, както и дизеловият двигател с четири турбо компресора и мощност от 395 конски сили.
 
Каросерията ще бъде в два варианта - с нормално и с удължено междуосие с познатите iL означения, като удълженото междуосие значи и по-голям комфорт на задните седалки и по-добро представяне на автомобила. Задвижването ще бъде задно или 4х4, а серийно скоростната кутия ще бъде 8-степенна автоматична.
 
  


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BENZ

    1 0 Отговор
    Kato lybitel na markata se 4uvstvam dlujen da napi6a purviq komentar ,taka . V ciganomobila ili romomobila tam kakto go nari4at mi haresva 4e 6te se kara glavno ot ciganskiq kontingent i taka 6te budat razpoznavaemi , kato idva bmw ot dale4e znae6 4e sa cigani . Drugoto koeto mi haresva e 4e novoto prili4a na staro bmw , po tozi na4in baluka koito si go kupi se nabutva qko . Abe kato cqlo bmw si e bmw kola za bude6ti velosipedisti i pe6ehodci .
  • 2 БАВАРЕЦО

    1 0 Отговор
    Курник
  • 3 А Христов

    0 1 Отговор
    Пак коментират обективни бездомници..
  • 4 Тони

    0 1 Отговор
    Аз не знаех, че удълженото междуосие значи по-добро представяне на автомобила. На мен лично автомобила ми изглежда добре от вътре и от вън.
  • 5 Ваньо

    0 0 Отговор
    5та и 7ма серия ми харесваха изключително много, но моделите до около 2008-ма някъде, след това всички модели от 1ва серия та чак до 7ма имат една и съща предница. Като погледнеш в огледалото си нямаш на идея какво е зад теб, дали е двойка или петица...

    Коментиран от #8

  • 6 опсмопсус

    0 0 Отговор
    И аз така мисля, всичко еднакво, като Ауди!
    Няма вече индивидуалност в БМВ, жалко!
    А бяха хубави коли!
    Явно са прилапали някой смешник-маркетингов специалист!
  • 7 656

    1 0 Отговор
    Е, няма класата на Мерцедес който ми е по-величествен, но БМВ-то е доста добро
  • 8 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ваньо":

    Тогава се постарай ти да му идваш отзад, така ще можеш да четеш кой му е модела :-P
  • 9 интер експо

    0 0 Отговор
    Когато ти е криво, влез и прочети няколко коментара, за да се развеселиш! То 2/3 от коментарите ги е писал един човек, но карай, важното е хейт да има!
  • 10 МSux

    1 0 Отговор
    Колата е хубава, но до там, S klasse излезна през далечната 2013г. скоро ставаме 2016г, ами имаха предостатъчно време за да направят по-добър автомобил от S klasse. Сега, чакаме и фейслифта при S-ката и няма какво да говорим, в този сегмент е грешка да си купиш 7ца или А8 при наличието на S klasse.

    Коментиран от #11, #15

  • 11 Росито

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "МSux":

    Много точно написано
  • 12 Христо

    0 0 Отговор
    Аз съм я виждал- изглежда много скучно. Погледнах интериора - доста е добър.Ще караш или ще спиш.
    П.с. това е единствената хубава кола на бмв. Другите са по зле и от орел. :) ))) ;D))
  • 13 BMW

    0 0 Отговор
    Не знам дали с изабелязал, но точно отпред нямат нищо общо освен кръглите светлини. Самият фар е различен на всеки един модел.
  • 14 hah

    0 0 Отговор
    Бих казал само едно : Auf wiedersehen S-klasse.
  • 15 BMW

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "МSux":

    Доста грешно написано. То всеки има време ама не може през 2-3 години нов модел. Старата S колко беше ? От 2005 до 2012. Новата и тя ще е поне до 2018. А седмицата беше от 2009 до 2015, и дойде време за нова това е причината да се забави. И я да обясниш защо е грешка да купиш 7ца пред S класа ?

    Коментиран от #16, #17

  • 16 интер експо

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "BMW":

    Реторичен въпрос му задаваш. - Защото предпочита мерцедес... сандъци! ПУ!
  • 17 МSux

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "BMW":

    Ти нещо не ме разбираш, казвам, че БМВ имаха възможност да направят 7сер по-добра от S klasee, но не го направиха, не знам защо след като S klasse вече си е модел от 2013 и почва да си остарява. Екстериора на Мерцедеса ме кефи повече, а за интериора да не говорим, там са една класа отгоре.

    Коментиран от #19

  • 18

    0 0 Отговор
    Последната красива и елегантна седмица Е38....
  • 19 интер експо

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "МSux":

    Въпрос на гледна точка ;) На мен БМВ-то ми изглежда много по-иновативно от последната С-класа
  • 20 мм84

    0 0 Отговор
    Очаквах колата да е доста по-добре откъм дизайн. Малко скучна ми се струва. Предходната 7-ма серия беше превъзходна, но тази като, че ли нещо не й достига да е сериозен конкурент на С-класата. Отвътре е много добре пипната колата. На мен лично повече ми допада отколкото новите автомобили, които залагат на изцчло шарени големи тъч екрани. Продажбите ще покажат как я приема широката публика.
  • 21 Сори Балъци

    0 0 Отговор
    Като знам к..вите Ви как си чупят вратовете, да гледат като мине някое Бмв, си обеснявам защо толкова мразите марката......Технологично колата е 1 крачка пред Мерцедес/Мерц няма нито лазери,нито се паркира сам/, като управление 2 крачки .....Сори !
  • 22 аз

    0 0 Отговор
    то и C класата е умален модел на S класата
  • 23 Audi BMW Mercedes forever

    0 1 Отговор
    Хайде сега S-класата била по-добра от 7-цата, то и Ролс Ройса е 100 000 000 класи над S-класата, а както знаете Ролс Ройс е притежание на BMW, така че хейтърите да си спестят коментарите. Като не ви харесва няма да я плюете при положение, че карате от старите опели и фолцвагени и такива коли като А8, 7-er и S няма да карате в живот...
  • 24 Георги Симеонов

    0 0 Отговор
    Кое е 100 000 000 класи пред S класата ? Ролс Ройса ли ?! Ти въобще качвал ли си се в Ролс и S класа било то и W221 ?! Убеден съм че ако го направиш някога още с отварянето на вратата на Ролс-Ройса и съм убеден че няма да ти хареса както S класата. Защо си мислиш че най - вече англичани се возят и карат Ролс-Ройс ?! Защото е техен за това ! Както например в Италия най - вече може да видиш Фиат и Алфа Ромео, това е така защото са италиански марки. И все пак дали S класа или Ролс-Ройс е донякъде различно предпочитание на различните хора ! Но за мене Ролса е повече име от колкото автомобил !

    Коментиран от #26

  • 25 BMW

    0 0 Отговор
    Това си е лично твое мнение. По това което виждам аз новата 7ца има повече глезотиики и екстри от S-класата. Със сигурно отново седмицата ще е по-бърза. Тези неща я правят по-хубава. На мен дизайна ми харесва адски много. Въпрос на вкус и двете имат адски много и еднакви екстри.
  • 26 BMW

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Георги Симеонов":

    Абе малко преувеличи тука. Едно е да се качиш в 7ца и S класа друго е да влезеш в ръчно направения Ролс-Ройс. Просто той е над всички други по престиж, лукс, возия.
  • 27 onq s konq

    0 1 Отговор
    Никога не бих си купил модел БМВ по-голям от 3-ка защото са принципно по-малко маневрени,а по-голямата външна повърхност предполага и по-голяма вероятност да бъде остъргана

    Коментиран от #28, #30

  • 28 хис

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "onq s konq":

    хахааа,....изби рибата....ако си сериозен, направи ни услуга и моля те не си купувай каквато и да е кола....продължавай на кон!
  • 29 асд

    0 0 Отговор
    Това се отнася за всяка една кола кво значение има дали е БМВ.... Било по-голямо.... Ми това значи че не можеш да караш голяма кола нищо друго
  • 30

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "onq s konq":

    Такъв хабен коментар отдавна не е имало.......
  • 31 onq s konq

    0 0 Отговор
    Хаха!Естествено че има и друго и то е,че ДРУГИТЕ ВОДАЧИ не могат да карат покрай голяма кола.Но...толкова ти е дал господ.За сметка на това-от сърце:)