16 Септември, 2015 07:15 3 147 9

Очакваме новото Audi R8 в столицата

  • audi r8-
  • sofia motor show
Една от основните теми на щанда на Audi на салона Sofia Motor Show ще бъде второто поколение на спортния модел R8. Страничната профилна линия е променена и прави колата да изглежда по-дълга и по-динамична. Шасито на автомобила е комбинация от алуминий и въглеродни влакна, като теглото достига само 1450 килограма, а устойчивостта на усуквания е повишена с цели 40 процента.
Огромен дифузьор е позициониран между трапецовидните накрайници на изпускателната система. Отзад стоповете също са LED, позиционирани над огромни въздуховоди. При стандартната версия е монтирано активно задно крило, докато за версия Plus то ще е фиксирано. Всичко в интериора е насочено към шофьорското място и воланът е снабден с бутони вдъхновени от състезателните машини. Информационният 12 инчов дисплей е поместен в таблото на автомобила, като той може да се конфигурира в много налични комбинации.
Моделът се задвижва от атмосферен 5,2-литров V10 FSI двигател генериращ 540 конски сили и 540Nm въртящ момент, по-мощният вариант Plus идва с 610 коня и 560 нютонметра. Агрегатът седи ниско благодарение на "сухия картер" - система с външна маслена помпа идваща от моторните спортове и спомагаща за по-добро омасляване на двигателя при големи странични ускорения. И двете версии работят с нова версия на 7-степенната S-tronic трансмисия с два съединителя.
Култовата quattro система може да пренася до 100 процента от мощността към единия от мостовете при нужда. Окачването на този супер спортист е магнитно, а керамичните спирачки са опция при нормалния и стандартни при Plus модела. Ускорението от място до 100 км/ч и при двете версии става в рамките на 3 секунди.
 
 
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислав Попов

    1 3 Отговор
    Добре,че са италианците,че кога Ауди щеше да направи такъв модел.Точно НИКОГА!

    Коментиран от #7

  • 2 BENZ

    1 2 Отговор
    Kakvi italqnci be , tezi si pravqt 6ega s horata , tova e su6toto staro audi r8 samo4e kvadratno . Moje bi auditata gi pravqt edni i su6ti za6toto neveroqtnata aerodinami4na forma na tuhla 4etvorka nemoje da bude podobrena :DDD
  • 3 Гост

    1 0 Отговор
    Колкото и противна да ми е тази марка, не мога да отрека, че това е страхотен автомобил!!!
  • 4 незнайко

    1 0 Отговор
    Вътре интериора е разкошен. С този вграден дисплей е много добре. Можеш да си разполагаш информацията където поискаш.
  • 5 моро

    1 0 Отговор
    уникална е но да е ръчка но най вече ще кажа дай боже всеки му
  • 6 копеле

    0 1 Отговор
    8,4 от 10
  • 7 axa

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Десислав Попов":

    Какви италианци ? Може би тези, които са работят в Ауди ? Който дава парите и решава как да е, негова е колата. Другите се водят работници.
  • 8

    0 1 Отговор
    Погледнете старото и ще разберете как изглежда новото.....
  • 9 Кобрата

    0 0 Отговор
    Бива го Audi-то, в най-скоро хората от underground-а ще се возят в такива. Имам предвид за столичните мафиоти и не само...