Last news in Fakti

18 Септември, 2015 10:26 23 044 23

Новият VW Tiguan няма да дразни клиентите

  • volkswagen-
  • tiguan-
  • франкфурт 2015

Франкфурт, Германия. Наш екип от мястото на събитието.

Основната премиера на Volkswagen във Франкфурт беше второто поколение Tiguan. Компактният кросоувър не направи революция, но в същото време зададе критерии, които трябва да бъдат следвани от всички конкуренти. Особено интересно е, че преди проектирането и създаването на новия Tiguan немците педантично са изучили всички претенции на клиентите.

Така, според хората от VW, новата генерация няма с какво да подразни феновете на марката и в частност тези на компактните SUV-та. Основните недостатъци от първото поколение бяха тесен втори ред и малък багажник. Сега е поработено основно върху тях. Така дължината на кросоувъра нараства с 60 мм до 4 486 мм, ширината с 30 мм (1 839 мм), а междуосието достига 2 681 мм срещу 2 604 преди.

Резултатът от това "разтягане" е, че пасажер с ръст 185 см се чувства напълно комфортно на задната седалка. Що се отнася до задния пасажерски отсек, един от минусите е в липсата на равен под, но той се компенсира от много други екстри като достатъчно пространство, пълноценна климатична инсталация, ергономични кресла и много други. Багажното пространство вече е достатъчно вместително.

То е увеличено с 50 литра спрямо първото поколение и вече е 520 литра. При сгънат втори ред седалки товарният отсек може да се увеличи до впечатляващите 1 655 литра. Отвън новият Tiguan изглежда доста олекотен, една от причините за което е намалената височина - минус 33 мм. Клиренсът обаче е отличен за SUV от този клас - 200 мм, като е нараснал спрямо този на предшественика с 11 мм.

Всичко това става възможно заради новата MQB платформа на концерна, върху която е изграден новият Tiguan. Във Франкфурт немците показа цели четири версии на Tiguan - спортния Tiguan R-Line, класическият шосеен модел и офроуд изпълнение. Tiguan GTE пък е концептуален автомобил с plug-in хибридно задвижване (218 к.с.), който предлага поглед към бъдещото развитие на най-продаваното SUV.

Двигателите също се характеризират с повишаване на ефективността. На разположение е широка гама от осем мотора с мощност от 115 к.с. до 240 к.с. Задвижването е по-мощно и с до 24% по-ефективно от това на предходния модел. Новият 4MOTION Active Control позволява на водача да настройва системата за задвижване на четирите колела индивидуално и по-лесно спрямо всички пътни условия.

Tiguan е проектиран за теглене на ремарке с маса до 2500 кг, а асистиращите системи увеличават комфорта, динамиката и безопасността. Във Франкфурт се спекулираше и с това, че Tiguan II ще се предлага и в модификация със скосен таван Coupe, която ще има версия с индекс R с 2.0-литров турбодвигател с мощност 300 к.с. От компанията обаче на този етап не казаха нищо по темата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 656

    2 2 Отговор
    Червената задница много прилича на задника на BMW X5
  • 2 rtrt

    1 1 Отговор
    Искам да видя новия Touareg, по-впечатляващ е за мене :)
  • 3 нов българин

    0 5 Отговор
    това е най-бързо гниещия ваген,само опел го изпреварва

    Коментиран от #8

  • 4 Миро

    1 2 Отговор
    Много е красив
  • 5 Кобрата

    0 2 Отговор
    Много е хубав джипът, харесва ми!
  • 6 hristov

    0 0 Отговор
    admiraciii no na 100 procenta kopirat BMW
  • 7 BMW

    0 2 Отговор
    Няма нищо общо с БМВ

    Коментиран от #9

  • 8 VWandMercedes

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "нов българин":

    Браво мойто момче, браво.Само това ли успя да измислиш, че искам да чета още от твойте гениални мисли.
  • 9 Legnum

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "BMW":

    Как да няма??? Има колела, фарове, калници ....
  • 10 sspp

    3 1 Отговор
    Преди две седмици бях в ХААС Пловдив за да ми сменят лоста на DSG понеже на 12 хил км се обели, добре че го оправиха по гаранция.
    Джантите са от шлайфан алуминий на всички нови VW и не се оправят и малки драскотини дори - трябва ад си купиш нови! Вътре всичко се драска много лесно като вафла е! Нямат кола с естествена кожа всичко е найлон! Но пък имат уникалния 7G DSG! :)
    Изобщо не си заслужават парите! Този муцуната му е смотана!

    Коментиран от #11

  • 11 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "sspp":

    И като се събуди на сутринта какво се оказа...

    Коментиран от #12

  • 12 sspp

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    Ми нищо не стана пич, качих се в новият ми Фолксваген и отидох на работа!
    Ако ти трябва по- подробна информация пиши ще ти я предоставя даже ако си от Пловдив може да пием кафе и да ти покажа що за коли правят вече!

    Коментиран от #13

  • 13 Дядо Либен

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "sspp":

    Що не вземеш да се гръмнеш бе комплексар? Тук ли дойде да се правиш на отворен?

    Коментиран от #14

  • 14 sspp

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Дядо Либен":

    И защо да се гръмна бе човек? Просто карам нова кола от тази марка и споделям впечатления теб какво точно те дразни не разбирам?
    Да тръгнеш да се заяждаш с непознати хора без причина явно живота ти е доста скучен?
  • 15 sspp

    0 1 Отговор
    И защо да се гръмна бе човек? Просто карам нова кола от тази марка и споделям впечатления теб какво точно те дразни не разбирам?
    Да тръгнеш да се заяждаш с непознати хора без причина явно живота ти е доста скучен?

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Нормален

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "sspp":

    Ако си нормален човек не пиши в този сайт... стига ти да прочетеш коментарите на 2, 3 статии за да разбереш, коя точно част от съсловието се подвизава в сайта и ангажират останалите с нелепите си мения и твърдения в които самите те не знаят дали да вярват.

    Коментиран от #17

  • 17 sspp

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Нормален":

    Адски си прав колега, просто няма смисъл!
  • 18 Дядо Либен

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "sspp":

    Именно защото си никой и на никой не му пука каква кола караш а ти държиш да покажеш.Просто си комплексар ! Явно в обществото не вървиш и си решил да се показваш тук където лужите ти няма кой да ги разкрие.Тук пишат обикновени хора с различни професии , но никой не е тръгнал да се фука колко пари има , какви коли кара и къде живее.Карай си влака и си чети коментарите!И на теб и на онзи над теб това е безплатен съвет от дедо ти Либен!
  • 19 sspp

    0 0 Отговор
    Дядо Либене от начина по които се палиш ти личи, че не аз а ти доста комплекси имаш, успокой се не се ядосвай пожелавам ти и да покараш нещо ново!
    Айде лека и като вземеш пенсията да закараш бабата на сладкарница на ашуре и боза:)

    Коментиран от #20

  • 20 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "sspp":

    Младеж нещо ти се губи червената нишка. Уж се хвалиш че караш нови коли и в същото време ги плюеш че не струват.

    Ми аз си карам стара трошка и ми харесва и съм доволен от нея.

    Нещо явно не е наред. Хем се хвалиш, хем си с нова кола. А какво не харесваш не разбрахме.

    Рийш ли направо изби рибата с олющеният лост за скоростите и то на автоматик. Ужаст и безумие.

    Коментиран от #21

  • 21 sspp

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Не ми харесва ниското качество на новите модели на тази марка специално! Естествено, че е странно на нов автоматик да се обели лоста но това е факт обади се на приемчика в Пловдив казва се Мартин лично той направи снимките, за да изготви искане за подмяна по гаранция.
    Има и други неща които са много странни и неочаквани за тази марка - пример мокета по пода се развлачва на нишки особено в зоната на шофьорските крака. Черният пиано лак по волана и около тъч скрийна няма никаква защита от надраскване и много бързо става на чертички. Воланът е обшит със синтетичен полимер няма нищо общо спрямо предни модели
    Просто като направя съпоставка със стар модел примерно на Субаро, Хонда, Тойота там не личи почти износване!
  • 22 Киро

    0 0 Отговор
    Toз Тиган по-добре от другия изглежда, доста по-добре.

    Жалко, ако неговото 4х4 ставаше за нещо, можеше и да стане привлекателен, сега е просто един висок Гоуф.
  • 23 гост

    0 0 Отговор
    Автомобилният гигант Volkswagen е заплашен от невиждана глоба в автомобилната индустрия.

    Компанията може да заплати 18 милиарда долара наказание, след като беше обвинена, че е проектирала софтуер, който да манипулира измерването на токсични емисии, съобщи Агенцията за защита на околната среда в САЩ, цитирана от „Ройтерс".

    „Казано просто, тези коли съдържат софтуер, който изключва контрола върху емисиите, когато се шофира нормално и го включва обратно, когато колата е подложена на тест", коментира Синтия Джилес от агенцията.

    Поради това Volkswagen може да бъде глобен с до 37 500 долара за всеки автомобил по федералните закони за чист въздух.

    През 2008 са били продадени в САЩ 482 000 дизелови автомобили с марките Volkswagen и Audi. Ако всички те се окажат с такъв софтуер, то наказанието може да бъде 18 милиарда долара.

    Ето как се развиват от великия ВАГ