24 Септември, 2015 01:00 3 408 5

Lexus IS200T скоро в София

  • lexus is200t-
  • sofia motor show
На автосалона Sofia Motor Show Lexus ще представи новият IS200T, който подразбирайки от сигнатурата преминава към принудителното пълненене. Турбо агрегатът идва от кросоувъра NX 200t, но с увеличена мощност от 245 конски сили и 350Nm въртящ момент. Така той ще замени досегашния, определян като леко "муден" IS 250 с неговия 2.5 литров V6 с 204 конски сили и 250Nm въртящ момент.
С този ход Lexus ще се опитат да се доближат до основните конкуренти в този клас - Audi A4, BMW 3-series и Mercedes C-class. За начало моделът ще се предлага със задно задвижване, но се планува пускането и на 4х4 версия. Автомобилът ще бъде достъпен само с автоматичната осемстепенна скоростна кутия използвана в Lexus RC-F. 
Тази комбинация от скоростна кутия и двигател със сигурност ще повлияе положително и на икономичността на автомобила. Гамата ще бъде допълнена от IS300 и IS350, които ще се предлагат със задвижване на двата моста и шестстепенен автоматик и IS350, който ще прави компания на IS200T при задното предаване и осемстепенната автоматична кутия.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мм84

    0 0 Отговор
    Уникална играчка, с нетърпение очаквам представянето в БГ.
  • 2 Wow

    0 0 Отговор
    Много ГРОЗНА централна конзола, другото е ОК, но това по средата като го видя направо ми призлява!
  • 3

    1 0 Отговор
    Средната конзола е малко ретро, но като цяло колата не е лоша има си неин стил, отличава се лесно от другите.

    Коментиран от #5

  • 4 is350fsport

    1 0 Отговор
    На изложението през 2013 сядах в такъв Lexus и ергономията на шофьорското място беше на много добро ниво и на живо изглежда в пъти по-добре отколкото на снимка. Като качество и сглобка беше номер едно в класа до появата на новата C-klasse. Малко странен ход от страна на Lexus досега да предлагат само слабия V-шестак и хибридната версия с куцото cvt, но явно са осъзнали, че така не вървят нещата, пък и инфинити се намесиха като сериозна конкуренция в класа сред не немските предложения и това явно е наложило този ход, което от гледна точка на потребителите е само в плюс.
  • 5 Шиничи Ясуко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от " ":

    Да,това с централната конзола е тенденция и в други марки.