30 Септември, 2015 10:16 13 384 21

Снимаха новия FIAT 124 без камуфлаж

  • fiat-
  • 124 spider-
  • лос анджелис 2015

Автомобилни папараци успяха да заснемат новия роудстър на FIAT без каквато и да било защитна маскировка по време на тестове в Калифорния. 124 Spider е построен на платформата на последното поколение Mazda MX-5, но очевидно ще бъде по-дълъг от японския модел и ще има по-големи надвеси.



Дизайнът на италианския автомобил също ще се отличава от MX-5. Различни са не само броните и радиаторната решетка, а и фаровете и стоповете. Интериорът на новия "фич" обаче е практически идентичен с този на Mazda-та.



Според слуховете FIAT 124 Spider ще се оборудва с 1.4-литров бензинов турбомотор с около 180 к.с., който ще работи съвместно с 6-степенна механична трансмисия или робот. На по-късен етап ще се появи и наточена версия с емблемата на Abarth с 1.75-литровия двигател на Alfa Romeo 4C с мощност 240 коня, комбиниран с роботизирана трансмисия DCT с два съединителя.



Официалната премиера на новия 124 Spider ще се състои на международния автосалон в Лос Анджелис през ноември.

 


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sasho

    2 1 Отговор
    Задните светлини все едно са свалени от Мазерати, според мен е +, защото са изключително красиви.
  • 2 никой

    2 1 Отговор
    Все едно гледам смешен вариант на Honda S2000.
  • 3 мм84

    1 1 Отговор
    Много са изкопирали Хонда С 2000. Като фен на такъв тип автомобили, трябва да призная, че изглежда много добре. Дано скоро да видим тази играчка и по нашите пътища.
  • 4 некойси

    2 1 Отговор
    Ама това дали верно не е европейската Honda S2000? :)
    Страшна иновация нема що, поне са решили да играят на сигурно.
  • 5

    2 1 Отговор
    Не мисля че ще има успех, Маздата е легендарен роудстър и може би хората ще изберат оригинала.
  • 6 Konev

    2 1 Отговор
    Малко от S2000 и малко mx5 = краден боклук
  • 7 фиатаджия

    3 2 Отговор
    Когато ФИАТ правеше такива роудстъри, като стария 124 спайдър, Хонда и Мазда тепърва правиха първите си коли.
    Ъолкова по въпроса кой от кого е крал.

    Коментиран от #8

  • 8 Румен Янев

    0 4 Отговор

    До коментар #7 от "фиатаджия":

    Не знам какъв фиатаджия си но да наричаш жигулата роудстар е смехотворно защото фиат 124 и чамугата са си едно към едно с разлика само в дръжките на вратите!!!Е .... приемам факта че за фен на фиат и пандата е джип но това си е творение на неговия мозък!!!Относно японките по-добре замълчи и не разсмивай хората

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 9 Бате Цецо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Румен Янев":

    И аз да се включа в дискусията. Fiat 124 Sport Spider 1966 г не е точно Жигулка, а за времето си е била добра добра бюджетна спортна кола.
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8b/Nationale_oldtimerdag_Zandvoort_2010%2C_1974_FIAT_124_SPORT_SPIDER_1800%2C_72-YA-19.JPG
  • 10

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Румен Янев":

    Ква Жигула те гони бе, ти май нямаш никва представа какво представлява 124 Спайдър.
  • 11

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Румен Янев":

    Ква Жигула те гони бе, ти май нямаш никва представа какво представлява 124 Спайдър.
  • 12 Румен Янев

    0 3 Отговор
    Добре де грешката е моя че не обърнах внимание че е спайдър и визирах модела 124 . Иначе от фиат правят страхотни резачки особено един от последните им напъни наречено FIAT COUPE е връх на технология и дизайн Добре че изчезнаха от пътищата че все се обръщах след тях Я излезте на улицата и пребройте колко фиатчета ще видите днес!!!Изчезнаха всякакви брадви...браво...Чат-пат се забелязва някое уморено пунто дето се мъчи кански на пътя и само пречи на движението!!!Да не говорим за магистралата дето мисията за тях е невъзможна!!!

    Коментиран от #21

  • 13 Мповер

    2 3 Отговор
    Италянски БОКЛУК !!!!

    Коментиран от #17

  • 14 копеле

    2 1 Отговор
    Разбира се че Мазда МХ-5 бих взел а не това изчадие.
  • 15 ха ха ха

    3 0 Отговор
    балумби, има една класация и тя е кола на годината.я влезте и вижте за какво говорим и после пишете за фият.малки мишоци.когато фият са правили коли тука сме пасяли волове.
  • 16 бай Пет

    3 1 Отговор
    Винаги съм се чудил,защо хор нямащи си понятие от коли,вземат отношение.Интериора бил като на Мазда МХ 5,ами тя е съвместна разрботка с АЛФА.Стоповете били като на Мазерати.Ами Мазерати и Абарт са собственост на АЛФА,а тя на ФИАТ.Като знам старата МХ-5 какво схванато дърво,като вървеж беше,при всеки случай Фиата ще е в пъти по- добър,и това ви го казва човек който е карал много коли,а не да играе компютърни игри и да чете статистики на журналя,които са на същото ниво.
  • 17 Десислав Попов

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мповер":

    Айде първо да научим правописа,ааааааа!!!!!
  • 18 Недялков

    1 0 Отговор
    До коментар #12 от "Румен Янев":


    Ти може да не виждаш фиатчета по гонките , но аз виждам ежедневно в града и то доста


  • 19 Бате Ицо

    0 1 Отговор
    Абсолютно сте прави, момчета! Фиатите едва се виждат по улиците и се чудя на какво се дължи. Е, има тук-там по някой, но или е от тези старите и някой се е срастнал с него, или е от 2011 насам - изглеждат добре, но се съмнявам за качествата. Добло, Фриймънт, Скудо, Фиат 500... Един и същ боклук!

    А този необятен американски пазар какви ли ще са отзивите след 2-3 години? Ама то и Ланча изчезна, Алфа Ромео с триста зора измъкна нов модел, а старите се трошат като вафли...Вземи си Фиат, за да те е яд!
  • 20 опсмопсус

    0 1 Отговор
    Никой ли не вижда, че това е копие на ХОНДА С2000 от 2000г?
    Ама и стойка и визия и форми, всичко е копие!
  • 21 От Италия

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Румен Янев":

    Италианските коли не са за разбирачи като теб.Те са за ценители.Така,че карай си там разни Голф,Опел,Форд и др.подобни,и не коментирай нещо което не познаваш.