Last news in Fakti

2 Октомври, 2015 01:00 4 214 7

Задава се обновеният Evoque от Land Rover

  • evoque-
  • facelift-
  • land rover-
  • sofia motor show
На родна земя по време на Sofia Motor Show ще видим и фейслифта на най-малкия модел на Land Rover - Evoque. Изминаха цели пет години от появата на първият подобен модел на компанията, които разбуни духовете при малките SUV автомобили със стилния си отличителен дизайн и пожъна голям успех. Промените засягат малко детайли, което значи, че британският производител се е справил добре първоначално.
На лице са нова предна броня с по-големи въздушни отвори и нова решетка и джанти с нов дизайн, както и нови LED стопове. Интериорът е променен значително с нови врати и седалки, а инфотейнмънт системата е вече с 8-инчов сензорен дисплей. От централната конзола се управлява системата All-Terrain Progress Control ATPC идваща от по-големия брат - Range Rover.
В гамата четирицилиндрови двигатели е добавен новия изцяло алуминиев TD4 Ingenium с две нива на мощност 150 и 180 конски сили. Моторът с понижени вибрации, с 20-30 кг по-лек от предшественика си и се предлага с шестстепенна ръчна кутия или деветстепенен автоматик. Топ версията е бензиновият Si4 е с 240 конски сили и се предлага само с девет степенният автоматик, с който автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.6 сек, а максималната скорост е 217 км/ч. Базовият модел е с дизеловия двигател с мощност от 150 конски сили и е единственият с предно задвижване. Разходът на гориво е намален с 18 процента от първоначалния модел.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    0 1 Отговор
    Доста добре изглеждащ и елегантен SUV, за разлика от немските така наречени премиуми.

    Коментиран от #2

  • 2 mediator37

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от " ":

    Безспорно дизайнът е невероятен. Много е красива отвън. Возиха ме 2 дена в такава точно. Двигателят 3 литра дизел беше с автоматична ск. кутия, дърпа здраво, прави всичко на пътя. Обаче, отвътре не изглежда така луксозна като БМВ, по неизвестни за мен причини. Дали това съчетание на черна кожа и тъмно сив, като опушен таван или тесните прозорчета. Имаш чувството , че се намираш в бункер и гледаш през амбразурата. Толкова малък е обзорът. Подтискащо е.

    Коментиран от #7

  • 3 Edin skior

    0 1 Отговор
    До коментар #2 от "mediator37":


    От коментара ти не се разбра харесва ли ти или не, ще купуваш ли един Evoque или не?

    Коментиран от #6

  • 4 Румен Янев

    0 1 Отговор
    Евала Агеле !!! Това нашия език си е тъп и не може да се обяснят на него системи като " инфотейнмънт "....Нещо да кажеш за енджина на този кар например с какъв ойл се кара ??? А с" All-Terrain Progress Control ATPC" направо изби рибата!!!!
  • 5 Автосалона

    1 0 Отговор
    Що ве? В БМВ-тата няма такива екстри и автора няма как да ги знае
  • 6 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Edin skior":

    Харесва ми, но е скъпа за мен и като нова и като стара дори, а и имам 2 коли, които си ги харесвам много.
    Самият собственик на Роувъра са му забранили от фирмата -майка да купува Мерцедес и БМВ, защото такава е политиката на фирмата, да не се дразнят клиентите, като символ тия две марки на лукс. Демек - С нашите пари богатеете, мамка ви!
    И от всичко останало се беше спрял на Роувър- Евог, чисто нов. Но се оглеждаше за Кю-5. Разказа, че Роувъра имал екосистема, която е за икономия и двигателя се самоугася на светофар. Обаче- издънка, не искал да тръгне. Та ставали от седалките, излизали, после влизали ,пак сядали защото някакви датчици имало на седалките- ала-бала, изобщо цирк във Варна. Че да тръгне колата. Ханали й цаката. Няколко пъти правела така.
  • 7 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Пич, бъркаш се, Евоук няма трилитров дизел. Само двойка е, за съжаление.