Last news in Fakti

4 Октомври, 2015 23:37 6 089 3

Първото в света дрифт Lamborghini

  • lamborghini murcielago-
  • дрифт-
  • дайго сайто
Дрифтът, като един от най-младите автомобилни спортове се разви главоломно в последните години. Това в голяма част се дължи на почти минималните ограничения, които включват основно промени откъм безопасност. От там нататък шасито, от което ще се изгради автомобила и двигателя са изцяло избирани от личните предпочитания. Това е и причината един от най-добрите дрифт пилоти в света да се захване с този проект. Lamborghini Murcielago в оригиналния си вид е със задвижване на двата моста, но тук е преминало към необходимото задно, монтирана е предпазна клетка, завиването е модифицирано, за да позволява голям ъгъл от над 60 градуса и е монтирано специално за целта твърдо окачване. Естествено списъка продължава дълго, но това са основите.
 
Пилотът Дайго Сайто от своя страна е една истинска японска машина - през 2008 година става шампион на Япония в D1GP, а през първата му година в американската Formula Drift - 2012 отвява конкурентите и отново завършва годината с победа, а автомобилът е Lexus с мощност от около 1000 конски сили. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стилиян

    1 0 Отговор
    До господин автора Харизанов, искам да знам това само превод на чужда статия ли е или просто не можете да различите моделите на Ламборджини ???

    Коментиран от #3

  • 2 Цецо

    3 0 Отговор
    Това си е точно Lamborghini Murcielago
  • 3 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стилиян":

    1. ЛамборГини.
    2. Да, Мурциелаго си е.