Last news in Fakti

5 Октомври, 2015 09:30 3 982 4

Новият Jaguar XE ще бъде представен у нас

  • jaguar xe-
  • sofia motor show
Една от основните премиери на щанда на Jaguar на Sofia Motor Show ще бъде малкия седан ХЕ. Целта на модела е да се изправи срещу тежките конкуренти - BMW 3-series, Mercedes C-class и Audi A4. Дизайнът отвън е много стилен и естетично издържан с голяма радиаторна решетка, издължени назад фарове и огромни въздуховоди. Автомобилът използва изцяло ново алуминиево шаси с увеличена твърдост и намалено тегло създадено от материала RC5754.
Новите седалки предлагат отличен комфорт, който да отговаря на името Jaguar, като предните имат възможност за регулация по цели 14 начина. Изборът от качествени и редки материали за конфигурация е огромен. Новата инфотейнмънт система InControl Touch е повлияна от iPad и има Wi-Fi, а за шофьора има и head-up дисплей, който е свързан и към система за разпознаване на пътните знаци. Един от специалитетите на Jaguar е саунд системата, като стандартната е с 80 W, а като опция се предлага Meridian с 380 W. Системата Adaptive Dynamics променя работата на XE спрямо различните пътни условия и стила на шофиране. Тя анализира ускорението, спирането, завиването, дейността на педала за газта и на спирачката и пренастройва автомобила според вашия идентичен начин на шофиране. Системата Jaguar Drive Control ви дава възможност от четири режима на работа Standard, Eco, Dynamic или Winter.
Топ версията XE S се задвижва от 3.0 литров V6 агрегат с механичен компресор и максимална мощност от 340 конски сили и 450Nm. Той е свързан с осемстепенна автоматична трансмисия, която позволява на седана да ускори от 0 до 100 става за 4.9 секунди, преди да достигне максималните ограничени 250 км в час. Освен нея се предлагат 2.0 литров дизел с две нива на мощност - 163 и 180 конски сили и 2.0 литров турбо бензин с две нива на мощност - 200 и 240 коня. Дизеловите двигатели се предлагат и с двата вида ръчна и автоматична осемстепенна ZF кутия, докато бензиновите залагат само на автоматичната. Задното предаване е стандартно, а като опция се предлага и задвижване на четирите колела. Тегло на XE започна от 1475 и достига до 1665 килограма за най-спортната S версия, а баланса е почти перфектен - 52.6 на 47.4 в полза на предния мост.

Подробни технически характеристики , вижте ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Доста изостанаха в този сегмент. След X-type от 2001г, Jaguar се бяха отказали от малкия седан. Хубавото е, че се върнаха към задното предаване, но визуално XE прилича много на XF и XJ, а така няма своя идентичност!
  • 2 Кобрата

    0 0 Отговор
    По принцип не съм фен на тази марка, обаче признавам, че този модел ми харесва и смятам, че интериорът е доста добър...
  • 3 уффффф

    0 0 Отговор
    аз се чудя как да си купя 2 зимни гуми за отпред, гледай какви неща си купуват хората..
    .асии държавата, дето ни стиснаха яко без пари.
  • 4 Вектор Ъ

    0 0 Отговор
    Нещо в екстериора ме притеснява. Ягуар е марка, която би трябвало да се различава отдалече. А тук като погледна, това Ягуар ли е, Шкода ли е? Безлична!