7 Октомври, 2015 01:00 5 928 4

Hyundai Genesis идва в България

  • hyundai genesis-
  • sofia motor show
За първи път у нас на автосалона в София ще бъде показан и Hyundai Genesis. Това всъщност ще бъде фейслифта на досегашния модел, който е претърпял много леки промени. Genesis се бори с европейските седани като Mercedes-Benz E-class, BMW 5-series и Audi A6, а те представляват закоравяла конкуренция.
Двете възможности за задвижващ агрегат са получили леко повишение на мощността. Вече 3.8 литровия V6 предоставя 311 конски сили и 398Nm, а по-големият 5.0 литров V8 вече разполага с 420 конски сили и 520Nm. Те продължават да използват осемстепенната автоматична кутия Shiftronic с възможност за смяна на предавките с пера зад волана. Стандартно Genesis е със задвижване на задните колела, а като опция се предлага и интелигентно двойно задвижване HTRAC, но само за 3.8 литровия двигател. Агрегатите могат да се контролират с няколко режима на работа - Eco, Normal, Sport и Snow за по-хлъзгава настилка.
За качествен звук аудио системата Lexicon разполага със съраунд Discrete Logic 7 и цели 17 колони позиционирани в автомобила. Багажникът на Genesis е снабден със система за автоматично отваряне. За целта трябва да сте на не повече от метър зад него и да изчакате около 3 секунди, като разбира се ключа се намира във вас. Моделът може да се похвали с първата климатична инсталация притежаваща датчик за въглероден двуокис, като при нужда тя се активира, за да ви достави свеж въздух. Инфотеймън системата има HD дисплей с големина от цели 9.2 инча. Второто поколение може да се похвали и с няколко големи награди - iF Product Design Award 2014, IIHS Top Safety Pick+ и Good Design Awards, а България Genesis спечели наградата за най-иновативен автомобил в конкурса „Златен волан” на списание Auto Bild за 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hundai

    1 0 Отговор
    Колата е хубава. Разбира се, шансовете и за пазарен успех в Европа са равни на 0!
  • 2 Кофти

    0 0 Отговор
    На живо е много красива, първият път като я видях, нец можех да повярвам, че това е Хюндай... По-скоро е като някаква смесица между Лексус и БМВ.

    Коментиран от #4

  • 4 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кофти":

    По-скоро е малко братче на големия Хюндай, че забравих как се казваше модела, който се продава в Азия, Австралия и Америка.
  • 5 656

    0 0 Отговор
    А на волана емблемата на Астон Мартин.....хахахаха