Last news in Fakti

7 Октомври, 2015 12:02 4 573 3

Tesla пуска и евтин кросоувър

  • tesla-
  • model y-
  • model 3-
  • model x

Представеният наскоро Model X няма да остане единственото SUV в гамата на Tesla Motors. Калифорнийският производител на електромобили планира бюджетен кросоувър с името Model Y, разкрива лично шефът на компанията Илон Мъск в Twitter.

Въодушевен от футуристичните задни врати на новия Model X, почитател на Tesla запитал Мъск дали подобно техническо решение може да се очаква и при други модели. "Крила на сокол" ще има също "Model 3 или Model Y", гласи отговорът.

За седана с базова цена $35 000 се знае отдавна, но Мъск споменава Model Y за първи път. Шефът на Tesla най-вероятно говори за достъпен кросоувър с аналогична на Model 3 механика. Спекулациите обаче тепърва предстоят.

Model X, чиито продажби започнаха в края на миналия месец, се предлага в две модификации с 90-киловатчасови батерии. По-евтината версия с 259 к.с. ускорява от 0 до 96 км/ч за 4.8 сек., а вариантът със 772 коня - за 3.2 секунди. Базовата цена е $132 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Ако не бяхме закрили Балканкар- сега и ние щяхме да пускаме каквито си искаме ТЕСЛИ-чки.

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Може би си прав, но най-напред трябва да си построим завод за литиеви батерии. Двигатели и контролери сме в състояние да произвеждаме.
  • 3 Електрик

    0 0 Отговор
    Тесла моторс като си стъпят на краката след 3,5год ще почнат да пускат интересни коли. Ако имаха средствата на сегашните производители щеше да е по-скоро. Представете си 900-1000кс на автомобил 1400кг или по 400-500 коня на всяка ос. С тази мощност 0-100км/ч ще е за точно 2сек.
    http://www.digitaltrends.com/cars/2019-tesla-roadster-performance-news-specs/