Last news in Fakti

7 Октомври, 2015 12:44 13 359 23

Най-бързото серийно BMW гори вода

  • bmw-
  • m4-
  • m4 gts-
  • токио 2015

Баварското купе M4 се сдоби официално с модификация GTS, която е най-бързото серийно BMW в историята на марката. Под предния капак на пистовата двувратка се крие същият 3.0-литов редови шестак с два турбокомпресора като на стандартния модел, но с увеличена от 431 на 500 к.с. мощност. Въртящият момент, който също бележи ръст от 550 на 600 Нм, се предава на задните колела през 7-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя.



Двигателят на M4 GTS е снабден със система за впръскване на вода, която увеличава производителността и намалява разхода на гориво. Технологията бе демонстрирана в кола на сигурността в сериите MotoGP. Напомпаното купе разполага и с пренастроена система за бързо потегляне Launch Control.



GTS се изстрелва от място до 100 км/ч за 3.8 секунди, с 3 десети по-бързо от стандартната M-четворка. Максималната скорост е 305 км/ч. От BMW твърдят, че новият им атлет е завъртял обиколка на Северната дъга на "Нюрбургринг" за 7 мин. и 28 сек., подобрявайки рекорда на M4 с цели 24 секунди.



Най-бързата серийна баварка тежи 1 510 кг, с 80 по-малко от стандартния модел. Вталяването е резултат от премахнатата задна седалка, използването на алуминиеви компоненти в кормилната уредба и окачването, предния капак и аеродинамичния пакет от въглеродни нишки, както и от титаниевия ауспух, който тежи 20% по-малко от базовия.



M4 GTS получава регулируем преден сплитер от карбон, заден дифузьор и голямо антикрило отзад. Стоповете са снабдени с органични светодиоди. Спирачките са въглеродно-керамични, а алуминиевите джанти са обути с гуми Michelin Pilot Super Cup 2.



В салона на очи се набиват спортният волан, тапициран с алкантара, и състезателните седалки с носеща структура от въглеродни нишки. Срещу допълнително заплащане се предлага пакетът Clubsport Package, който включва обезопасяваща клетка в оранжев цвят зад седалките, шестточкови предпазни колани и пожарогасителна система.



BMW ще покаже M4 GTS пред публика на салона в Токио в края на октомври. Цената на анаболното купе, от което ще бъдат произведени само 700 екземпляра, все още не е ясна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    Е па бих завъртял и аз една обиколка на северната дъга с този звяр ;)
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    Какво има да си приказваме сега? Точка по въпроса !
  • 4 Румен Янев

    3 0 Отговор
    Е досега знаех че горят масло а те почнали и вода ....
    Я да разлая кучетата с този коментар че ми е любопитно колко минуси ще ми напляскат
  • 5 Wow

    0 0 Отговор
    Къде сте сега АЛФА феновете да ми разправяте с оня неизлезъл модел колко са въртели на северната дъга а? При положение, че новата алфа дето се хвали с този резултат е доста по мощна от това БИЖУ!

    Коментиран от #9, #19

  • 6 незнайко

    0 0 Отговор
    Независимо от предпочитанията ми, не може да се отрече пълната хармония отвън и отвътре на това BMW. Жалко за малкото бройки които ще произведат.
  • 7 Гошо

    3 0 Отговор
    а старите горят масло и антифриз
  • 8 Mad Max

    4 0 Отговор
    И не забравяйте!!!Пералнята живее по-дълго с Калгон :)))
  • 9 да ама не

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Wow":

    С колко е по-мощна алфата?С 5-10 коня.Това ебмв е минало на тотална диета,каквото може е махнато,няма дори задна седалка,нови ауспуси и още куп други неща.Този бумер е направен за писта и естествено,че ще е бърз.Ако такава преработка се направи и на алфата бъди сигурен,че резултата няма да е в полза на бмв.И сега алфата е със същите параметри като ускорение и макс.скорост.Какво ти говори това нещо?Не на последно място и цената на бмв ще е мноооого по-висока от тази на алфата.Очаквай нещо от сорта на 150-200К€.Не че няма фенове които искат,могат и ще си го вземат бавареца.Все пак външния му вид е брутален.
  • 10 некойси

    2 0 Отговор
    Ми те BMW-тата по принцип си горят по малко вода и повечко масло :)
  • 11 я глеййй

    3 1 Отговор
    Я глуейййй на какво попаднах-nissan gtr nismo-7.08.на нюрбургринг.Модел на 5 години и пак е по бърз от ултра наточен баварец.те тва е бърза кола.Ако се срещнат двете не вода ами газ ще пикае бмвето😜😜😜😜😜
  • 12 Десислав Попов

    2 1 Отговор
    Само водата да не я взема от охладителната система,че еййй
  • 13 Хе ХЕ

    3 2 Отговор
    БМВ = Бърка Масло и Вода
  • 14 Gost

    1 0 Отговор
    Малко да прочетат хората и да видят от кога се прави тоя номер с водата.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Water_injection_%28engine%29
  • 15 бмв

    0 1 Отговор
    Ха-ха-ха,ами тя лисицата като не можела да стигне гроздето и "АМИ ТОВА И МНОГО КИСЕЛО"
  • 16 S Doichinov

    2 0 Отговор
    Страхотна визия,агресивно излъчване и не на последно място и добър двигател.Няма шанс да го имам но много го искам
  • 17 останалотоеимитация

    1 1 Отговор
    Хайде всички келеши и хейтъри да почват да спамят и да хулят марката.Сигурен съм,че 1/3 от тук драскащите глупости екземпляри,дори не са се качвали на автомобил от тази марка макар и като пътници,обаче всичките големи разбирачи.Чул-недочул.Наистина гроздето ви е кисело ама много кисело.Хората са го казали БМВ е марката........................ (пише го на ник-а ми,за да не се чудите)И умната!
  • 18 Иван

    1 0 Отговор
    Нищо ново.Тука Германия/ тая ,,вода,, я продават поне от 1 година.
  • 19 ggg

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Wow":

    Колко "доста по-мощна" да е? 10 коня на фона на 500 са нищо. И има огромна разлика между нещо, подобно на Track Day кола и сериен седан, само да ти кажа! :)
  • 20 159

    0 1 Отговор
    Алфа правят кола ежедневка със същите показатели, а бмв трябва да си разкостят най-бързата кола хахаххаха, смешници за последните 25 години, когато са пред алфа станаха много бързи нещо :D Нека всички да почакат за премиерата и на лимузината на Алфа, пак ще пищят бмвистите и ще обясняват лизвания и близвания как другите коли неставали
  • 21 B M W MPOWER

    1 0 Отговор
    ШЕ МИ СРАВНЯВАТ B M W с Аlfa AXHAHXAHHAXHAXHXAHAHXAHAXHXAHXAHXAHAXHXAHAXH
  • 22 acшэькт

    0 0 Отговор
    159 chukni si dve qica i si lqgai
  • 23 Аз

    0 0 Отговор
    Само като видиш , че на алфата ти 2015- централните духалки са с формата на решетката на ЗиЛ, а климатроника като на вектра Б 99', както волана и навигацията от Х3- 05' ...какво да ни говориш повече ....