Last news in Fakti

9 Октомври, 2015 07:15 5 350 6

Концепцията Nissan Sway пристига в България

  • nissan sway-
  • sofia motor show

На автосалона Sofia Motor Show ще бъде представена една концепция с много радикален и провокативен дизайн от Nissan - хечбекът Sway. Вече сме свикнали да виждаме малко по-екстравагантните, но в никакъв случай натрапчиви Juke и Quashqai, които разчупиха нишата на кросоувърите. С този модел създателите им искат да направят същото и с автомобил от друг много важен сегмент на пазара - този на компактните хечбекове.

Екстериорът в основен цвят Grey Morning Blue смесва четири силно откроими елемента - V-образната решетка, плаващия покрив, оформените като бумеранг LED светлини и извитата нагоре задна колонка на покрива – дизайнерски решения, който вече сме виждали в Nissan Lannia Concept, представен в Пекин през 2014.

В задната част впечатление правят задните светлини, отново с формата на бумеранг и двата трапецовидни ауспуха, които излизат от двете страни на регистрационния номер. Плаващият покрив е друга особеност на новата дизайнерска линия на Nissan - панорамен стъклен покрив, обкантен от издължена С-образна конструкция, започваща от рамката на предното стъкло, минаваща по продължение на покрива и завършваща в задната напречна връзка над вратата на багажника, като за контраст е подчертана с оранжев цвят.

Интериорът, вдъхновен от концепцията IDx, от своя страна използва техники, които са по-често срещани в индустриалната архитектура като структурни алуминиеви елементи, символизиращи семплото, здравината, вниманието към детайла и използването на цветове и материали, присъщи на луксозните стоки.

Основната промяна тук е отстраняването на средната колоната на покрива, което допринася за увеличеното пространство. Цветовете, на които залага, контактуват с екстериорните, като синият е малко по-тъмен и за контраст е добавен и "слонова кост".

Водачът вижда само два основни уреда, като всички останали функции се управляват от голям трапецовиден таблет по средата на таблото. Олекотените седалки са с видима алуминиева структура и са тапицирани с висококачествен материал, наподобяващ велур. Крайният резултат е интериор, в който функцията взима превес над обикновения декоративен ефект. Размерите на Sway са: дължина - 4 010, широчина - 1 780 и височина - 1 385, а междуосието е 2 570 мм.

 
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    0 0 Отговор
    .аси ръбестата тенекия никога не бих си купил подобно
    желязо.

    Коментиран от #4

  • 2 иво

    0 0 Отговор
    като не го искаш,дай го, дай го ти насам
  • 3 Антон

    0 0 Отговор
    Ми то е ясно, че никога няма да можеш да си го купиш.
  • 4 Стоян Стоянов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо поп":

    ръбеста тенекия ??? Стииииига бре - това да не ти е голф IV с аеродинамика на тухла четворка. Супер си изглежда Нисана

    Коментиран от #5

  • 5 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Стоян Стоянов":

    Голф 4 е милион пъти по-красив от това недоразумение!
  • 6 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Луд на шарено се радва.