Last news in Fakti

13 Октомври, 2015 07:15 4 095 1

Fiat ще представи кросоувъра 500X Cross

  • fiat 500x cross-
  • sofia motor show

На софийското автоизложение Fiat ще представи модела 500X Cross. Той представлява линията на по-приключенските Cross модели на компанията заедно с Freemont и е изграден върху платформа, която споделя с Jeep Renegade. Cross и Cross plus се отличават от стандартния модел с по-сурови брони, увеличен клиренс и задвижване на двата моста. Най-яркият конкурент, срещу който се изправя моделът, е Mini Countryman, но има и още много други силни представители в този експанзивен сегмент.

Двигателната гама е съставена от 1.4-литров бензинов двигател MultiAir с мощност от 140 конски сили и 230 Нм и два дизела MultiJet с обем 1.6 литра (120 к.с. и 320 Нм) и 2.0 литра с мощност от 140 коня и 350 Нм. Задвижванията ще бъдат две 4х2 и пълно 4х4, а скоростните кутии ще са автоматична и ръчна с шест предавки и деветстепенен автоматик от ZF. При автоматичните кутии се предлага и управление с пера зад волана. Средният разход е в границите между 4 и 6 литра според агрегата и типа гориво.

Като един от основните фактори в днешните автомобили сигурността тук е представена от системите за следене на пътното платно и сляпата зона, както и адаптивен круиз контрол. В помощ на шофьора са още Hill Holder за потегляне от голям наклон, Traction plus при терен с ниски нива на сцепление и три режима на поведение - Mood selector. В централната конзола се има 5-инчов дисплей с мултимедийната система Uconnect LIVE. Автомобилът е оборудван стандартно и със старт-стоп система. Като опция се предлага и аудио система BRANDED - Beats audio by Dr.Dre. Базоната цена на Fiat 500X Cross е 39 900 лева, но при многобройните апетитни екстри тя трудно ще се запази.

Подробни технически характеристики за всички генерации на Фиат 500 , вижте ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боромир

    0 0 Отговор
    Имам един такъв, и ми е 7 ми поред Фиат. Харесвам Фиат по няколко причини. Здраво, дуракоустойчиво окачване, редки ремонти, ниски цени на частите и др. Освен това, ниска цена на придобиване. Автомобила на снимката като нов струва колкото полото на гюнервагените. Не знам какъв идиот трябва да е някой, да избере полото.... но и такива има, и то не малко!