Last news in Fakti

15 Октомври, 2015 07:15 5 693 11

Пристига новото Renault Megane

  • renault megane-
  • sofia motor show

Задаващият се автосалон Sofia Motor Show ще бъде сцена за една от дългоочакваните премиери - новото Renault Megane. Моделът идва директно след първата му премиера на автосалона във Франкфурт провел се преди месец. Автомобилът има изцяло ново 4Control шаси, което е новост за този клас автомобили, като благодарение на него завиват и задните колела. Това, освен че ще увеличи маневреността ще въздейства благоприятно и върху недозавиването от, което страдат автомобилите с преден задвижващ мост.

Двигателната гама ще бъде запълнена с три дизелови агрегата с мощност от 90, 110 и 130 конски сили и три бензинови с мощност от 100, 130 и GT версията с 205 конски сили. Скоростните кутии ще бъдат шестстепенна ръчна и седемстепенна автоматична с два съединителя. Версията, която много запалени фенове очакват - краля на предното предаване Megane RS най-вероятно ще бъде с мощност от порядъка на 300 конски сили. Очаква се и хибриден модел, като системата ще включва дизелов двигател и електромотор, с очакван разход от 3 литра на 100 километра.

В помощ на шофьора ще бъдат множество системи идващи от пакета Advanced Driver Assistance Systems, в който влизат адаптивен круиз контрол, система за предупреждаване за напускане на лентата, система за следене на сляпата зона, както и за разпознаване на пътните знаци. Иновацията се отличава още с 8.7-инчовия вертикален екран, интегриран в горната част на средната конзола. Настройките на автомобила се контролират от системата Multi-Sense с пет режима на работа Sport, Normal, Comfort, Perso и Eco, като Perso - от персонален позволява вкарването на собствени настойки.

Технически характеристики за съществуващите Рено Меган , вижте ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Renault

    0 1 Отговор
    Красив и технологичен , прекрасен автомобил за ежедневна употреба

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Прекрасен

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Renault":

    От кога примитивизмите станаха "прекрасен"?? Рено и прекрасен автомобил е като да говориш и сравняваш магаре и космос!

    Коментиран от #5

  • 3 До коментар 1

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Renault":

    Ето това е "прекрасен автомобил"
    http://fakti.bg/avto/159108-1000-kona-za-kupeto-mercedes-s-63-amg
  • 4 Иван Радев

    0 1 Отговор
    рено рядко са правили красиви коли. повечето са с много приличен дизайн и дори симпатични, но това тук е откровено грозно.
    за интериора дори не ми се говори.
    дано поне механиката да е на доброто за марката ниво
  • 5 Баце

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Прекрасен":

    Пушещ като комин на ТЕЦ Голф е по-добре нали?

    Коментиран от #6

  • 6 Прекрасен

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Баце":

    В интерес на истината не съм фен на ВАГ, но каквото и да си пишете или да си говорим - Голф винаги е бил по-добрия автомобил спрямо Меган. Броя на продажбите (чисто нови коли) го доказват.
  • 7 ЦСКА

    0 0 Отговор
    Екстериора изглежда добре, но интериора изглежда доста семпло с твърда пластмаса
  • 8 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    цената пичове,цената е важна ,голфа е доста скъп -прекалено даже за нова кола-дори и да ги имаме парите пак не е добре за толкова малка кола която вози като лагерна количка....за 5000 лева стават до 5 годишна-повече за лагерна количка не е рентабилно-почват болко в гърба,в бъбреците,в колената ,в очите като седнеш толкова ниско и ти светят по цял ден и нощ фаровете насреща....благодаря-поне да е лимузина и да ми клати т....те,а не бъбреците....и реното е същата кочина....малка кола за тесни улици.
  • 9 М еги

    0 0 Отговор
    Радвайте им се на ВАГ групата,че то малко им остана, дано само не изгори Порше,защото само те са тези които стават от цялата група.Споменавам Фолксваген, защото видяхме по какъв мошенически начин си продават стоката "ноу хау" немска куха инжинерна мисъл ис политика" с подлост към прогрес". ЦСКА сигурно е пипал детска количка "Меган" за да знае че му е твърда пластмасата.А този с линка за прекрасният автомобил сигурно и Меган 1 не може да си позволи и е глупаво да сравняваш автомобили от различен клас. Мегана е в класа на най-продаваните автомобили и тази визия вън и вътре много добре му подхожда и го прави конкурентоспособен. Чао и преди да плюете по нещо първо го вижте, пипнете карайте ако можете и тогава давайте оценки.Говоря не само конкретно за Рено, а за всички останали автомобили.
  • 10 ЦСКА

    0 0 Отговор
    Меги, изобщо не съм фен на ВАГ - групата, в момента шофирам "Лагуна" 3 - 2010 г. и понеже си доста компетентна няма да ти обяснявам, че "Меган" е позициониран по-ниско от "Лагуна". Казвам това, защото изказах мнение, че пластмасата в интериора на новия "Меган" ми изглежда твърда. В това мое твърдение съм убеден, защото :
    1."Рено" поставя твърда - евтина пластмаса в "Лагуна", а какво остава за "Меган";
    2.Само слепец може да каже, че пластмасата около и под инфотейнмънт системата не е твърда.
    Ще споделя моят скромен опит с автомобилите през последните 6, 7 години. Имах "Пежо 607" - прекрасен автомобил с прекрасен интериор - никаква твърда пластмаса, след това си закупих "Опел Вектра Ц" - доста здрава, но и с доста евтина пластмаса. Преди две години си купих Ситроен Ц5 - 2009 г. - още съжалявам, че го продадох, защото спомената от мен по-горе "Лагуна" е доста по-зле от
    към возия и качество на материалите използвани в интериора.
    В заключение искам да ти кажа, че "Рено" правят не лоши автомобили, но както ти сама каза, че визията прави Меган конкурентно способен в цитирам: "класа на най-продаваните" - да конкурентен е, но на по-евтините от "Ауди А3", "Мерцедес А клас", дори "Голф" и "Астра". "Меган" се бори с "Ц4", "308", корейските "И30" и "Сийд"
  • 11 М еги

    0 0 Отговор
    Може да се обръщаш в мъжки род М еги е защото карам Меган 2 от 2005 година новозакупен и да и при мене има твърда пластмаса, но то в коя ли дори и висок клас няма. Да Лагуна 3 не може да се сравнява с С5 по возия,но като качества не мисля но и не твърдя.Що се отнася до сравнението на новият Меган с Голф, Астра, А3 и А класата на Мерцедес не съм много съгласен, поради факта че и при тях има твърди пластмаси скърцащи и разхлабени но на доста по-висока цена. Просто в този клас и в някои държави имиджа играе по-голяма роля от качествата на колата.Като инфо само ще спомена че Талисман новият модел заместващ Лагуна и Латитюд, качеството му се оценява от експертите в тази област на Мерцедес и по презумция това важи и за Меган и другите.Чао и не с лошо.