Last news in Fakti

16 Октомври, 2015 07:15 6 257 7

Идва дългоочакваният VW Tiguan

  • volkswagen tiguan-
  • sofia motor show

Една от най-интересните и очаквани премиери от Volkswagen на софийския автосалон ще бъде новия Tiguan. Автомобилът идва също от премиерата му във Франкфурт. При създаването на автомобила производителя е изучил всички критики на клиентите си за миналия модел и се е постарал да ги отстрани. Отстранени са недостатъците, като тесен втори ред седалки и малкия багажник. Увеличени са дължината и широчината с по 30 мм, а междуосието със 75 мм. В следствие на тези промени е нараснало и багажното отделение, като вече то е 520 литра, като достига 1655 при сгънати седалки.

Като много от моделите на VW и Tiguan използва новата олекотена и втвърдена мулти платформа MQB. Tiguan е проектиран за теглене на ремарке с маса до 2500 кг, а асистиращите системи увеличават динамиката на управление и безопасността и комфорта на пътниците. Клиренса на Tiguan е нормалните за този клас 200 мм. Новата система за задвижване на четирите колела - 4MOTION Active Control позволява на водача индивидуални настройки според настилката и нивата на сцепление.

Ефективността на новите двигатели е увеличена с до 24%, като избора е цели 8 дизелови и бензинови агрегата с мощност от 115 до 240 конски сили. Във Франкфурт концерна показа цели четири версии на Tiguan - спортния Tiguan R-Line, класическият шосеен модел, офроуд версия и хибридния прототип Tiguan GTE с plug-in задвижване с обща мощност от 218 конски сили, като той предлага поглед към бъдещото на най-продаваното SUV.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хвър

    1 0 Отговор
    Иии още чалга с лопатите, за феновете на ВАГ !
  • 2 Киро

    1 0 Отговор
    Глей ги тия, абе Ваг Трупата ли ви плаща?

    Преди месец имаше пак същата новина, странно защо ги повтаряте, същото беше и със Шкода Супърб!

    Тагана иначе си е същия - проходимост смешка, просто някакъв вдугнат Гоуф за дами.

    Коментиран от #4

  • 3 Jimmy

    1 0 Отговор
    Не разбирам кой ги купува тия кошници... Има къде по-добри коли като Ford Kuga, Renault Kadjar, дори това не е никакъв кросоувър, вдигнат голф както казаха вече..
  • 4 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Преди месец новината беше за представянето на Тигуан във Франкфурт,а сега е за изложението му в София.
    То пише,Киро ама кой да чете,кой,кой,коооой питам и отговор не чакам.

    Коментиран от #7

  • 5 Wow

    1 0 Отговор
    Ей хейтърчета, я си карайте ОРИЗАРСКИТЕ-КОСАЧКИ и мълчете!
  • 6 Бай хой

    1 1 Отговор
    Жимиии карай си форда и реното но не ги сравнявай с автомобил като фау вето. Направо се изложи.
  • 7 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

    и двете новини са свързани с представяне - дрън дрън за колата и технически характеристики! Всъщност, така беше и със Пасатя и Супърба!

    Повтарящи се рекламни съобщения.

    ...кво ти говоря за някви неща, които гледаш като индианец - совалка?!?