Last news in Fakti

11 Ноември, 2015 11:27 17 376 11

VW раздава по $500

  • volkswagen-
  • vw-
  • дизелгейт

Американското поделение на Volkswagen ще изплати доброволно компенсация от $1 000 на всеки собственик на автомобил с 2.0-литров двигател TDI, съобщава Bloomberg. Половината от сумата може да бъде изхарчена по усмотрение на получателя, но останалите пари трябва да бъдат изразходвани в дилърските центрове на марката. Освен това в знак на добра воля немците гарантират безплатна пътна помощ за всеки притежател на дизелов модел в продължение на 3 години. От акцията ще могат да се възползват 482 000 американци.

Въпреки внезапния порив на щедрост скандалът "Дизелгейт" не показва никакви признаци за утихване. Миналата седмица германците признаха с половин уста, че са хитрували и с показателите на бензинови двигатели. Оказва се, че модификацията на 1.4-литровия TSI с функция за изключване на два от четирите цилиндъра при ниски натоварвания харчи необяснимо повече в ежедневието, отколкото се твърди в каталожните данни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електрик

    7 1 Отговор
    Няма да пуснете една статия за цените на горивата във Варна и България. И че сега в половината бензиностанции във Варна цените на горивата са на реална цена. Имало аванс да се смъква, но чак след като Веселин Марешки им подби цените с неговата бензиностанция. Как изведнъж от бензина от 2,1лв/л стана 1,77лв/л. Цяло лято трябваше бензина и дизела да са под 1,8лв/л, защото нефта си беше около 44$ за барел. Миналата година през лятото барела беше около 105$, а бензина тук 2.55лв/л. Някои ми обясняваха, че горивата в България си държат висока цена заради акциза и не сме зависели толкова от цената на суровината.
    И сега ш...ните бензиностанции които ни боцкаха с 50ст надценка за литър сега се опитват да привлекат някакви клиенти с цени под тези на Марешки. Как става този номер - поевтиняване с 20% за литър за 1 седмица при все същите цени на нефта?

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Ангел

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Електрик":

    защото сме телета и сме богати и можем да си го позволим.....
  • 3 дизелджия

    2 1 Отговор
    Като можеш да си сигурен, че Марешки не продава на загуба ;)

    Коментиран от #6

  • 4 незнайко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Електрик":

    Марешки залага на голям оборот както в аптеките си. Сега е така но след година ще видите какво ще се случи. Затова пълнете бидоните с нафта.
  • 5 mediator37

    5 0 Отговор
    Малко спамим темата... но искам и в Русе Марешки да отвори барем две бензиностанции, че да не чакаме на дълги опашки като варненци. От яд, няма да им стъпя с години на другите да зареждам, дето са ме крали.
  • 6 Електрик

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "дизелджия":

    Ако Марешки продава на загуба защо големите вериги смъкнаха сега цените под неговите?
  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор
    Определено Марешки е недостижимо най-евтен в аптечния бизнес,но не знаех че продава и гориво?!Разбера ли обаче че в градеца ни отвори негова бензиностанция,не само че ще зареждам БМВ-то от там,но и вместо добавката "Лики моли" в резервоара ще добавям аспирин от аптеките му!

    Коментиран от #8

  • 8 хехе

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Задължително е да споменеш старата печка, а? Не виждам какво печелиш с това избиване на комплекси в нета, и то като се знае за каква възрастна кола иде реч.
  • 9 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
    все пак американците си постигнаха своето и прецакаха фолксваген,но и немците си знаят какво да прават не са тъпи ако проблема е в дизела на немците какво да кажем за американските масали дето са на по 6,7 литра без никакви катализатори те колко вредни емиси над нормата бълват най-малко 3 пъти сигурно над най-голямия клас сигурно,но както и да е
  • 10 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
    който иска да им вярва все пак да се лъже е модерно особено като се има предвид че лъжата е да падне реномето на марка като фолксваген която е с голям пазарен дял в света
  • 11

    0 0 Отговор
    Марешки казва че печели между 3 и 5 стотинки на литър, а другите бензиностанции печелели 40-50 стотинки на литър.......