Last news in Fakti

20 Ноември, 2015 09:11 7 079 14

440 дизелови коня за BMW 3er

  • bmw-
  • 3er-
  • touring-
  • bbm motorsport-
  • 350d 3t-
  • тунинг

Немското тунинг ателие BBM Motorsport представи доработена версия на комбито BMW 330d Touring с дизелов двигател от M550d, X5 50d и X6 50d. Мощността на агрегата с три турбокомпресора е увеличена от 381 на 440 к.с., а въртящият момент - от 740 на 850 Нм.

Тунингованата "тройка" с индекс 350D 3T се катапултира от място до 100 км/ч за 4.9 сек., с 1.2 сек. по-малко от стандартното баварско комби. Доускорението от 100 до 200 пък отнема 9.8 сек. - със 7.5 по-бързо. Максималната скорост е 296 км/ч.

Доработките включват също предно и задно окачване от предишното поколение BMW M3, модернизирана изпускателна система, спирачни апарати StopTech и 19-цолови колела BBM Motorsport с гуми Michelin Pilot Sport. В салона са монтирани седалки Recaro, скоростомер от М3 и спортен волан BMW M Performance, облечено с алкантара. Цената на тунинг пакета не се съобщава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Заболяха ме очите от тоя клип.
    Иначе е симпатична тройчицата така, ко беше XD щях да съм по-впечетлен.
  • 2 Някой си там

    0 1 Отговор
    Добре, че не е!
  • 3 Вуйчо Ваньо

    2 0 Отговор
    Дизела е за икономия. 100-120 коня да го караш със 100-120 км/ч да харчи 3-4 литра/100км и това е. Какви са тия изгъзици.
    Толкова инженерна мисъл, че чак да ти се развали нещо!
  • 4 опсмопсус

    1 1 Отговор
    Форма ок, мощност ок, ама много бавно, само 4.9сек.
    И тези 3 турбини, какъв е смисъла не разбирам.
    Другите фирми и с една и две го постигат.Чарджърите също вършат работа.
    За разхода не питам, те бмв си горят и масло и бензин.
    Смисъл няма от такава кола!

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "опсмопсус":

    В дълбока грешка си относно горенето на масло и бензин от БМВ.Точно БМВ-3 литра имам и не гори и ГРАМ бензин...защото е дизелова кола,а масло ми гори около 300-400гр на 10 хил.А ако колата на снимката ти се струва бавна,добре е да забележиш че това не е "двигател с 4 колела и 1-2 седалки",а КОМБИ С РАДИО И ТОНКОЛОНИ,КЛИМАТИК,,БАГАЖНИК,2 РЕДА СЕДАЛКИ, И Т.Н.

    Коментиран от #6

  • 6 опсмопсус

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Как го имаш това бмв, на картичка или на количка!
    И колко го караш та се лъжеш сам толкова.Не вдигай от 100 нагоре че ще боли главата!
    Бмв гори много над фабричните показатели и в книжката му пише че е нормално да гори до 1л на 1000км.
    Образовай се!
    Лично пробвано бмв 750 София - Бургас 300гр масло, скъпо, синтетика!
    Порше е същото стига и до 500гр. по същия маршрут.

    Коментиран от #8

  • 7 Жожо Виелицата

    1 0 Отговор
    опсмопсус вземи се прегледай колега... ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! Не зная какво си карал, чел книжки и т.н. BMW с дизелов двигател да гори бензин не съм видял. А за този конкретен двигател N57S е двигател на годината в класа си. И понеже БМВ са зле и харчат масло,антифриз и к'вото има под капака за това в International Engine Of The Year Awards 2015 4 от 6 наградени двигателя са на БМВ.....
  • 8 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "опсмопсус":

    Понеже явно не вярваш на думите ми,токущо си направих труда да изляза и да засека изминати километри от ПОСЛЕДНАТА СМЯНА НА МАСЛОТО/Кастрол ползвам/ и НИВОТО В МОМЕНТА ПО ЩЕКАТА/абсолютно студено състояние,днес не съм карал/.Резултата е 4100 изминати км ,а НИВОТО НЕ Е МРЪДНАЛО И НА ЧАСТ ОТ МИЛИМЕТЪРА/горното деление на щеката,както съм го налял/Добре е да говорим за едно и също нещо-моето е "тройка" дизел 3 летра,ти ми даваш пример със 750,което е значително по-тежка кола,с друг обем на дв-ла и не казваш какво гориво ползва.Което мисля че няма отношение към горенето на масло. А иначе се кефя на скоростта,но принципно се старая да поддържам висока средна скорост.А примера ми е,че СФ- Русе /в неделя с неособено натоварено движ/ го взех за 3 часа точно,което значи 100км ср.скорост.Да ти обяснявам ли че ако в селата карам с 60,после същото време трябва да карам със 140 за да "излезе сметката?Ами движение след Тирове докато се окаже възможност за изпреварване?А иначе по магистралата до Златна Панега-200+.Изкам да ме разбереш правилно-колата е "нов внос",направо ме грабна като я пробвах,но в края на краища ...всичко е до късмет!
  • 9 опсмопсус

    0 0 Отговор
    Виелица щото като се намокри асвалта и си виждш вратите ли с най-неконтролируемат кола със задно!
    Прегледай се ти, щото сте болни ама никой не си признава.
    То бива слепота, ама вашето само тук в БГ го има.
    Хубаво е бмв-то, ама не е за бедняци като вас!
    Не ми отговаряй, карай си го и колко си прост щом повтаряш като папагал че дизела не гори бензин.Явно нямаш още 18.Пий мляко и си сложи памперса да ти е сухо!

    Коментиран от #12

  • 10 515 880

    0 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГО ПО ДОБРО БМВ 3 СЕРИЯ ОТ ТОВА И Е С ПОВЕЧЕ КОНЕ https://www.youtube.com/watch?v=x8qMAw0WDJo ОТРАЗЕТЕ И ТОВА БМВ НЕ САМО ЧУЖДЕСТРАННИТЕ !
  • 11 къде е bmw

    0 0 Отговор
    Kъде е "bmw" да ни обясни?
  • 12 тъй

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "опсмопсус":

    Тъй ва бате, и мойта въри по асВалта на сичко...бензин, обелки стара манджа и т.н. Жената вика що да хвърлям боклука зян да стаа.... ей ся и торбичките с боклук ги тъпча в резервоара и пак върви, ама по асФалта
  • 13 бмв е61

    0 0 Отговор
    супер си е баварката може само да ви е яд че марката е постигнала много и продължава да дава на клиентите си най-доброто за всеки по-нещо пък ако ще да гори и свинска мас както се го почнали с това какво било горяло,факт е че върви доста прилично
  • 14 БМВ

    1 0 Отговор
    Имал съм БМВ 330хд и не е горило грам масло, освен първите 5000км., тогава направо се бях стреснал едно 2л. си ги пое мотора, но после нито грам. Сега карам х550д отново нова на 15км. взета и до сега не съм наливал за 15 000км. като я сложа на самодиагностика е паднало малко под max нивото. Та като се разработи дизеловия мотор на BMW НЯМА НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ С МАСЛО И Т.Н. Това са пълни глупости с горенето на масло най-вероятно идващи от проблемите на бензиновия мотор 50i където в България се смениха гаранционно не малко мотори. Обяснението на германците за проблема е от завишеното количество на сяра в бг бензина.От там мотора се скапва и не подлежи на ремонт, а направо се подменя, но това не решава проблема а го забавя докато ти изтече гаранцията и после става лошо. Понеже гледам че постоянно се почва темата bmw audi mercedes смело мога да твърдя от личен опит че при равни условия /т.е купувани нови от магазин/ бмв-то е най-качествения автомобил ,нямъл съм абсолютно никакви проблеми въпреки чипосването на едната. С ауди съм имал проблеми със скоростните кутии, а с мерцедес съм имал проблеми освен с кутиите /раздатъчната/ и с окачване и с мотор. Като пак повтарям говоря все за нови коли купувани от съответният им представител.