Last news in Fakti

26 Ноември, 2015 11:12 9 699 15

Във VW открили решение на дизеловия скандал

  • volkswagen-
  • vw-
  • дизелгейт-
  • tdi-
  • ea 189

Volkswagen обяви, че инженерите на компанията са намерили начин да отстранят проблемите с дизеловите двигатели, чиито манипулирани вредни емисии предизвикаха безпрецедентен по мащабите си скандал. Немците твърдят, че решението е изключително просто и техническото му прилагане му отнема само час. През януари концернът стартира сервизна кампания, която за съжаление ще обхване само отделни модификации, а не всички засегнати дизелови модели.

В сервизите на VW на първо време ще бъдат привикани само собствениците на автомобили с 1.6- и 2.0-литрови TDI мотори от серията EA 189. По-малкият се нуждае от дребна доработка на всмукателния тракт. След въздушния филтър ще бъде монтирана специална решетка, която насочва по-прецизно въздушния поток, бори се със завихрянията и повишава точността на работа на разходомера на въздуха. Процедурата, която изисква също обновяване на управляващия софтуер, ще отнема около 1 час.

Решението на проблема с 2.0-литровия дизел изглежда още по-елементарно. Той се нуждае единствено от "чип тунинг" и престой в сервиза в рамките на половин час.

Във Volkswagen са убедени, че планираните технически мерки ще "излекуват" повечето автомобили, засегнати от "Дизелгейт". Компанията изпробва подобни решения за намаляване на токсичността и за останалите дизелови двигатели в арсенала си. 1.2-литровият TDI също ще се размине само с обновяване на софтуера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 М еги

    1 1 Отговор
    Бързо купувайте тръби за прахосмукачки, че ФВ ще ги изкупят, а също и мрежички против комари и насекоми, защото като гледам това е "уникалната технология" и всеки може да си я направи с подръчни средства,а да и нов чип, който е неоткриваем от никого и никаква техника позната до момента за да се излъже още повече. Сериозно ли с това ще хващате NO2 окисите мислех ви за по умни.
  • 2 асдфгххх

    1 0 Отговор
    Решението е намерено още преди началото на скандала. Просто Пиех си върна властта. :)
  • 3 123

    1 0 Отговор
    Елате в сервиза за да ви скопиме колицата, да не върви толкова, че трябва да влезе в нормата... дали някой доброволно ще отиде?

    Коментиран от #13

  • 4 опсмопсус

    1 1 Отговор
    Станно, проблема е уж след горивните камери, а правят корекции в смукателния тракт.
    Виж промяна на ъгъла на отваряне и затваряне на клапаните, промяна в камерите или в катализаторите е друга бира.
    Или пак нещо хитруват?Можем само да гадаем!
    НО гоУф и то дизел, никога не бих си купил!
    Даже една трошка на 9г. ми го подариха, върнах го веднага!
  • 5 ЯДАВИДИМ

    1 0 Отговор
    Къде пише уникална технология ?
  • 6 сфасд

    2 0 Отговор
    Аз виждам думи като: просто, елементарно, евтино, а не уникално, сложно и никой друг не може да го направи. Смятай колко си заблуден щом сам си измисляш и ти се привижда, само за да напишеш нещо лошо и да плюеш.
  • 7 Бръм

    3 0 Отговор
    До 1 и 4: Абре голобради мушмуроци, оти се потите да мислите, като нема с какво? Бегайте да четете и се образовайте пък после сейте мозък.

    Коментиран от #9

  • 8 Русия

    1 0 Отговор
    Не бе много е просто решението! Германия се опъваше на сащ по повод политиката им спрямо Русия и ето им срив! Сега им кандисаха вече че трябва да смажат Руснаците колкото и мраснишко и подмолно да им се струва това и веднага решение с няква тъпа решетка и забележете за 2.0ТДИ само смяна на софтуера! Колко просто нали :)! Този път с благословията на сащ проверявящите ще си затворят очите и всичко ще е както по старуму наред! :) колко просто и интересно! Те сащ и ФИФА уволниха и УЕФА уволниха само за да могат да отнемат първенството от Русия! И медалите им отнеха че допинг открили години след олипиадата! Нямам думи! Ако сащ изчезнат от света можем да подишаме спокойно и независимо! До тогава сме си обикновенни РОБИ!

    Коментиран от #11

  • 9 опсмопсус

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бръм":

    Ти и толкоз мозък нямаш, щом нищо не си написал по темата а коментираш нас!
    А ваг-.ните са пълни идиоти да направят този софтуер!

    Коментиран от #12

  • 10 Стамат

    0 0 Отговор
    Тоя пък световната политика намеси...
    Алооо ушанка, тук никой не говори за Русия!
  • 11 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Русия":

    Тебе па кой те натиска,че звъниш?Бегом в Москва ,да си получиш копейките
  • 12 Бръм

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "опсмопсус":

    @9 Кво да ти пиша по темата като ти липсват елементарни познания? По същество - двигателят с вътрешно горене гори смес от въздух и гориво. Всяка промяна на пропорцията, на обема смес или на дисперцията в обема (дано не ти идва сложно) води до ралично изгаряне - от там и различни по състав изгорели газове. Пост пример като за такива като теб - огън в камина с ограничен приток на кислород пуши много, с достатъчно - не. Айде сега помисли пак ели или не е възможно с написното в статията да се промени процеса на изгаряне в цилиндрите? Хъм? Четете да го е..., четете...
  • 13 Дошо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Идиотите със сигурност няма да отидат.Иначе не се връзвайте, некадърниците от СОЦваген никакво решение не са открили, няма и да открият.
  • 14 Дошо

    0 0 Отговор
    Никой не е виновен на СОЦваген, че са некадърници.А на русия м...ната ѝ.Скоро ще се разпадне както се разпадна СССР.
  • 15 вэньяа

    0 0 Отговор
    тази решение отдавна го има в колите на пежо.