1 Декември, 2015 07:15 3 908 3

Премиерата на Bugatti Chiron ще бъде в Женева

  • bugatti-
  • chiron-
  • женева-
  • премиера

Така дългоочаквания наследник на Veyron ще бъде представен през март месец на автосалона в Женева, това е потвърдил френският производител. Характеристиките все още се пазят в тайна, но най-вероятно ще става въпрос за подобрена версия на 8.0-литровия W16 двигател в хибридна комбинация с електрически двигател, като очакваната мощност е от порядъка на 1 500 конски сили.

Според компанията това ще бъде най-мощния, най-бързия, най-луксозния и най-ексклузивен супер спортен автомобил произвеждан до сега в света. Очакваното ускорение от 0 до 100 е 2.5 секунди, а максималната скорост над 460 километра в час. Теглото на модела също се очаква да бъде значително редуцирано с използването на още повече въглеродни влакна.

Дизайнът на Chiron се очаква да бъде основно повлиян от уникалния прототип Vision Gran Turismo, но в по-стилен вариант. Наскоро в мрежата се появиха снимки на прототип на модела, като на тях се вижда само задната част и не се знае дали това ще бъде финалния вариант.

Името Chiron идва от историческия за компанията пилот Луис Чирон състезавал се за марката през 30-те години на миналия век, който е един от първите пилоти печелили на пистата на Монако през 31-ва година - само две години след първото състезание. Още тогава състезателният му автомобил Bugatti Type 45 използва 16 цилиндров двигател.

Технически характеристики за моделите на Bugatti - ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BRABUS

    0 0 Отговор
    .ассссси якото животно
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Нова версия на батмобила... страшен
  • 3 вагИната

    0 1 Отговор
    Е, има нови фарове! :)
    Типично за моделите на ВАГ.