1 Декември, 2015 09:40 16 802 3

Чисто нов суперкар с пробег 1 млн. км

  • pagani-
  • zonda-
  • la nonna

Специално за 60-годишнината на Орасио Пагани хората от неговата компания му направиха страхотен подарък. Те реставрираха изцяло екземпляра, наречен Pagani Zonda La Nonna, който е произведен през вече далечната 1998 година и от тогава до днес е навъртял пробег от 1 млн. километра.

Сега La Nonna, което в превод от италиански означава "баба", е в състояние на абсолютно нов автомобил. Самият екземпляр е на "служба" в компанията от самото ѝ създаване, като за 17-годишния си живот на нея са били изпитвани почти всички двигатели на марката.

Тестовият суперкар се ражда с модификацията C12, която е с мотор с работен обем 6.0 литра. Впоследствие е преоборудвана със седемлитров V-образен дванайсетцилиндров двигател и така до 2010 година, когато колата е снабдена с най-мощния агрегат със 760 конски сили. Като цяло именно "Бабата" се счита за прародител на всички автомобили Zonda.

През нея са минали всички възможни окачвания на компанията, тествани са най-различни възли и агрегати и така от тест на тест колата навърта рекордния пробег. Сега ѝ е дадена заслужена почивка. След като е приведена в изцяло оригинален вид (с леки козметични корекции в стил Zonda Cinque), колата ще заеме почетно място в изграждащият се музей на марката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    2 0 Отговор
    Ами кое тогава е на милион километра? Може би отледалата?
  • 2 Бай хой

    2 0 Отговор
    Ами кое тогава е на милион километра? Може би отледалата?
  • 3 нов съм

    2 0 Отговор
    И табелата.