Last news in Fakti

2 Декември, 2015 07:15 6 954 12

Lamborghini Urus ще бъде с V8 битурбо

  • lamborghini-
  • urus

Дълго готвения SUV на компанията ще постави нов праг в този клас, който ще притесни прясно излюпеното Bentley Bentayga и много други. Според директора на проучвания и разработки Маурицио Реджиани автомобилът ще бъде най-мощния в класа си, това означава повече от 600 конски сили, а максималната скорост ще бъде над 300 километра в час.

За мощността ще отговаря 4.0 литров V8 с два турбокомпресора, което значи, че ще видим и първият двигател с принудително пълнене в Lamborghini. Urus ще се предлага само със задвижване на четирите колела, като в бъдеще се предвижда и хибриден вариант, както и още по-пикантна Super Velose версия.

Дизайнът ще претърпи много леки външни промени, но ще запази общите контури. Отвътре Urus няма да бъде типичното Lambo, а ще се наблегне повече на комфорта, пространството и материалите, като целта е автомобила е да бъде максимално пригоден за ежедневна употреба.

Според президента на компанията Щефан Винкелман Urus ще бъде истинско Lamborghini, защото ще бъде най-бързият SUV с най-мощния двигател. Балансът между ДНК-то на компанията - автомобил, който е насочен към управлението, а същевременно има и офроуд възможности ще бъде труден, но представянето на асфалт е много по-важно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    0 0 Отговор
    То ша излита ли тоя SUV или ще върви по пътя.

    Коментиран от #2

  • 2 Нормално е

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от " ":

    Нормално е мощта да е в изобилие, както и скоростта, също.
    Ако си забелязал всички премиум производители точно това и правят. В крайна сметка това са"лайфстайл" SUV, които демонстрират имидж и статус, а за това трябват "коне", скорост, дизайн. Всички са далеч от мисълта, че този SUV някога ще напусне асфалтовия път.
  • 3 мм84

    1 0 Отговор
    Футуристичен дизайн, но доста взаимстван от Лексус NX. Със сигурност ще се харчи повече заради марката, отколкото заради други заслуги :)
  • 4 коментиращ

    1 0 Отговор
    Комбинацията от "лъскав" и "джип" (или SUV) не е много съвместима. Аз карам стария Х5 и веднъж реших да му изпробвам офроуд възможностите. После си останах с драскотини по вратите от клонки и хвърчащи камъчета. Всички знаем, че Х5 е просто градски джип (SUV). Та си представям ако имам нещо лъскаво като това, едва ли ще го изпробвам извън пътя
  • 5 хималайски ШЕРП

    1 1 Отговор
    Живея високо в планината и мисля да закупя този модел ,ще ми върши отлична работа зимата по черния осеян с дупки път - все пак е 4х4
  • 6 iii

    1 1 Отговор
    Обичам Ламботата, но истинските, онези които предизвикваха приятен стокхолмски синдром у всеки който ги кара. Това в статията е едно голямо Ауди с повече коне и друга емблема.
  • 7 копеле

    1 1 Отговор
    Не URUS а ми брутален УРОД е това
  • 8 Борусс

    0 1 Отговор
    Голям УРУД е тоя УРУС, плашещо грозен е.

    Коментиран от #10

  • 9 опсмопсус

    0 1 Отговор
    Е това е дизайн, не ония боклук Centenario приличащ на самобръсначка!
  • 10 шефьоро

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Борусс":

    Гроздето кисело.
  • 11 Кобрата

    0 0 Отговор
    Харесвам Lamborghini, но точно този ''изгъзен'' дизайн не ми се нрави.
    Galardo,Aventador и Huracan, са много хубави, но този Urus не ме кефи...
  • 12 F1 фен

    0 0 Отговор
    Много плашеща предница бре, в полумрака ще ти изкара акъла ако го види човек в огледалото за задно да се приближава