Last news in Fakti

7 Декември, 2015 01:00 2 446 2

Без думи, просто Ferrari 250 GTO

  • ferrari 250 gto

Създаден в началото на 60-те, за да покрие хомологацията на пистовия вариант този автомобил е нещо, което трудно може да бъде описано с думи. Точно поради тази причина каналът създаващ великолепни клипове с любимите ни автомобили - petrolicious, ни зарадва с този суров материал. Gran Turismo Omologato или накратко GTO притежава атмосферен 3.0 литров V12 двигател с 300 конски сили, а теглото му е само 880 килограма. Тези показатели звучат екстремно дори и в днешно време. Произведените само 39 броя в комплект с класата, дизайна и характеристиките превръщат автомобила в колекционерско злато. Всъщност през 2014 той чупи рекорда за автомобил продаден на търг със скандалната сума от 38 милиона долара. Но това не е въпроса в този клип, а че автомобилът се кара подобаващо, вместо да седи опакован в някой музей. Може би причината е, че собственикът зад волана е пилотът Дерек Хил, син на шампиона от Формула 1, Фил Хил.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 теъщ

    1 9 Отговор
    Така на двойна непрекъсната само чалгарите от Добруджата спират, коги са надули "Доко доко" на МАХ се едно са на парад пред некой клуб в Ст. град! Ма то Ферари и България си е като халва с туршия - само няй-извратените ще цопнат некой шедьовър в БантустанЯ!
  • 2

    0 0 Отговор
    FERRARI.........