16 Декември, 2015 10:50 7 449 5

Mercedes-Benz прекръсти и SLK

  • mercedes-benz-
  • slc-
  • slk
Mercedes-Benz прекръсти и SLK - 1

Малкият роудстър на Mercedes-Benz вече няма да се казва SLK. Немският производител използва модернизацията на модела като повод да го прекръсти на SLC в съзвучие с новата си продуктова номенклатура.

Mercedes-Benz прекръсти и SLK

Обновеният и преименуван автомобил има напълно преработена предница. Различни са радиаторната решетка, бронята и фаровете, които могат да бъдат светодиодни срещу допълнително заплащане. Задната броня и стоповете също са променени, а в салона се забелязват нов волан и скоростен лост.

Mercedes-Benz прекръсти и SLK

Конструкторите на Mercedes-Benz са подготвили общо пет двигателя за SLC. Три от бензиновите са четирицилиндрови (SLC 180, SLC 200, SLC 300), а AMG SLC 43 ще се оборудва с шестак. Ще се предлага и дизелова версия с 2.1-литров четирицилиндров мотор с 204 к.с. и 500 Нм.

Mercedes-Benz прекръсти и SLK

Най-слабата бензинова модификация разполага със 156 к.с. (250 Нм), SLC 200 развива 184 (300 Нм), а SLC 300 - с 245 коня и 370 Нм. Mercedes-Benz SLC 180 ускорява от място до 100 км/ч за 7.9 сек., SLC 200 - за 7.0, SLC 300 - за 5.8, а дизеловата версия - за 6.6 секунди. Базовата версия и SLC200 се предлагат с шестстепенна механична скоростна кутия, а останалите модификации - с деветстепенен автоматик.

Mercedes-Benz прекръсти и SLK

Стандартното оборудване SLC 300 и SLC 250d включва система за изменение на работата на управляващата електроника Dynamic Select, която предлага четири режима - Comfort, Sport, Sport+, Eco и индивидуален. Допълнителният пакет Dynamic Handling с адаптивни амортисьори и стабилизираща програма с по-агресивни настройки може да снижава клиренса с 10 мм.

Mercedes-Benz прекръсти и SLK

В списъка с екстри влизат подгряване на седалките, функция за обдухване на зоната на врата на шофьора и пътника с топъл въздух, мултимедийна система Comand Online, парктроник, система за разпознаване на пътните знаци, автоматично изключване на еърбега на пасажера при наличие на детско столче и покрив с променлива прозрачност.

Mercedes-Benz прекръсти и SLK

Осемцилиндровият двигател в най-мощната и скъпа версия на SLK отстъпва място на V6 в AMG SLC 43. Битурбодвигателят развива 367 к.с. и 520 Нм - с 54 коня и 20 Нм повече от предшественика SLK 55. Съчетан е с деветстепенен автоматик и позволява ускорение от 0 до 100 за 4.7 сек. Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Mercedes-Benz прекръсти и SLK

Mercedes-Benz прекръсти и SLK

Техническа информация за съществуващите генерации на Мерцедес SLK , ще намерите ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 guesttt

    0 2 Отговор
    Също така сегашния CLS ще се прекръсти на CLE
    Ще има и CLC купе с 4 врати на база C клас
    Ще има и AMG GT4 с 4 врати пряк конкурент на Panamera
  • 2 копеле

    0 0 Отговор
    КРАСОТА
  • 3 Роман Ценов

    1 0 Отговор
    Добър е
  • 4 лекса

    0 0 Отговор
    Много женски ми се виждат тези форми... НИЩО ПРОТИВ! Просто е трябвало да снимат жена, а не мъж според мен.

    Коментиран от #5

  • 5 лекса

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "лекса":

    На 2-рата снимка*