Last news in Fakti

9 Януари, 2016 07:15 4 976 3

Битката на титаните - Dodge Viper ACR срещу Chevrolet Corvette Z06

  • chevrolet corvette z06-
  • dodge viper acr-
  • лагуна сека

Американската медия Motor Trend реши да противопостави едни от най-забележителните машини за изминалата година - последното поколение на класическия Corvette и най-наточения Viper правен до сега. Двата автомобила имат различен подход към мощността, като единият залага на класически 6.2 литров компресорен V8 с 650 конски сили и 880 нютонметра, а другият на огромен атмосферен V10 с обем от 8.4 литра и мощност от 645 коня и 815 нютонметра, която е и стандартна за модела, като цяло. Скоростните кутии са ръчни, като Corvette е със седемстепенна, а Viper с шестстепенна, но ако предавките са преимущество за Vette, то при килограмите Viper e първенец с 1527 срещу 1587. Пистата, която приютява тези машини е епичната Лагуна Сека, а за сравнение те включват и един от най-отявлените пистови бойци от Европа - Porsche GT3 RS. За справка Porsche 918 Spider изминава трасето за 1:29:89, а McLaren P1 за 1:30:71, като разликата в цената дори няма нужда от споменаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 0 Отговор
    Интересното е, че продължават да са с по два клапана на цилиндър!
    Цената на Корвет, (базов модел) е доста ниска за такъв автомобил!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 porschinkov

    0 0 Отговор
    Корвета е по-евтин. Това което видях от филма е, че той е с обикновени скорости с ръчка. Вайпъра има и специален колан за шофьора. Може би и презавиването и малко по-голямото тегло при Корвета се дължи на нещо спестено в конструкцията. А иначе за 2-та клапана на цилиндър, на мен пък точно това ми харесва в американските инженерни решения - прости са. Немските неща например винаги са усложнени и върховите характеристики са за сметка на поддръжката и удобствата.