Last news in Fakti

29 Януари, 2016 10:35 3 018 0

Jeep Wrangler става хибрид

  • jeep-
  • wrangler-
  • fiat chrysler-
  • хибрид

Следващата генерация на култовия Wrangler ще има версия с бензин-електрическо задвижване, предвижда обновеният бизнес план на Fiat Chrysler до 2018 г. Част от конструкцията ще се изработва от алуминий, благодарение на който легендарният Jeep ще олекне значително. Всъдеходът ще получи и трансмисия от ново поколение.

"Каубоят" с комбинирано задвижване ще се оборудва със силова установка от типа "mild hybrid". Два електромотора с ниска мощност ще подпомагат двигателя с вътрешно горене при слаби натоварвания с цел икономия на гориво. Новото поколение на Wrangler ще се оборудва и с дизелов агрегат за първи път в Щатите, а на по-късен етап ще се появи и пълноценен хибрид.

Трансмисията от ново поколение, за която споменават от Fiat Chrysler, най-вероятно ще бъде осемстепенен автоматик. Според Automotive News скоростната кутия ще се доставя от ZF.

Все още няма яснота дали новият Wrangler ще запази рамната конструкция на предшествениците си, или ще получи самоносеща каросерия. През 2014 г. Серджо Маркионе допусна възможността всъдеходът да се прости с класическото си шаси, но по-късно от Jeep отрекоха да имат такива планове.

В обявения бизнес план на Fiat Chrysler не се споменават точни срокове за появата на следващото поколение на всъдехода. От компанията подчертават единствено, че следват строга програма за намаляване на вредните емисии до 2022 г. Според последните слухове новият Wrangler ще дебютира догодина.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА