Last news in Fakti

7 Февруари, 2016 11:30 1 888 1

Shelby с автомобили посветени на победата в Льо Ман

  • ford gt40-
  • shelby-
  • льо ман

През далечната 1966-та се случва нещо, което дълго ще се помни в автомобилните състезания. Спортната машина създадена от Ford - GT, стъпва на 24-те часа на Льо Ман и буквално отвява машините на Енцо Ферари завземайки всичките три места на почетната стълбичка. Поради търсенето след приключването на производството на първото поколение Карол Шелби, участвал в създаването му продължава производството на реплики от него.

Сега Shelby ще произведе точно 50 броя от този исторически автомобил за отбелязване на годишнината от победата му. Според компанията 2/3 от частите са заменими с такива от оригиналния модел, като са спазени и пропорциите му. Автомобилите ще бъдат с двигател със същата кубатура от 7 литра и в няколко комбинации от цветове - черно и сиво, синьо и бяло и червено и бяло.

Поради факта, че дирекцията на състезателните автомобили покорили стълбичката е била дясна, ще се предлагат, както с лява така и с исторически коректната дясна. Цената на тези красиви спортни машини ще бъде точно 169 995 долара. Мощността не е разкрита, но този двигател генерира между 550 и 750 атмосферни конски сили и с него автомобилът е способен да разплаче на много модерни спортисти.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    1 2 Отговор
    Уникална кола, нищо че е Форд!