11 Февруари, 2016 07:15 2 979 11

BMW M2 ще бъде кола на сигурността в Moto GP

  • bmw m2-
  • moto gp

Преди няколко дни ви показахме поколенията от автомобили на сигурността на Mercedes-Benz за Формула 1. Ако трябва да бъдем честни там нещата от много време са твърде скучни и пилотите са просто пионки, на които се нарежда по микрофона какво да правят. При световния рали шампионат също нещата леко наскучаха с поредното намаление на работния обем и малкото отбори, но поне през 2017 идва сезонът на промяната. В Moto GP, обаче всяко едно състезание е с неочакван край особено откакто Валентино Роси не е основният определящ фактор и там автомобили на сигурността от далечната 99-та са мюнхенските машини BMW.

След, като миналата година те представиха M4 със система за впръскване на вода във всмукателния колектор е време за наследник в лицето на най-новото попълнение в М лигата - 2-ра серия. Автомобилът с мощност от 370 конски сили е получил прясно излезлите аеродинамични детайли от M
Performance, излишните интериорни елементи са премахнати и има заден спойлер и частична предпазна клетка от M4 GTS, както и задължителните за подобен автомобил спортни седалки и колани.

Освен автомобил на сигурността още машини на концерна ще служат на шампионата, като медицински автомобил ще бъде X5 M, който предлага бързина и пространство в спешни моменти. Моторът S 1000 RR, който разбуни духовете с появата си преди няколко години пък ще помага на M2 в случаите, когато се налага. BMW M ще бъде партньор на Moto GP до 2020-та година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кожо

    2 2 Отговор
    Няма лошо, поне и те да могат да стъпят на пистата горките :)
  • 2 Астън

    2 0 Отговор
    Ето такива като Кожо карат счупени опелчета или френски че*ий и пишат безумни коментари.. ноооо те и с това си остават. :)

    Коментиран от #8

  • 3 Георги

    1 0 Отговор
    Леко на перо, задно предаване и 370к.с. ... яка бегачка за светофари. Симпатична е колицата.

    Коментиран от #7

  • 4 Кобрата

    1 0 Отговор
    Чудне е M2-ката
  • 5 хихих

    1 0 Отговор
    Евала баце,само така.Това е малко като деца на мач.Гледат големите и мечтаят да се като тях.Айде народе на линейки Х5.Скоро и маршрутки,тролей и трамваи с марка бмв.
  • 6 хихих

    0 0 Отговор
    Това е за коментар 1
  • 7 хихих

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Георги":

    Точно си описал защо не е на пистата-става само за светофари

    Коментиран от #10

  • 8 астън бастън

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Астън":

    Астън,астун Ръчкай 316 с агу и не пиши в теми за автомобили.
  • 9 Хохохо

    0 0 Отговор
    Умници може просто да си пуснете една компилация от нюрбургринг и да видите кои са най-караните коли там...
  • 10 Георги

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "хихих":

    Говоря за серийното производство, а това по-горе си е само и единствено за пистите!
  • 11 Офффф

    0 0 Отговор
    Голям праз-има ли някоя по -интерестна новина.Ако може да не е за БМВ.