Last news in Fakti

11 Февруари, 2016 11:32 23 191 45

Нови модели на Honda, специално за Европа

  • honda-
  • civic-
  • clarity fuel cell-
  • nsx-
  • европа
Нови модели на Honda, специално за Европа - 1
Honda Civic

По време на предстоящото през месец март тази година, автомобилно изложение в Женева, японците от Honda ще представят няколко нови модела, които ще се продават на европейските пазари. Едната от премиерите, която публиката в Швейцария ще види първа, е прототип на новото поколение хечбек Civic. Пускането на серийната версия е планирано за началото на 2017 година. Автомобилът ще се произвежда в завода на марката във Великобритания, откъдето ще се експортира, както за пазарите в Европа, така и за тези в САЩ.

Honda Clarity Fuel CellНови модели на Honda, специално за Европа

Още нещо интересно, което ще видят европейците е представената миналата есен в Токио, водородна кола Clarity Fuel Cell. Според пресслужбата на Honda, благодарение на оптимизиране на скоростната кутия, инженерите са успели да създадат интериор, в който безпроблемно се побират петима души. Размерът на горивните елементи и тези на целия енергоблок също са намалени и сега целия силов тракт е с размерите на стандартен V6 двигател с вътрешно горене. Clarity Fuel Cell ще може да изминава с едно зареждане разстояние от 700 километра.

Honda NSXНови модели на Honda, специално за Европа

През 2016 година европейските фенове на марката ги очаква още един култов модел. Става дума за суперкара NSX, който на Стария континент ще се продава под марката Honda. Моделът ще е доста сходен с Acura NSX, но ще се различава леко по задните стопове, които ще са сходни с тези от първата генерация на японския суперкар. Honda NSX ще се оборудва с V-образен шестцилиндров битурбо двигател и с деветстепенна роботизирана скоростна кутия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нски

    0 0 Отговор
    Тва Clarity прилича много на модела Honda Crosstour Real Time 4WD
  • 2 опсмопсус

    1 0 Отговор
    Едва ли ще имат успех, в Германия се карат основно немски коли.
    Национална политика!
  • 3 onq s konq

    1 9 Отговор
    Тея па кога са направили кола като хората та само се напъват.Сичките им модели са пълни трошляци и на малкия си пръс не могат да стъпат на БМВ

    Коментиран от #4, #6

  • 4 мондьо

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Хахахаха, евала, разсмя ме искрено.

    Коментиран от #5

  • 5 кондьо

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "мондьо":

    Много е прав човека. Въобще не могат да се намажат на пръста на всички немски производи в автомобилостроенето.
  • 6 Румен Янев

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

  • 7 Пияндето

    0 2 Отговор
    Това Кларити ли Клатикури ли, прилича на ситроен Ц6 на стероиди - напълно обезобразено г*вно.
  • 8 хонда

    0 2 Отговор
    qponoeca si ystava nomer edno v sveta vsichkata texnika e qponska.
  • 9 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    NSX-а кърти земята но онова другото нещо е трудно за гледане
  • 10 Subaru WRX

    1 0 Отговор
    Тъ какво казахте БЕебEмвистите ,нещо сте спали на течение под любимата си щайга, а защо ли?
    http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/14652-nemcite-sa-nai-dovolni-ot-iaponskite-koli/comments/1/
  • 11 гларус

    3 0 Отговор
    Хонда карат простите американци не БМВ На практика по добро от ХОНДА нема

    Коментиран от #15

  • 12 фен на ваг

    2 1 Отговор
    В катастрофи умират трима шофьори!
    Първият се изповядва на Свети Петър:
    -Карах АМГ, подхлъзна ме и катастрофирах!
    -Отиваш в Ада, отговорил Свети Петър!
    -Аз карах RS, предоверих се на куатро и в канавката!
    -И ти отиваш в Ада!
    Третия шофьор тръгнал направо към Ада!
    -Ти къде отиваш, попитал го Свети Петър!
    -Ами в Ада, карах бмв!
    -О, чадо ти вече си минал през Ада с това бмв, отивай в рая!

  • 13 Снайпи

    0 0 Отговор
    Ти ходил ли си в Германия въобще!? В Мюнхен им по-малко баварци от колкото в София! Автопарка си им е като на всякъде другаде!
  • 14 Пешеходец

    2 0 Отговор
    Имал Съм и Европейски и Японски коли и всички са били къде по-нови къде по-стари но най-безпроблемни и дуракоустойчиви си остават Made in Japan.
    Само кой не е карал Японска кола може да хвали Европейските.
    70% + от Мойте приятели и познати не искат да чуят за Еврогейски коли след като ги смениха с Японски.
  • 15 микеле

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "гларус":

    много нисък ресурс на моторите тези хонди , много рано започват да горят масло .. а за ламарини не трее се говори .. няма
    и не на последно място липсата на въртящ момент - много неприятни за каране !

    Коментиран от #22

  • 16 копелето

    0 3 Отговор
    Хонда направиха дизелов мотор ... само 70 години след ..автомобилите . До момента караха с Ровър /дет нямат добра слава / и Исузу , които също не са много сполучливи ..
    за това пък имат добър дизайн от едната страна прилича на кола от другата не е ясно . Опитват се да изкопират нещо ама и те не знаят какво точно .. двигатели много добри за мотор .. мощност само над 4000 оборота а до там нищо .. даваш газ ама няма .. Хонда имат добри мотори ама коли .... двигателя мине 200 000 и после на всяко зареждане на бензин сипваш масло ..

    Коментиран от #18, #45

  • 17 Ед

    1 0 Отговор
    Пълни глупости пишеш. Едва ли някога си карал Honda. Сега след възраждането на NSX се надявам да възродят и друг култов модел: Prelude.
  • 18 Пешеходец

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "копелето":

    Типични писания на типичен Голф-джия с 1.9тд.
  • 19 celica

    2 0 Отговор
    Хонда са много добри автомобили, предишния ми беше сивик 5 ген. купе, нямах забележки от към нищо много здрава машина .Сега съм с Тойота Селика Т20 още по- добра от Хондата.Като цяло японските автомобили са много здрави (лично мнение) :)
  • 20 джидоша

    2 0 Отговор
    Да кажем, че карам коли от 30 г. Карал съм всякакви, но най-доволен съм от японските. Тук прочетох мнение, че след определен пробег се долива масло на хондите. То, голф защо ги съдят сега - те още не излезли от завода си харчат повече от хонда на 300 000 км. Да, напоследък всички коли са еднодневки, но японците все още държат на качеството.
  • 21 onq

    0 0 Отговор
    колега всеки може да кара кола с нютони, филма почва когато накараш кола която няма да прави каквото ти искаш. Не случайно не ти харесват хондите. Ти се ВОЗИШ а ние КАРАМЕ. Като се научиш да използваш и "малкия" ресурс на малолитражката тогава почвай да критикуваш.

    Коментиран от #23, #24, #26

  • 22 оня

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "микеле":

    За тебе е долния пост
  • 23 същия

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "onq":

    съжелявам ,не знаех , че трябва да се уча да карам по специялен начин за да ми е кеф знам само ,че първо японска кола няма .. има изкопирана немска или друга такава ..второ знам че японска не ръждасваща със скороста на светлината кола няма карал съм няколко японски / не нови / всъщност въобще не можах да ги карам трябваше само да ги правя .. да може би като нови излизащи от завода дори да са по-добри от другите но има една много стара приказака за тези коли - еднодневки .. а аз все още карам стари коли за това бягам от еднодневките
  • 24 до онзи

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "onq":

    да и в момента карам и малолитражка на 540 хил.км / ресурса на 2 хонди и половина / чудя се защо никой не кара хонда такси ..да току що се возих на шкода с дизел на фолксваген каза на 730 хиляди бил и започнал масло да гори .. апропо хонда освен масло харчат доста и бензин .. а някой беше писал нещо за прелюд точно този модел прави впечатление с лош дизайн а именно красива предница и грозна задница или нещо такова имаш чувството че отпред гледаш една кола а отзад друга .. няма такива недоразумения като при колите с моторетков двигател а именно - хонда ..
  • 25 онзи

    0 0 Отговор
    във връзка с това кой колко как и какво е карал .. не зная но явно ме познаваш и знаеш какво съм карал .. и оня ,искам само да ти кажа че има един такъв израз - удоволствие от каране а именно - във всеки един режим натискаш газта и нещото тръгва малки обороти средни обороти и така нататък единствено и само японците го нямат .. и нисан и тойота и най-вече хонда ..
    един прост пример - стари коли а именно фолксваген корадо ге 60 мотор с компресор -160коня и хонда 1.6 не знам ква 160 коня да и двете правят от нула до сто за 8 сек . само че едното е кола а другото .. не е ясно .. с 3500 оборота в минута хондата се движи със ..... умопомрачаващите 100км в час .. ако това не е моторедка ...
    докато корадото доста време ми трябваше да му свикна с вървенето .. във всеки един момент даваш газ и те взривява .. е сега има и по-мощни коли - оня сигурно си карач не знам .. при комунизма тва карахме ..
  • 26 до 21

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "onq":

    и последно към коментар 21 .. по една случайност в момента карам нещо дето ти едва ли някога ще разбереш , че съществува ама понеже явно си карач ще ти кажа част от нещата - 50 литра би турбо 1600 коня дизел това му е моторчето вярвай ми ако го подкараш може и да се наакаш мой мили ми карачо ебати нещастниците има в тези сайтове .. карал ми бил той миличкия .. искам да те видя с 250 тона да правиш дрифт към пропастта ..:)))
    и ще имам мамооооооо нааках се .. те били карали обаче ..

    Коментиран от #39

  • 27 до оня

    0 0 Отговор
    значи филми казваш .. е на такива направо им завиждам правят си филм участват си в него играят си го и така и си мислят че видиш били карали да речем както казваше една моя приятелка : - този е герой от измислен филм .. брато кога разбереш какво е каране и какво е кола вземи ми звъни ще ти дам номер а до тогава си участвай в детските пубертетски филмчета и си мисли ,че караш кола ..
  • 28 опсмопсус

    1 0 Отговор
    И тук хлапетата, чули от дъртите голфаджии митове за Хонда и клепат.
    Хонда двигателите имат най-голям ресурс в сравнение с немските!
    Без ремонти, без проблеми по цялата кола!Е не може да очаквате Нм от двигател 1.6 в ниските, но VTEC явно не сте карали никога!
    Айде бегайте да пиете наФта!
    1.9тди е най-великия двигател на всички времена, той дори Идевър може да изведе в орбита!
  • 29 до опсомус

    0 0 Отговор
    и ой , по-точно двигател на хонда има по-голям ресурс от немски двигател , че не се сещам и кой ти говори за дизели приятелю ...
    ХОНДА сивик имат едно такова предимство - навсякаде по света се карат предимно от жени / женска кола/ за това и в голяма част колите на старо са с нисък пробег въпреки това двигателите не рядко са приключили и да те не се ремонтират защото НЕ подлежат на ремонт не сме хлапета .чули нещо от някой просто наблюдаваме сблъсквали сме се с проблемите на японските коли .. гледаме ги че са невероятно грозни .. даже и тази тук кларити ли е кво ли е ..има некви ретро детайли вмъкнати доста несполучливи .. това са те едни грозни ръждясващи коли некомфортни .. пластмасови , дрънчащи и какво ли още не да по-здрави са от френските , но не и на ламарини , по-здрави са от италиянските , но е пък поне са красиви .. кеф ти е да ги караш все едно си с хубава жена има за какво .. японеца е гадна , грозна пръчка карал съм разправял съм се .. тойота корола - кило масло на 100 км , ръжда в този момент имах и жигула на същите години и пробег ами доста по-добре беше .. мазда 121 - е нема такава пръчка карбуратор - никой не можа да го накара да работи , масло не гореше но течеше от поне седем места разход на гориво 11 на сто / все пак говорим за малка дамска кола / сузуки суифт / една приятелка 4 ремонта на мотора - все не ставаше / и ного такива други .. загледайте се по улиците и ми покажете японска движеща се кола .. даааа голфове двойки има още жигулита , фордове стари да - но не и японски коли - в моргите са ..
    когато още ги имаше един приятел ми казваше ако видиш кола пред теб да пуши или е японска или е лада .. ако ми кажеш приятелю коя е тази японска кола с ресурс сравним със всяка една друга до ри с жигула ела ме светни пак казвам говорим не за нови коли там историята е друга .. 0 до 200 000 всички са коли имам кола на 180 000 карам от нова на 160 000 за пръв път смених шарнири и това е .. колата е окачване на фият двигател пежо .. и коя е тази японска дето ще искара 160 000 без да пипаш окачване и кое е и е здраво ? за ламарини няма други като тях - те нямат ламарини след 10 та година .
  • 30 некой си

    0 0 Отговор
    абе шваби що си не карате немските б....ци и недей те да си хвалите кочините по добра кола от японската няма няма значение дали е хонда,субару,дайхатцу,или някаква друга японска марка на светлинни години са японците пред европейците по технологии и автомобили а за бмв и хонда вземете да прочетете кой е на първо място по производство на двигатели хонда и самолт направиха а бмв буксува на едно и също място и тези екстри които ги има в една хонда 2004г бмв ги монтират от 2013г много са на пред с технологията ама добре че са японците та всички други да копират от тях най добрата кола е японската

    Коментиран от #32, #33

  • 31 Някой

    0 0 Отговор
    Последни новини: Жителите на континента Европа поставиха Хонда на първо място. След извършено изследване на европейската асоциация на клиентите и потребителите над 30 000 са шофьорите, които определят Хонда като най – добрата марка автомобили В проучването са обхванати 178 модела на Хонда от различните компании – производители. Удовлетвореност, комфорт, надежност – това са малка част от критериите за оценка при проведеното изследване, в което Хонда печели челното място с 93 точки. Приетият максимален брой точки при избора на най- добра марка автомобил е 100. Класираните на второ и трето място марки отново са дело на японските инженери – Тойота и Лексус.... и т.н... абе, нормално е европейците да ценят Тойота и Хонда, както и другите японци, само не мога да разбера някои хора тук! Добре, пристрастен си, пристрастен, не имал японска кола, не си карал, но да тръгнеш да си налагаш глупостите и простотията си, e .......
  • 32 до некой си

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "некой си":

    значи казваш фолксваген изкопираха от хонда и направиха бугати вейрон , значи добре че са хонда за да изкопират от тях А 1 с разход на гориво под литър на 100 км, значи фолксваген изкопираха от хонда и направиха костенурката .. само дето това се случва ако не се лъжа 40 години преди да хонда да се появи въобще ..като фирма за мотоциклети .. добре че са те та бмв да направят първия турбо мотор с над 1000 конски сили .. мисля в началото на 70 те / поправете ме ако греша / апропо чух , че хонда са почнали също да правят мотори с турбо /говоря за серийно производство / е малко .. към 50 години след другите автомобили ..
    добре че мерцедес ископира от хонда та направи 123 ката , 124 ката и други уникални коли доста преди да ги ма азиятските кенефи . говоря за с класа от 60 те години например .. вие момчета и МОМИЧЕТА въобще знаете ли за съществуването на тези автомобили .

    момчета и МОМИЧЕТА днес почина Трифон Иванов поне в ден като този се направете на малко повече европейци , малко повече българи ..
  • 33 еко хонда

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "некой си":

    на първо място по производство на двигатели Хонда ?!!!
    е защо тогава Хонда са с двигатели на Ровер и Исузу наистина не разбирам обясни ми го !
    значи Хонда правят най-добри мотори обаче в колите си Хонда слагат двигател на Ровер и Исузи ама нещо наистина не разбирам ..
    те за това Хонда правят такива добри бусове .. камиони .. въобще всичко що е с двигател .. аз не мисля че хонда са лоши не ее
  • 34 до некой си

    0 0 Отговор
    тази Хонда NSX - много красива ! И каква удивителна прилика с AUDI R 8 сигурно ауди пак са копирали мръсниците ! Ама наистина е красива тази Хонда ,е не може да кажем същото за тази огоре кларити или как е там . чудя се от нея кой е копирал ..
    ама чакайте бе AUDI R 8 не е ли модел доста преди този NSX ? А нещо не се връзва .. кой по дяволите от кого копира ??!!!
  • 35 Хонда фен

    1 0 Отговор
    За консуматорите на битови отпадъци писали по-долу!
    Р 8 и NSX не си приличат по нищо, най-малко по дизайн.
    Исузу и Ровър не се монтират в Хонда от 2003г.
    Ресурса на хондовите двигатели е налягане 0.6 бара със стокова карантия.
    Надуй един прехвален атмосверен голф или ауди и ще му хвръкнат буталата!
    NSX ПРЕВЪЗХОЖДА НЕКОЛКОКРАТНО Audi R8!
    ХОНДА имат турбо двигатели от 1985г, но не се продават в Европа.
    По-лесно е да плюете, вместо да четете.
    Ама нали Хонда ви наказва постоянно по улиците, мразите я!
    За Субару няма да коментирам, там всичко немско е отзад!
  • 36 Някой

    0 0 Отговор
    NSX е модел с история, в първият проект е участвал и Сена, като чета как изпълнено новото NSX, неговите функционалности и начините, по който са реализирани, не знам защо се сравнява с AUDI R 8, може би защото така ти се иска, нали, Хонда да са копирали от Аудито, ама тц! За дизеловите двигатели, Роувър ги предлага като бартер за бензинови на Хонда. И днес, когато се продава такъв Роувър в обявата се акцентира, че двигателя е на Хонда. Обяви за продажба на Хонди с акцент - двигател на Роувър, като един вид реклама, не съм чел, въпреки че е читаво моторчето.

    Коментиран от #37

  • 37 уакаримассссс

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Някой":

    значи Хонда са с двигатели на Ровър заради един вид реклама .. започвам да разбирам . А и Хонда правели турбо мотори от доста време ама ги нямало в Европа и това ще го разбера абе все някви странности .За двигател Ровер разбрах - бартери , реклама и още не зная какво ..ами защо тогава и исузу . Да и аз навремето имах ауди 100 добре , че беше с мотор на ровър щото двигателите на ауди явно са .. некачествени както се разбира . Нисан пък чувал съм кара Рено мотори .. и тва е неква реклама сигурно или бартер или кви там глупости бяха още ..
    абе много сте смешни вие феновете на УАКАРИМАСССССКАААААА
  • 38 ФЕН

    0 0 Отговор
    АБЕ че са здрави здрави ,че карат в НАЙ-ДОБРИЯ случай до 300 000 и то с много доливане на масло и тва верно , ама че пък са и грознички грозни са си и че този NSX прилича ДОСТА на R 8 - прав е колегата приликата няма как да се отрече -ТЯ СЕ ВИЖДА .
    АМА ЩО СЕ КАРАТЕ НЕ РАЗБИРАМ и голф 3 то поколение ръждясва и то почти колкото японските автомобили ..
    и въобще тук ми прави впечатление някой коментира хонда че има двигател без тяга / да точно така е / прав е този колега до тук добре ..след това некъв тъпак обаче започва да сравнява с дизел на голф - е тва не го рабирам - фолксваген правят и безинови мотори и то от доста преди да съществува хонда и си има тяга и доста добър ресурс .. какво общо имат дизелите не разбирам това , че до скоро хонда нямаха дизел и некъв смешник обяснява ,че тва било реклама , бартери /абе за кви глупости ми говорите ?! ? а аз мисля че азиятците им трябваше доста време за да направят ..дизел и за това влагаха в техните коли дизели от други марки .. така че TDI на голф го оставете , между другото доста добър мотор / говорим преди помпа дюза / с огромен ресурс ,супер икономичен , с добра тяга в голям диапазон на обороти .. въобще двигател какъвто ХОНДА не са направили НЯМА и да направят .
    ама тва за дизели.. говорехме за бензиновите мотори .. на хонда еми нямат си въртящ момент .. не са приятни за каране до 4000 оборота са си тромави ..да като отидаме на 5, 6 ,7000 те дърпа яко но преди тва ..слаба работа и кво как да ДО ускоряваме трее държим газта до долу нон стоп .. много МНОГО неприятно нещо за каране и ръжда МНОГО РЪЖДА
  • 39 Onq

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "до 21 ":

    МойтУ ПАТЕНЦЕ Ти си жив тапет за мен.Карай си драгливия камион и не говори глупости за всяка японска кола ,че си ми пределно ясен колко ги чуваш работите.Нафтова печка на колела на тебе ти ходи най-много :D
    Сега ще ти обясня защо ти се ВОЗИШ. Когато ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ШОФьОРИ КАРАТ на каквато и да е писта те използват МАКСИМУМА от машините който са им поверили. Не натискат гаста на 5-та с 50 и да се корат БРЕЙЙЙ как вървяла тая колица....("докато корадото доста време ми трябваше да му свикна с вървенето .. във всеки един момент даваш газ и те взривява")
    Хондата със 1.6 двигателя мой човек ускорява до 100 за 7.3 секунди (ЧИСТА АТМОСФЕРКА)
    Немеца и Американеца не се научиха да ценят рерурси. НЕЗНАЯТ ЩО Е КПД. Пример ти давам ако не си виждал радиатор на хонда погледни и после погледни и на немски туч. Ако пак не схванещ що е КПД ще ти обясня се пак си прост тираджия....
    Сега вече ако не ти е ясно че ти си пътник в ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ отиди някаде да те прегледат
  • 40 бай вуте

    0 0 Отговор
    не зная колко писти има в България , не зная и къде се намират .. всеки случай явно там трябва да ходим да караме а на работа всеки ден - с моторетка, по-добре от колкото с Хонда ...
  • 41 onq

    0 0 Отговор
    пак се обърка Градския транспорт е за тебе не моторетка...иии по-добре че не искаш да караш хонда.СРАМ СРАМ СРАМ
  • 42 бай вуте

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=fu8m92j9GfU

    малко ръжда не много ..
  • 43 бай вуте

    0 0 Отговор
    при така фрапиращо ръждясващи коли като Хонда май наистина е по-безопасно да се движим , с градския транспорт като се замисля ....

    https://www.youtube.com/watch?v=fu8m92j9GfU
  • 44 Konexa

    0 0 Отговор
    Да вмъкна само,че докато бабати NSX е събирала погледите, малкото R осмаче не е било замислено!и да се сравнява, която и да е хонда с голф. ...пффффф смях
  • 45 ХеХе

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "копелето":

    Хонда е най-големия производител на двигатели (всякакви) СВЕТА! Двигател на роувър ползват САМО в един модел, който се произвеждаше в Англия. Разбрала патка от суроватка...🤣🤣🤣