Last news in Fakti

12 Февруари, 2016 10:05 18 198 17

Ето го най-голямото комби на Volvo

  • volvo-
  • v90
Ето го най-голямото комби на Volvo - 1
Само след седмица, на 18 февруари, шведите от Volvo ще покажат на живо най-голямото си комби. В интернет пространството обаче вече се появиха официални снимки на новото Volvo V90. Автомобилът, който е построен на базата на седана S90, ще замени досегашното V70.Ето го най-голямото комби на Volvo
Най-голямото комби на Volvo е направено на новата модулна платформа SPA, дебютът на която беше с второто поколение на луксозното SUV XC90. Все още няма официална информация за ТТ данните на модела, но очакванията са, че V90 ще е по-голямо от своя предшественик V70, който е дълъг 4 823 мм.Ето го най-голямото комби на Volvo
Що се отнася до външния вид, то от снимките е видно, че задната част на автомобила е изпълнена в стилистиката на прототипа Estate Concept, показан през 2014 година. Останалата част от екстериорната визия е идентична със седана S90. В моторната гама на най-голямото шведско комби ще бъдат включени двулитрови дизелови двигатели.Ето го най-голямото комби на Volvo
Тези мотори ще са с мощност в диапазона 190 - 235 конски сили. Първоначално ще е наличен един бензинов агрегат със същия работен обем, който обаче ще е снабден и с механичен нагнетател, и с турбо компресор. Мощността на тази бензинова версия ще е 320 коня. Това обаче няма да е най-мощната версия.Ето го най-голямото комби на Volvo

Универсалът ще бъде наличен и с хибриден силов тракт, който ще е с мощ от 407 конски сили. Очаква се моделната гама да бъде допълнена и от традиционната версия с повишена проходимост Cross Country, както и от наточен хибриден вариант, подготвян от придворното тунинг ателие Polestar.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    6 0 Отговор
    Мале това колко е якооооо
  • 2 справедлив

    5 0 Отговор
    Една от най-добрите коли в света.А това комби е изключително.
  • 3 роската

    0 6 Отговор
    Предница от мерцедес +задница от бмв +емблема от волво = класика

    Коментиран от #5, #9, #14

  • 4 Ярослав Станчев

    2 1 Отговор
    Май ще е предназначен за американския пазар.С 5 метра дължина кой в Европа ще го кара и къде?Ще е нещо подобно на огромните американски вагони от 70-те и 80-те години на 20 век.
  • 5 опсмопсус

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "роската":

    Колата няма нищо общо с мерцедес и бмв.Явно изобщо не разбираш от дизайн, за да твърдиш подобна глупост или си без грам въображение!
  • 6 хис

    4 0 Отговор
    Браво, ето това е кола, която чупи възрастовите граници. Досега,когато говорихме за БМВ или МБ , винаги леймосвахме определена група хора но това е универсална....както за млад пич качил сърфа, така и за семейството, барабар с кучето.....а защо не и пенсионери на лозето!

    Коментиран от #10

  • 7 Кобрата

    4 0 Отговор
    КРАСОТА...Volvo-то е кола за пример!
  • 8 опсмопсус

    3 0 Отговор
    Красива е, след 10г. ще си я купя нов Фнос на 120 000км.Гарантирано!
  • 9 Иван Радев

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "роската":

    това е просто еволюция на волво дизайна от 30 години насам… виж снимки и сравни…
    определено ще е бъдещата ми кола (в ХС изпълнение, разбира се)
  • 10 Пешеходец

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "хис":

    Вече си представям дядото намаал мотиките, копачката и колци за доматите, в големия багажник и пери към лозето с ухилената баба на дясната седалка.А от яката музикална уредба се лее дунавско хоро.

    Коментиран от #12

  • 11 Бат Саше

    1 0 Отговор
    Чакам да видя CROSS COUNTRY! Харесвам огромни комбита 4х4, не СУВита. Ама за да си е с истинския дизайн на Волво, трябваше да е по-отрязано отзад, а не толкова полегато.
  • 12 KROS

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пешеходец":

    ааааа, поколенията се смениха ...бабата, мотиката и Металика! :)
  • 13 Пешеходец

    0 0 Отговор
    Ааааа може и Рамщайн или Пърпъл.
  • 14 PlimP

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "роската":

    3, вземи да се скриеш :D:D:D,
  • 15 Ротор

    4 0 Отговор
    Карам V70 четири години - уникална кола, разкош!!!
    Трудно е да преглътнеш новостите, като типичен българин винаги ще намеря маана - отзаде не е Волво а А6 на Ауди така скосенко.
    Но бих си я взел въпреки всичко :)
  • 16

    0 2 Отговор
    Много е яка, дали не е със задно предаване, гледам че предния мост е доста напред изтеглен.
  • 17 Борусс

    2 0 Отговор
    Много красив автомобил. Изчистен шведски дизайн. И интериорно и екстериорно е страхотен. Браво на Volvo.