Last news in Fakti

19 Февруари, 2016 09:39 6 490 6

Alfa Romeo кръсти SUV-то си на планински проход

  • alfa romeo-
  • stelvio-
  • fca-
  • fiat-
  • серджо маркионе

Първият кросоувър в историята на Alfa Romeo ще казва Stelvio, обяви шефът на концерна FCA Серджо Маркионе по време на посещение във фабриката Fiat di Cassino в Пиедимонте Сан Джермано. Автомобилът, който до момента се подвизаваше под вътрешнозаводския си индекс Tipo 949 D-SUV, ще носи името на най-високия асфалтиран проход в Северните Алпи Стелвио (2 757 м).

Новият италиански всъдеход ще бъде построен на платформата Giorgio, дебютирала в седана Giulia миналото лято. Моделът ще бъде малко по-голям от BMW X3, чиято дължина е 4 657 мм.

Stelvio ще се оборудва с няколко четирицилиндрови двигателя и турбинирания 3.0-литров шестак с мощност около 500 к.с., който ще се монтира на напомпаната Giulia Quadrifoglio Verde. Ще има и модификация с дизелов V6.

Италианците се заканват, че кросоувърът им ще притежава "безподобна динамика" както в спринта до 100 км/ч, така и в обиколките на "Нюрбургринг". Най-бързият сериен всъдеход на "Северната дъга" в момента е Range Rover Sport SVR, който успя да премине трасето за 8 мин. и 14 секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ggg

    3 1 Отговор
    Доста добре изглежда, но още чакаме Giulia да излезе. :) Да видим тя как ще е първо.
  • 2 gost

    0 3 Отговор
    Това си е фотошоп на порше каиен с мусура на алфа
  • 3 все тая

    0 0 Отговор
    Проходът е много красив за разлика от колата. В предницата има нещо отблъскващо, но не мога да определя точно какво е все още.
    Отстрани и отзад си прилича на супер стандартен СУВ.
    Италианците, ще трябва да разчитат на това, което е под ламарините и дано е здраво, ....ама надали ;)
  • 4 опсмопсус

    1 2 Отговор
    Alfa е велика кола, винаги е била пример за дизайн.
    За съжаление фиат е мачка и скоро може да я закрият!
    Съпоставяйки дизай от миналото, Алфа свети като диамант пред немския дизайн на голф, костенурката, мерцедес, бмв, ауди и т.н. коли, които откриха дизайна след 2000г.

    Коментиран от #5

  • 5 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "опсмопсус":

    Дизайна на Голф 1 е на ИталДизайн, само да спомена
  • 6 Шофер

    0 0 Отговор
    Няма некачествени автомобили произведени в нормална държава ! Има повредени от безпаричие и злобна завист Зад-кормилни устройства с Балкански произход !!!