Last news in Fakti

14 Март, 2016 16:19 16 353 52

С мотоциклети по "Цариградско". ДА или НЕ?

  • мотоциклети-
  • цариградско шосе-
  • пътни знаци-
  • кат-
  • столична община
С мотоциклети по "Цариградско". ДА или НЕ? - 1

През месец юни 2012 година Столичния общински съвет реши да отпадне забраната за движение на мотоциклети в участъка на бул. "Цариградско шосе" между "Орлов мост" и бул. "Г.М. Димитров". Един от аргументите тогава беше, че в часовете пик през бул. "България" за минута минават повече коли - по 160 превозни средства, а през "Орлов мост" - по 145. В същото време бул. "България" никога не е бил забраняван за мотоциклетисти.

Още тогава от "Пътна полиция" посочиха, че обходните маршрути, които ще се използват от мотористите при забрана на движението им по "Цариградско", са с голямо натоварване, а в същото време габаритите на платната са значително по-малки. Лоша е и пътната настилка по въпросните обходни маршрути, а това крие повече рискове, както за мотоциклетистите, така и за останалите участници в пътното движение.С мотоциклети по "Цариградско". ДА или НЕ?

Сега обаче, дни преди откриването на мотоциклетния сезон, в същия този участък на "Цариградско шосе" отново има знаци, забраняващи движението на мотоциклети. А пътната обстановка в столицата не се е променила съществено за последните три години. Свързахме се със столичния КАТ, откъдето ни казаха, че решението на Столичния общински съвет от 2012-а е все още в сила и забраната е само за велосипедисти. Знаците към днешна дата (14.03.2016) обаче показват друго.

От снимките ясно се виждат пътните знаци, поставени на почти всички входове на "Цариградско шосе" които гласят: "Забранява се влизането на мотоциклети и велосипеди." Въпросите, които си задаваме са: Кой е поставил тези пътни знаци и на какво основание? Дали грешката е случайна или пък съвсем умишлена? Екипът ни ще продължи да следи темата, а ако имате повече информация или пък мнение, не се колебайте да го споделите в коментарите.С мотоциклети по "Цариградско". ДА или НЕ?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караиванов

    1 0 Отговор
    Правят си каквото си искат тези от общината и дори и КАТ не информират, както става ясно.

    Коментиран от #22

  • 2 Мартеницата

    2 3 Отговор
    Моето мнение е, че не трябва да се допускат мотористи до цариградско. Това е!!!

    Коментиран от #49

  • 3 Петър Кимонов

    2 0 Отговор
    Такива знаци имали в склада- такива сложили...
    Айде сега КАТ да вземе да глоби общината ;)
  • 4 Кристиян

    1 2 Отговор
    Защо? Не плащат ли и те данъци? Не е ли това нарушение на правата им? По-опасни ли са те от хората с автомобили, който ги мързи да погледнат в огледалото? А може би Ви е яд, че се промушват между колите и са първи на светофарите?
  • 5 Моторист GS

    1 0 Отговор
    Г-жа Фандъкова да вземе да каже до 26.03.2016, защото когато "отменяха" забраната хубав ПР си направи.
  • 6 Моторист 1000RR

    1 0 Отговор
    И защо така смятате, г-н Мартеница?

    Коментиран от #8

  • 7 Moto

    1 0 Отговор
    Миналата година ги нямаше знаците... Сега пак са ги сложили, личи си, че са нови :)
  • 8 Петър Кимонов

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Моторист 1000RR":

    Щото е амбреаж някакъв... ;)
  • 9 Мартеницата

    1 1 Отговор
    Ако зависи от мен ще забраня на мотоциклетистите да се движат в цяла София, а и по магистралата също. Казах!!!
  • 10 бай брадър

    2 0 Отговор
    Само дето голяма част от тях се промушват между колите със 150-200 км/ч и при най-добро желание не всеки е способен да ги види навреме. Нямам против дори и това, стига да не искат от мен да нося отговорност за някой дето се е пребил щото кара като на рали, пък аз не съм го бил пазел?!
  • 11 жоро бекъма

    2 0 Отговор
    и кат го видя този знак къде да обърна ?
  • 12 Емигранта

    1 0 Отговор
    Трябва да се забрани и на пешеходците да минават по Ц. шосе, така говедата с купени книжки когато се блъскат в спирките няма да има жертви!
  • 13 Миро Shadow

    2 0 Отговор
    Мартеницата, нямам си идея мъжко ли си, женско ли си, ама тая омраза към мотористите ще ти излезе през носа! Аз също мразя самоубийците с мотори, но останалите, дето си караме нормално двуколесните не мисля да ти се поддаваме на провокациите. Сподели какво имаш против всички мотористи, щото нещо това твоето на комплексче ми намязва! Аман от некадърни и страхливи шофьори на КОЛИ, ами и с претенции... Като си плащам данъците редовно никой няма право да ми забранява да си карам мотора където си искам! Тая България е и моя родина, а София - моя роден град, за разлика от смотаните другоселци-навлеци!!!

    Коментиран от #19

  • 14 грешката

    1 0 Отговор
    Единствения смислен коментар.
  • 15 пази моториста WTF

    1 1 Отговор
    Приятелю, не ме яд че са първи на светофра, а това, че изпреварват със 150 от дясно в града, примерно, и всички други селянии, които правят. И в заключение ще добавя: карам кола почти два тона, и хич не ги пазя, знаците важат за всички еднакво, а който си мисли че за да е по-бърз от другите си заслужава да остане без крак, или ръка си е негова работа.
  • 16 onq s konq

    1 4 Отговор
    Никога не съм се качвал на това "Цариградско шосе",но знам че си е писта отвсякъде.Затова и като умен провинциалист бих посъветвал Общината да забрани движението на всякакъв вид МПС с ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА БМВ-тата,което пък ще гарантира преизбирането на Кметицата!

    Коментиран от #20, #23, #46

  • 17 Така ще бъде

    1 0 Отговор
    След като няма какда бъдат осъдени общината и кат ще бъде така. Нека прокуратурата да ги разследва и да се разбере кой и защо внася бъркотията със знаците и кой има материалната изгода ние да сме вечните нарушители.
  • 18 Теню

    1 0 Отговор
    Тази държава заслужава всеки да я съди за безсмислиците и да печели делата!
  • 19 Пишман моторджия

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Миро Shadow":

    Те и катаджиите са си твои, родни и като ти лепнат глобата, карайки си моторната тротинетка по твоето цариградско, но в нарушение, ще си в крак с типичната родна картинка.
  • 20 Румен Янев

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Провинциалист....БМВ....Радиото заковано на станция вероника....Не знае що е то - цариградско шосе....Вече съм наясно що за птица си !!!!

    Коментиран от #27

  • 21 Калоян

    1 0 Отговор
    Мартеницата КМЕТ на София, а не Фъндъкова или некви сродни дребни душици. Със замах трябва някой да решава нещата. Слагам знаците и мотористите аут от Цариградско.

    Коментиран от #50

  • 22 опсмопсус

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    И мотористите си правят каквото си искат, даже КАТ го няма по улиците, никакви проверки!
    ПАЗЕТЕ МОТОРИСТА, ТЕ СА МИ НЕ СЕ ПАЗЯТ!
  • 23 Петър Кимонов

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Ъхъ. И на Банкянската мома.
  • 24 cbr600f3

    1 1 Отговор
    Със скрит номер голяма част от недоразумения като това не важат. Сами си го просят с такива простотии. Също, как може извънградско ограничението да е 80 км/ч за мотоциклет, а?! Отдавна не караме социалистически мотори, а доста по-стабилни и надеждни машини. Да направят ограниченето за мотори 100 км/ч примерно и няма да си крия номера постоянно.
  • 25 МаКаТа

    1 1 Отговор
    А бе вие луди ли сте бе? Как ще ми се моткат некви с мотори по Цариградско. И без това е натоварено там. Няма място за моторджиите по Цариградско. Това е положението. Свиквайте.
  • 26 Така ще бъде

    2 0 Отговор
    След като няма какда бъдат осъдени общината и кат ще бъде така. Нека прокуратурата да ги разследва и да се разбере кой и защо внася бъркотията със знаците и кой има материалната изгода ние да сме вечните нарушители.
  • 27 onq s konq

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Румен Янев":

    Хахаааа...Румене Янев:)Аз НИКОГА НЕ ЛЪЖА...БЕЗ ПРИЧИНА!Както 95% тук!Трагедията в живота ви на теб и подобните ви е,че от читави ОТПРАВНИ ДАННИ си правите ГРЕШНИ ИЗВОДИ.Недоумявам как го правите,но успявате ...по "някакъв начин"...Затуй сте и на тоя ФЕНАНСОВ ХАЛ:)Давам ти "най-безобидния пример"-Казвам че карам БМВ,ти обаче моментално решаваш че СЛУШАМ ЧАЛГА?!!"БЛУС-РОК САМО слушам драги-виж в "Замунда" на "blues" и ще се ориентираш ...донякъде!И то през "невъобразимо мощна уредба в колата...за "твоите представи":)И вместо да се пънеш да разбереш "що за птица" съм,по-добре се концентрирай върху казуса "ЩО ЗА НЕСРЕТНИК" си ти самият!

    Коментиран от #42

  • 28 emilstar

    0 0 Отговор
    Знаците важат за всички да ,но защо те изпреварват отдясно?Кара се в крайната дясна свободна лента.Не в средната с 20 километра.Затова хайде по родните места.
  • 29 Кристиян

    0 0 Отговор
    Да спрем и колите, защото и част от тях карат като луди? Разбира се, че мотористите, който карат с 200 нямат право да обвиняват другите. Има обаче и хора, който спазвайки правилата за безопасно движение, спестяват доста време, избягвайте висенето по задръствания. Мнението ми е, че спазваш ли закона за движение по пътищата, не трябва да ти забраняват да се движиш по тях. :)
  • 30 gogoto

    0 0 Отговор
    Здравейте.
    Има джигити независимо какво превозно средство управляват!
    Това НЕ значи, че трябва да затворим улиците и булевардите за превозните средства управлявани от същите джигити!
    Това означава, че НЕ трябва да се движим никъде в Република България (защото Българина НЕ спазва нищо само тук, а в другите държави чинно прави каквото пише и е наредено, но това е друга тема)!
    ФАКТ е обаче, че преди няколко години (не помня дали са 3 години или 4 години) кмета на гр. София (Фандъкова) бе на откриването на сезона за мотоциклетите.
    Та тя тогава лично каза на микрофона, че вече е паднала забраната....
  • 31 gogoto

    0 0 Отговор
    След това свалиха знаците и всичко.
    Сега след "ремонта" на булеварда обаче пак се появиха знаци.
    Но пък като се замисля виждам всевъзможни знаци на НЕ определеното място (това зачестява в последно време в гр. София).
    Обобщение : НЕ НИ е ВИНОВЕН друг, а само НИЕ...
    :)
  • 32 жоро бекъма

    2 0 Отговор
    Само без рески маневри и обратни завой на забранените за това места и всичко е ок
  • 33 Нов чо

    0 1 Отговор
    Здравей мартеничке ! Досетих се защо си се кръстил така . Ами там където (под кръста ) на нормалните мъже е бяло - при теб е червено !
  • 34 Господин Гост

    1 0 Отговор
    Мака, това че е натоварено не е агрумент. Целият град е натоварен в пиковите часове. И колите нямат право да се "моткат" в бус лентата и да задръстват градския транспорт, но го правят и никой не прави нищо по въпроса.
  • 35 дфсдфсф

    0 1 Отговор
    "Забранено за мотоциклети" и в центъра на София.. там където е "Синя зона" - много е неприятно комплексарчета по инерция с 20 км/ч да навиват газта до прекъсвач. По бул. България и по Цариградско ще е ОК да си карат - там на прекъсвач ще карат само малкото, които могат всяка предавка да я навият до край до последната...
  • 36 Провинциалиста

    1 0 Отговор
    А бре нема ли един "съвестен" софиянец да мине през ноща с едно ключе номер 13 и да "реши проблема" с този знак?
  • 37 боксер

    1 0 Отговор
    Винаги ми е правило впечатление, виждайки го в огледалото и съответно дърпайки се леко вдясно да му направя място да мине, благодарността и куража на човека с каската ... имам в предвид, при движение с 50-60 ... ~70, да си махнеш едната ръка от ръкохватката, за да ми покажеш палец нагоре с обръщане на каската и поглед към колата ми за благодарност си е доста показателно за мен! И не веднъж! А за капутите (колегите) на четири колела по долу в коментарите мога да кажа, че НЕ СЪМ МОТОРИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА, и съм се возил на мотор няколко пъти в далечната '03 (никога повече)... А вие впрочем, защо завиждате, че на някой му стиска и има куража да изправи мотора със 150 на задна гума, а вие се насирате от което, а ? На пътя, като "мартеничката" - понякога ПИЖО, понякога ПЕНДА .....
  • 38 gost

    1 0 Отговор
    Вземи си прочети ЗДвП и правилника за прилагането му! Забранено е изпреварването отдясно извън града. В града, при многоредово движение изпреварването отдясно не е забранено. В противен случай трябва да спираш всеки път, когато някой завива наляво и спре в лявата лента. Защо го изпреварваш като е забранено?
    Не стига, че не познавате закона, ами и акъл давате.
  • 39 ГОСТ

    2 0 Отговор
    Наистина са к...ти! Карал бил два тона кола! Ами аз карам 30 тона кола понякога. И понеже е тежка и неманеврена, разни хора с двутонови ме обикалят отвсякъде и минават както им скимне. И ако не ги пазя, ще режат ламарините на двутонните им консерви, за да ги измъкнат на части. Ама тия с двутонните са свикнали да не пазят другите, и по-големите от тях да ги пазят.
  • 40 Доди

    0 0 Отговор
    Стопанството на знаците е най-безотговорната служба на КАТ
  • 41 johnny walker

    0 0 Отговор
    Да забранят и криминализират пресичането на горепосочения булевард вместо да се занимават с мотористите!!!
  • 42 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "onq s konq":

    Ти за моя "ФЕНАНСОВ ХАЛ"не се тревожи!!!А с персони дето не знаят как изглежда българското знаме не ми се контактува!!!Познай кой визирам
  • 43 Миро Shadow

    0 0 Отговор
    Тоя знак на цариградското си седи още след като приключи ремонта миналата година! Един единствен е, защото всеки ден минавам от там минимум по два пъти и други знаци, забраняващи движението на мотори по булеварда, освен този няма!!! Ако забележите и двете снимки са направени на един и същи знак - този дето е на влизане от 4-ти километър посока центъра, а той си е сбъркан още от преди година. На входа на цариградското откъм Орлов мост няма забрана - тази сутрин погледнах, затова спокойно колеги, няма ядове :) И аз не толерирам безразсъдното "летене" на някои "мотористи - донори" между колите. Всеки кеф трябва да е с мярка и съобразяване с околните все пак!!!

    Коментиран от #45

  • 44 някой си

    1 0 Отговор
    Не веднъж съм му казвал на onq s konq , че е комплексар , и сега отново потвърждава твърдението ми с поредните си изказвания малоумни...
    За него всичко се върти около "финансовия хал" на хората , без да гледа своя собствен и раздрънканото си БМВ.
    Алооо "коняря" , може да не слушаш чалга, но дори и Вагнер да слушаш , си оставаш ЧАЛГАР по душа, ограничен до мозъка на костите си ...
    Айде да не продължавам , че много може да се пише ...
  • 45 Петър Кимонов

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Миро Shadow":

    Не е единствен. На влизане от локалното пред Плиска също има. И непосредствено преди моста на 4-ти километър (където няма къде да отбиеш вече- също). Поне три знака са.
  • 46 някой си

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    На кратко да ти обясня , че Цариградско отдавна не е писта, ограничението е 80км/ч а на места дори и 60, и поради наличието на доста камери водачите на МПС доста се дисциплинираха. Изклщчение правят тези които специално са отишли там за да си покажат БЕ ЕН ВЕ-то , нищо че никой не ги гледа :):):)
  • 47 Biker

    0 1 Отговор
    Пичовете комплексари ги е яд, че жените им се заглеждат по нас мотористите :) Страх ги е да се качат и съответно плюят. Просто е. Да моторите много вървят, да много е яко да караш мотор, да опасно е, и да жените се кефят на мотористи. Съжалявам това е истината ....
  • 48 GSXRk1

    0 0 Отговор
    Успех да ни го забранят , успех и със снимките камерите снимат само отпред
    И много ми е чудно каква е разликата между шофирането на кола мотор рейс тролей по въпросният булевард и защо за едни може за други не.
    опредлеено мисля да си карам докато не се опитат да ме спрат там.
    Гледайте огледалата не сте сами на пътя

    Бъдете здрави и готин ден

    п.с.
    за незнаещите долу
    думата джигит означава опитен ездач а не някой който нарушава
    по тази логика повечето деца знаят че п...раст е лош шофьор :)
  • 49 GSXRk1

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мартеницата":

    И теб до шофиране
  • 50 GSXRk1

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Калоян":

    Аз съм За да си сложите по колите анти-мотористки лепенки за да ви е по-забавно шофиранет, а не само да си мишкувате като клавиетурни нинджи :) В нета сте в безопастност нали но светът навън е толкова несправедлив защото не можете да карате и вие мотори и/или сте под чехъл на някоя женичка или родителите ви ...

    Мотори навсякъде без ограничение за скоростта
    забрана за пресичане освен на определението за това места
    В случай на блъснат човек които пресича неправилно да се смята за самоубиец и да не бъде съден човекът бутнал го.
    Премахване на ограниченията за скоростта и камерите това не предпазва нищо и никой само пълни гушите на безсмислените органи по пътищата - КАТ който освен да пълнят гушки друго не правят и не помагат с нищо на движението.
    Правене на адекватен метод за взимане на книжки а не с плащане и сульо и пульо да се качва в кола
    Психо за всички шофьори и задължителни курсове за екстремно управление на кола и мотор
    И тогава има шанс нещата да се оправят
    със забрани няма да стане...

    Коментиран от #51

  • 51 боксер

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "GSXRk1":

    Е тва е брато мноо точно казано!
  • 52 GSXRk1

    1 0 Отговор
    Благодаря ти Бро :)

    виж http://fakti.bg/avto/177627-s-motocikleti-po-carigradsko-razresheno