Last news in Fakti

15 Март, 2016 14:32 8 850 9

С мотоциклети по "Цариградско": Разрешено!

  • мотоциклети-
  • цариградско шосе-
  • пътни знаци
С мотоциклети по "Цариградско": Разрешено! - 1

Само ден след като ви информирахме за проблема със столичния булевард "Цариградско шосе" и по-конкретно за неправомерно монтираните знаци забраняващи движението на мотоциклети, с нас се свързаха представители на Столична община.

От Общината ни увериха, че е станала грешка и че решението на Столичния общински съвет от 2012-а е все още в сила и забраната е само за велосипедисти. Получихме уверение, че общинарите, съвместно със столичния КАТ ще предприемат спешни мерки за демонтиране на въпросните знаци.

Така че дни преди откриване на мото сезона, мотоциклетистите в София могат да са спокойни. Абсолютно законно могат да се движат по бул. "Цариградско шосе", като това те могат да правят дори сега, преди да бъдат демонтирани пътните знаци забраняващи навлизането на мотоциклетисти, поставени на почти всички входове на "Цариградско шосе".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GSXRk1

    1 0 Отговор
    Йеее :)
  • 2 жоро бекъма

    0 0 Отговор
    Ейй така трябваше да реагират и да отменят скобите пред гаражите ама от там нали целта е да събират пари и се правят че не чуват
  • 3 Коча

    0 0 Отговор
    Тези се е.ават с нас!
  • 4 Марто

    0 0 Отговор
    Ей, голяма работа са това медиите. От страх, от общината веднага решиха да оправят проблема, а до сега защо не го оправихте, а? Питам кмета и неговото обкръжение
  • 5 Маурчи IV

    0 0 Отговор
    Едно место имаше свободно от тез на колела.
    Сега и там ги пуснахте. Щото малко им е да вилнеят по другите пътища безнаказано.

    Коментиран от #7

  • 6 Васил

    0 0 Отговор
    Хайде,типично по български,половината знак е грешен,нарушавайте го няма проблем.И после ще има- "Дай ми ма, аз ще ти го бутна само половината"!!!!!!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 PROFESIONALISTA

    0 1 Отговор
    Това идва да каже само едно- че можем да бъдем абсолютно сигурни, че както с тези знаци, така и с други такива, и не само със знаци, е пълно в цялата държава- неадекватни, малоумни и необосновани ограничения, които някой си е чоплил в носа докато измисля, и които няма кой да се сети да приведе в адекватен вид. И как да спазваме правилата тогава? Единственото правило е :прави каквото смяташ, и гледай да не те хванат.
  • 9 GSXRk1

    0 0 Отговор
    И ти си на колела макар и 4 но може и да си на 6 къде в рейс или тролей :)
    Защо коментирате и съдите неща от които не разбирате грам.
    Карате сами коли и правите целият този трафик и задръствания.
    98процента от шофьорите са неадекватни, поне мотористите следят доколкото могат и за Вашите грешки и гледат да оцелеят. Това че карат по-бързо не е предпоставка за проблемна ситуация и скоростта не е убиецът на пътя.
    На пътя проблемът е безхаберието и липсата на каквато и да е осъзнатост.
    Безумни ограничения и знаци
    Безумен "контрол" по пътищата които само предспоставя за ПТП
    Безумна институция като КАТ която само цица пари и нищо не прави в замяна.
    Така че до моторите стигнахте колко Ви е било спокойно преди това
    лепнете си по една лепенка "Страх ме е от мотористи" да сме по-внимателни и нежни когато Ви настигнем да не цапате гащите.
    Пътищата са за абсолютно всеки които си има идея от шофиране и не малоумен с купена книжка или взет изпит от шуробаджанащина!

    Хубав ден и малко самоосъзнатост желая на Всички