Last news in Fakti

27 Март, 2016 14:30 4 219 7

Audi с R8 Spyder V10 в Ню Йорк

  • audi r8 v10 spyder-
  • премиера-
  • автосалон-
  • ню йорк

Германския производител представи откритата версия на новото поколение на най-спортно ориентирания си модел R8. Автомобилът е със сериозното тегло от 1612 килограма, но мощността му е 540 конски сили и 540 нютонметра. С тези данни той ускорява от 0 до 100 за 3.6 секунди, от 0 до 200 за 11.8 и има максимална скорост от 318 км/ч. Новият кабриолет се появи значително по-бързо от предшественика си, който бе пуснат цели 3 години след основния модел. На провелия се у нас автосалон през есента ние имахме възможността да видим отблизо новия R8 в най-спортната версия V10 plus.

Новият модел е получил значителни подобрения откъм икономичност благодарение на системите COD - гасяща част от 10-те цилиндъра и Freewheeling система, която "освобождава от скорост" автоматичната седемстепенна скоростна кутия, когато махнем крака си от газта при движение с над 55 километра в час. С тях средният разход на атмосферния V10 достига 11.7 литра на 100 км. Системата за задвижване на четирите колела quattro е от новото поколение и е в превес на задните колела, като активира предните само при нужда, което също подобрява разхода. Не можем да не споменем, че "изключването" на колелата стандартно при xDrive дълго бе отричано от Audi. Друго интересно в управлението е активната кормилна рейка, която сменя предавателното си число според скоростта.

За сцеплението се грижат гуми в размер 245/30/19 отпред и 295/35/19 отзад, а при опционалните 20 инчови джанти гумите преминават към 245/39 на 305/30. Активното окачване е опционално, а спирането е поверено на осем бутални апарати отпред и отзад, като карбон керамичните дискове са отново опция. В сравнение с първото поколение шасито на автомобила е повишило твърдостта си с цели 50 процента. Луксозната вътрешност на Spyder няма разлики в сравнение с нормалния модел - голям 12.3 инчов дисплей за централната конзола с много функции за писта и табло изцяло насочено към водача. Автомобилът се предлага и с нов цвят - Angus brown.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Саксофоний

    1 2 Отговор
    Тази кола става все по-грозна, особенно с тоя цвят на рядко щастие!
  • 2 Fake

    0 2 Отговор
    Отзаде хич не прилича на Ламборджини неее , абе тея п.....ли от ауди т....к почнаха да си правят с хората . По смешна марка на пазара няма , дири бмв не са толкова смешни , абе май са наравно .

    Коментиран от #4

  • 3 Пенко

    1 2 Отговор
    Като всичко немско,само докато го погледнеш и ти става ясно,че е ПЪЛЕН БОКЛУК.Неудобството и проблемите с немските автомобили,обаче са тачени от БАЙ ГАНЬО
  • 4 МSux

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Fake":

    Да прилича и то на това старото ГАЛАРДО ли беше дето е създадено преди 10-12 години. Това е "новото" Р8 ::::::::::)
  • 5 Христо Шуманов

    0 2 Отговор
    Текст към връзката
    Ето го ! малко претоплено и хайде нова кола..... !
  • 6 Симфони

    0 2 Отговор
    Липсва индивидуалност!
    Пак са копирали другите си модели!
  • 7 WRX

    1 2 Отговор
    Мотора краден от Ламбо , някои от чертите на дизайна пак на Ламбо ... еееее на...рат се ...