Last news in Fakti

7 Октомври, 2011 11:12 26 424 11

Уникални екстри за следващата S-Klasse

  • mercedes-benz-
  • s-klasse

Новото поколение на топ седана на Mercedes-Benz, чиито продажби трябва да започнат ориентировъчно в края на следващата или в началото на 2013 година, ще предизвика малка революция сред автомобилите от висшия клас.

Виновници за това няма да са четирицилиндровите дизелови и бензинови мотори, с които ще се оборудва новата S-klasse. За тях се знае отдавна. Много по-интересен е фактът, че моделът ще се произвежда в три различни версии.

Луксозният седан открай време се предлага с нормална и удължена база, а в новата генерация ще бъде наличен и вариант с кодовото название XXL. Така следващото поколение на S-Klasse ще бъде дълго пет метра в стандартното си изпълнение, 5.25 м във вариант Long и цели 5.55 м за новата разновидност XXL.

Най-дългата версия на практика ще конкурира Maybach 57. Тази модификация обаче ще бъде предназначена основно за китайския пазар, където размерът на автомобили от подобен клас е от огромно значение. Това обаче не е всичко.

Следващата S-Klasse на Mercedes-Benz ще се оборудва с нова система за комфорт, която ще може да "оглежда" пътя пред автомобила с помощта на видеокамери и специални скенери и своевременно да реагира чрез промяна в твърдостта на амортисьорите на появилите се пред колата неравности.

При системите за безопасност също ще има нововъведения. При опасност от страничен сблъсък водачът и пътниците ще бъдат "побутвани" към страничните еърбегове, като по този начин ще се намали броят на травмите, причинени от удара в самата въздушна възглавница.

Втората система за безопасност е още по-впечатляваща. Когато електрониката прецени, че катастрофата е неизбежна, ще се отварят еърбегове... пред предните колела. Те ще бъдат изработени от специална материя, която ще увеличава сцеплението и ще се намалява спирачния път.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mercedes-Benz

    4 2 Отговор
    Mercedes-Benz! Друго няма какво да кажа...

    Коментиран от #8

  • 2 Kobester

    1 3 Отговор
    Тази модификация обаче ще бъде предназначена основно за китайския пазар, където размерът на автомобили от подобен клас е от огромно значение.

    Да, защото там хората са много високи и разбираш ли допълнително място между предната и задната седалка е от голямо значение. :D :D :D
  • 3 Адриан Станков

    3 1 Отговор
    Това за въздушните възглавници отпред при челен удар е много интересно! Както и следенето на пътя - това означава, че почти няма да има друсане в колата.
  • 4 триста итридесети

    3 1 Отговор
    когато електрониката прецени....
    все си мислех че от сегашната електроника повече няма накъде!
    ако има ефект обаче ще стане задължително за автомобилите
  • 5 Ахура Мазда

    1 2 Отговор
    Абе всичко хубаво, обаче електрониката при новите автомобили е дефектна още със самото и вграждане. Та нали именно електрониката при S- клас е най- слабото и звено.

    Коментиран от #6

  • 6 520 zender

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ахура Мазда":

    @5 Аве ти луд ли си-аз съм беемвист но всички екстри идват от ес класата-независимо дали ги приемаме или не...

    Коментиран от #7

  • 7 Ахура Мазда

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "520 zender":

    @6 Кой те лъже бе момче? Фен съм на мерцедес, обаче американските лимузини са имали купища екстри още 60-те, които се появяват при мерцедес години по- късно.
    Auto motor und sport: S-class
    -склонна към дефектиране електроника
    -проблеми с пневматичното окачване
    -износване на предното окачване
  • 8 Ахура Мазда

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Mercedes-Benz":

    @1 Не можеш, защото си обратното на остър.

    Коментиран от #10

  • 9 Порше Мерцедес

    3 0 Отговор
    Американците да си ядат сандвичите за тлъстеене и да пасат бизони! Никакви иноватори не са в сравнение с Мерцедес. ABS, Airbag, ESP, Automatic и още много които всички днешни коли имат са първо внедрени в Мерцедес!
  • 10 Mercedes-Benz

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ахура Мазда":

    @8 Тва с отрязаната долна глава ли го измисли?
  • 11 __________

    0 0 Отговор
    MERCEDES IS THE BEST