Last news in Fakti

28 Април, 2016 14:16 5 348 3

Ще има още по-евтина Tesla

  • tesla-
  • model c-
  • model 3-
  • елън мъск

Tesla Motors разработва компактен електромобил, който ще струва още по-малко от показания съвсем наскоро Model 3 с базова цена $35 000. Новината идва от самия шеф на компанията Илон Мъск, цитиран от Auto Express.

"Ще имаме и по-достъпни коли. Грубо казано, Model 3 бе разработен с идеята да може да си го позволи всеки втори човек. Моделът от четвърто поколение ще бъде по-малък и ще заеме достъпна за всички пазарна ниша", обяснява Мъск.

Шефът на Tesla не казва никакви подробности за новия електромобил, намеквайки единствено, че проектът се намира в ранен стадий на разработка. По думите на Мъск в дългосрочните планове на компанията винаги е стояла задачата да бъде създадена достъпна кола на ток, но маркетинговата стратегия изисквала да се започне със скъп имиджов продукт.

"Ако можехме от самото начало да построим евтин електромобил, щяхме да го направим. Единственият път към успеха за новосъздадена малка компания с ограничени ресурси обаче бе лансирането на дребносериен скъп модел, а едва след това коли от средната ценова категория. Сега вече можем да преминем към действително достъпни и наистина масови електромобили", разказва Мъск.

Предполага се, че новата евтина Tesla ще получи името Model C и ще се конкурира с електрически минита като Renault Zoe. Продажбите ще започнат не по-рано от 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    2 1 Отговор
    трябва да има
    нефта така или иначе намалява
    логично е да свърши един ден
    докато слънцето все ще дава енергия
    ако и то свърши
    няма да ни трябват коли предполагам
  • 2 656

    1 0 Отговор
    Това ще е тихо като нинджа....пуча въшка
  • 3 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Луна парк - количка