Last news in Fakti

29 Април, 2016 11:39 4 010 7

Ford призна, че разработва конкурент на Tesla Model 3

  • ford-
  • tesla-
  • model е-
  • model 3
Ford призна, че разработва конкурент на Tesla Model 3 - 1

Изпълнителният директор на Ford Motor Марк Фийлдс е потвърдил пред Automotive News, че инженерите на компанията работят над нов модел на ток, който ще се бори за клиенти с Tesla Model 3 и Chevrolet Bolt. По непотвърдена информация колата ще се предлага в две хибридни и напълно електрическа модификация с автономен пробег 320 км.

Новият автомобил най-вероятно ще получи името Model E, тъй като от Ford вече са запазили правата върху него. Производството ще започне през 2019 г. в нов завод на компанията в Мексико. В него и 13 други хибридни или изцяло електрически модела до 2020 г. ще бъдат инвестирани $4.5 млрд.

В момента единственият електромобил в гамата на Ford е версия на Focus с мощност 145 к.с. и батерии, чийто капацитет позволява изминаването на 180 км с едно зареждане. Цената в Щатите е $29 170.

Миналата седмица стана ясно, че от Ford са платили почти $212 000 за употребявана Tesla Model X. Според познавачи на американския автомобилен отрасъл в Диърборн вероятно не са се скъпили за електрическото SUV, за да може развойният им отдел да разкрие тайните му възможно най-бързо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бъгс Бъни

    2 3 Отговор
    Ако запали през зимата, ще ги призная!

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бъгс Бъни":

    Ако запали ще си е чист Фокус, а ако запали и втори път ще си е повод за Фиеста...
  • 3 Румен Янев

    1 3 Отговор
    Ехаааа най - накрая форд дето няма да го бутаме за да запали !!!! Ама сигурно пък трябва ток да му даваме
  • 4 Мондео 155 кс

    1 2 Отговор
    Аз карам Форд Дизел и никога не са ме бутали. Пали пред блока на -20.Пък вие си говорете,не ми пречите.
  • 5 Мондео 155 кс

    1 1 Отговор
    155 кс е фабрично,ремапнат е на около 180-190-не знам точно ,щото на дино стенд не съм го качвал. Оставям замислени много други на магистралата. Не сте се качвали ,ама плюете. Има си някои характерни болежки,също като 90% от другите автомобили.

    Коментиран от #6

  • 6 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Мондео 155 кс":

    Някои карат коли с толкова конски сили и без ремап. Само че с двигатели за коли, не за трактори...
  • 7 гост

    1 0 Отговор
    Някой въобще дава ли си сметка ,че преди пет години никой тук не знаеше какво е Тесла , а сега е еталон от който се страхуват всички "стогодишни" , даже Форд навремето не е бил толкова напред , само е успявал да сглобява автомобилите си по-бързо от останалите , но технически не са били нищо особено .Само като погледнеш този нещастен Фокус преправен набързо в електромобил и една Тесла , на която даже не се вижда къде са двигателите , разбираш за каква разлика в мисленето става въпрос.